• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

Valkoinen parsapizza

28/04/2020

pinossa_parsapizzaIMG_5107

Vieläkö mietit, mitä valmistaisit vappubrunssille? Saisinko ehdottaa kevääseen täydellisesti sopivaa valkoista parsapizzaa!

pinossa_parsapizzaIMG_5102

Yleensä suosin pizzassa aina klassista punaista tomaattikastiketta, mutta tuorejuustosta syntyvä valkoinen pizza”kastike” tuo kivaa vaihtelua. Parsa viihtyy tuorejuuston päällä paremmin kuin hyvin, mutta yhtälailla pizzan päällä voi kokeilla ohuita perunaviipaleita tuoreen rosmariinin tai kapriksien kera.

pinossa_parsapizzaIMG_5117

Meillä vapun menu on vielä hiukan auki, mutta todennäköisesti Miksu saa toimia pääkokkina, ja hoitaa ainekset tacoihin. Pizzaa, niin omaa kuin pizzeriankin, on tullut nautittua nyt sen verran, että parempi vaihtaa lajiketta hetkeksi. Sään salliessa olisi ihana korkata terassikausi tuossa takapihalla, vaikka terassin sisustus onkin vielä pahasti kesken.

pinossa_parsapizzaIMG_5122

Valkoinen parsapizza

2 pellillistä

Pohjaa varten tarvitset 5 dl vettä, 1 rkl suolaa, sokeria, oliiviöljyä ja kuivahiivaa sekä 10 dl jauhoja. Tarkan ohjeen löydät tästä postauksesta. Paras mahdollinen pizzataikina syntyy vuorokauden tai kahden kylmäkohotuksella, mutta tällä pizzapohjan ohjeella riittää myös 4+6 tunnin kohotus (4 tuntia jääkaapissa, 2 huoneenlämmössä).

Täyte
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • nippu parsaa
  • 2–3 palloa mozzarellaa
  • n. 70 g parmesaania
  • pinjansiemeniä
  • tuoretta rucolaa
  • mustapippuria

Sekoita keskenään tuorejuusto ja hienonnettu valkosipuli. Valkosipuli saa maistua vahvasti, sillä sen maku laimenee uunissa. Levitä tuorejuusto pizzapohjan päälle. Revi päälle mozzarellaa. Pese parsat ja katkaise puinen osa pois, ja levitä parsat pizzapohjan päälle. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa alavastuksella 5–10 minuuttia uunista riippuen. Loppuvaiheessa ripottele päälle pinjansiemeniä niin, että ne paahtuvat hiukan. Kun pizza on valmista, levitä päälle parmesania tuomaan suolaisuutta. Viimeistele mustapippurilla ja tuoreella rucolalla.

pinossa_parsapizzaIMG_5121

PS. Joko huomasit Instagramin puolella järjestettävän Live Aliaksen? Pidän joka sunnuntai klo 11.30 Instagram Livessä noin 15 minuuttia kestävän sana-arvailun, jonka voittajalle lähtee viikoittain vaihtuva pieni palkinto! Tulevana sunnuntaina eli 3.5. palkinnon sponsoroi tuore kotimainen käsityöyrittäjä Solmien.

Filed in: kasvisruoka, leivonta, nopeat ja helpot, reseptit, ruoka • by Essi • Leave a Comment

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin saan niin vintagesta kuin skandinaavisesta muotoilustakin. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogini kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Uudet linssit vanhoihin kehyksiin helposti kotoa käsin
  • Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat
  • Tilinpäätös 2024
  • Vuosi tässä kodissa ja onnistuneet sisustuspäätökset
  • Postikortteja Pafokselta

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2025 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2025 · Pinossa ·