• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

Se (lähes) täydellinen pizzapohja

18/04/2020

pinossa_taydellinen_pizzataikinaIMG_5037

Kotona pizzaa voi tehdä kahdella tavalla. Helppo ja nopea tapa on sekoittaa vesi, suola, vehnäjauho ja hiiva kulhossa ja taputella pizzataikina uunipellille. Toinen, huomattavasti autenttisempi, tapa on sekoittaa ainekset tarkassa järjestyksessä huolellisesti ja kohottaa taikinaa kylmässä ja lämpimässä usean vuorokauden ajan. Oma tapani, jolla saat lähes täydellisen pizzapohjan, on näiden kahden väliltä. Sillä tulee oikeasti hyvä pizzataikina, joka onnistuu joka kerta, mutta sen leipomiseen ei tarvitse varautua kuin vasta edellisenä päivänä.

pinossa_taydellinen_pizzataikinaIMG_5053

Puhun tämän reseptin yhteydessä lähes täydellisestä, sillä täydellistä täydellistä pizzaa kotona on mahdotonta tehdä. Tai no, kyllä varmaan joku omistaa autenttisen pizzauunin, mutta suurin osa meistä joutuu tyytymään vain tähän lähes täydelliseen versioon.

pinossa_taydellinen_pizzataikinaIMG_5086

Olen käyttänyt tätä reseptiä usean vuoden, ja jopa julkaissut tämän blogissakin. Silloin kuitenkaan en tiennyt mitään pizzan tekemisestä (enkä ruokakuvauksesta). Vuosia sitten muun muassa kehoitin kaulimaan pizzataikinaa, joka on tietenkin suuri vääryys. Virheistään on hyvä oppia, joten siksi tämä pizzataikina ansaitsee ehdottomasti revanssin.

pinossa_taydellinen_pizzataikinaIMG_5066

Lähes täydellinen pizzapohja

Riittää kahteen pellilliseen

  • 5 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • n. 10 dl 00-jauhoja (huom. käytetty jauho vaikuttaa määrään. Viime aikoina olen käyttänyt Molino Spanido Gran Mugnaio -jauhoja, ja niitä menee n. 12 dl)

Yhdistä suuressa kulhossa lämmin vesi, kuivahiiva, suola, sokeri ja oliiviöljy. Sekoita ja anna seoksen tekeytyä n. 15 minuuttia. Hiiva alkaa käydä ja muodostaa pinnalle valkoisen kerroksen. Lisää taikinaan vehnäjauhoja pienissä erissä. Itse sekoitan taikinaa haarukalla niin kauan kuin vain pystyn ennen käsipeliin siirtymistä. Varo lisäämästä liikaa jauhoja, sillä se tarkoittaa tiivistä pohjaa! Kun taikinan koostumus on tahmea, mutta se ei enää tartu sormiin, on aika vaivata. Taikinaa tulee vaivata n. 10 minuuttia sopivan sitkon aikaansaamiseksi (itse käytän vaivaamiseen yleiskonetta).

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota jääkaapissa 1–2 vuorokautta. Neljän tunnin kohotus huoneenlämmössä riittää pikaversion tekemiseen, mutta pitkä kylmäkohotus palkitaan lopussa!

Ota taikina huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistoa. Taikina kohoaa loppuun lämpimässä, ja lisäksi lämmintä taikinaa on helpompi työstää.

Älä missään nimessä kauli taikinaa, sillä se tuhoaa kaikki ilmakuplat. Venyttele taikina pyöreäksi tai suorakaiteenmalliseksi sormien avulla. Apuna voit käyttää tavallisia vehnäjauhoja tai semolaa, joka on karkeaa, mannaryynimäistä, italialaista durumvehnäjauhoa. Täytä ja paista mahdollisimman kuumassa uunissa tasalämmöllä (meidän uunin saa 300-asteeseen) 5–10 minuuttia. Meillä aika optimi on 4 minuuttia alatasolla alalämmöllä ja 4 minuuttia grillivastuksen alla ylimmällä tasolla.

Vinkkejä täyttämiseen:

Täyttämisen kanssa kannattaa pitää maltti mukana, sillä vähemmän on enemmän. Muutama laadukas täyte riittää, kuten esimerkiksi tomaattikastike, mozzarella (paiston jälkeen), pesto ja tuore rucola. Tai tomaattikastike, vuohenjuusto, prosciutto ja minitomaatti. Tästä pohjasta tein meille valkoisen parsapizzan, sen reseptin julkaisen vielä ennen vappua. 🙂

// Sen verran täytyy vielä jatkaa aiheesta, että pizzahan aiheena jakaa mielipiteitä PALJON. ”Täydellisiä” pizzataikinoita on erilaisia, ja niiden resepti vaihtelee aina riippuen siitä, keneltä kysytään. Edes italialaiset itse eivät ole yhtä mieltä täydellisen pizzan reseptistä. Tämä postauksen resepti on kotikokille sopiva versio, jolla tulee sangen kelpo pizza.

Tulen vielä varmasti oppimaan paljon pizzan tekemisestä – ehkä jopa joskus saan pizzani paistettua optimaalisessa lämpötilassa. Sitä päivää odotellessa jatkan tämän reseptin käyttämistä ja kehittämistä. Mielelläni otan myös vastaan lisää vinkkejä kokeneemmilta pizzaleipureilta. 🙂

// Reseptiin päivitetty tietoa semolasta, jota voi käyttää apuna taikinan työstössä.

Filed in: kasvisruoka, leivonta, reseptit, ruoka • by Essi • 60 Comments

Comments

  1. Pizzataituiri

    18/04/2020 at 22:24

    Tuo 00-jauho ei ole pizza-jauho!
    https://paistopinta.net/00-vehnajauhot-ja-durumvehna/

    Vastaa
    • Essi

      19/04/2020 at 09:39

      Moikka Pizzataituri, kiitos linkkauksesta! Mielenkiintoinen teksti, josta opin uutta faktaa italialaisten jauhojen luokituksesta. Peruskotikokkina olen testaillut markettien erilaisia helposti saatavilla olevia jauhoja, ja itse pidän näistä 00-jauhoista ja näppituntumasta, joka taikinaan tulee niillä. Täytyykin ottaa seuraavaksi testiin erikoisliikkeestä tilattu jauho, ja katsoa, millainen ero tulee samalla reseptillä.

      Tietenkin jokainen kokki valitsee itselleen parhaiten sopivat jauhot. Harva meistä sitä oikeaa ja alkuperäistä pizzaa kotikeittiössä pystyy paistamaan, joten mutkien oikominen jossain määrin olkoon suotavaa. 🙂

      Vastaa
      • Telle

        04/07/2022 at 12:02

        Tosi hyvä pizzapohjan ohje👍 Kiitos tästä 😍

        Vastaa
  2. Tuhma

    18/04/2020 at 22:42

    Hei
    Se Pizzauuni kotona???
    Kivi uuniin, ja pyrolyyttipuhdistus päälle, Kun uunissa 350-450 c.
    Sulakkeet ”irti”?.
    Naama palaneena nosta kivi ulos ja aseta pizza kivelle, kivi uunin ja toiminto taas päälle!
    5 min. Sulakkeet irti, ja maistuva pzza kynsissä, tai pelastuslaitos ovella?

    Vastaa
    • Essi

      19/04/2020 at 09:32

      Heh, toivottavasti kenenkään pizzanpaisto ei hälyytä pelastuslaitosta paikalle. 😉

      Pizzauunilla tässä tarkoitin tietenkin puilla lämpiävää (ulko)uunia, jossa lämpötila saadaan sinne otolliseen yli 400-asteeseen. Pahoitteluni epäselvästä sanavalinnasta. Näin peruskotikokin keittiössä täytyy kuitenkin tyytyä tavalliseen uuniin, 300-asteeseen ja alavastukseen.

      Vastaa
  3. Hehkuvainen

    19/04/2020 at 12:47

    Hei, hyvän näköinen taikina! Se on ihan totta, että se mikä on yhden mielestä parasta ikinä ei toisen mielestä ole kovinkaan kummoista. Onneksi kukin saa tehdä juuri sellaisia pizzoja kuin haluaa! 🙂
    Meillä leivotaan suunnilleen kerran kuussa pizzaa, ja vaikka täytteet vaihtelevatkin mielihalujen ja jääkaapin sisällön mukaan, niin pohja on meillä vakiintunut olemaan aina samanlainen. Teemme sen aina pizzajauhoista (ei siis tavallisista vehnäjauhoista) emmekä koskaan lisää hiivaa. Meillä taikinassa on siis vain vettä ja pizzajauhoja, ei mitään muuta. Meillä käytetään myös surutta kaulinta, koska emme halua pohjaan ilmakuplia. Meillä se menee niin että mitä ohuempi pohja, sen parempi pizza. 😀

    Vastaa
    • Tiina

      19/04/2020 at 13:03

      Kuulostaa loistavalta! Meillä mies tekee aina taikinan, joten välitänpä nämä vinkit hänelle!
      Kiitos ohjeesta 🙂

      T:Tiina

      Vastaa
      • Essi

        20/04/2020 at 08:57

        Kiva juttu, kertokaa sitten mikä tuomio tuli! 😉

        Vastaa
    • Essi

      20/04/2020 at 09:01

      Moikka Hehkuvainen, se on juurikin näin! Kun omaan suuhun löytyy se sopiva, niin sillä kannattaa mennä. Joku tykkää littanasta ja toinen paksusta ja kuohkeasta. 🙂

      Vastaa
  4. Anja-Sisko Saarelainen

    19/04/2020 at 12:56

    Ei kun rakentamaan vanha kunnon leivinuuni huusholliin, niin lämpöä saa liki 400 astetta. Kyllä paistuu nopsaan! Minä käytän taikinaan karkeita vehnäjauhoja noin yhden kolmasosan, tulee rapsakka pohja. Kannattaa kokeilla! Nimimerkki Mummeli

    Vastaa
    • Essi

      20/04/2020 at 08:59

      Ulos olisi ihana saada kunnon puulämmittäinen uuni. Meillä oli vanhan takan yhteidessä leivinuuni, mutta sitä ei ikinä raaskinut lämmittää tarpeeksi kuumaksi asuinmukavuuden kustannuksella. Pelleteillä toimivaa Ooni-uunia olisi mielenkiintoista päästä testaamaan, sen kun saa kätevästi varastoon säilytykseen talveksi. Täytyy kokeilla eli variaatioita jauhojen suhteen. 🙂

      Vastaa
  5. Jouni Nordman

    19/04/2020 at 23:01

    Suolan lisääminen alussa on virhe, sillä se tappaa hiivan, eli miksi kummaa sitä pitää alussa lisätä, sillä sen voi lisätä jauhojen kanssa näihin sekoitettuna, eli mielummin antaa hiivalle parhaan mahdollisen alun.

    Vastaa
    • Essi

      20/04/2020 at 08:56

      Moikka Jouni, kiitos vinkistä! Täytyykin testata tätä tänään uuden taikinan kanssa ja katsoa, huomaanko muuten samalla reseptillä eroa. 🙂

      Vastaa
  6. Annukka

    05/10/2020 at 13:54

    Tuli kyllä hyvää😊

    Vastaa
  7. Annukka

    05/10/2020 at 13:58

    Tuli todella hyvä pitsa tällä ohjeella😊

    Vastaa
    • Essi

      27/10/2020 at 11:53

      Kiva kuulla, kiitos! 😊

      Vastaa
  8. Samuli

    25/12/2020 at 21:22

    Hiivan 1rkl ja suolan 1rkl määrä vaikuttaa todella suurelta. Oletko oikeasti laittanut nuo määrät?

    Vastaa
    • Essi

      25/12/2020 at 22:38

      Kuulostaa paljolta, mutta aivan oikein ovat. 🙂 Itsekin aikoinaan ihmettelin suolan määrää.

      Vastaa
      • Samuli

        26/12/2020 at 09:17

        Selvä, kiitos! 🙂

        Vastaa
    • Anja Murtomäki

      08/10/2024 at 16:23

      Hei, minulla juuri taikina vaivautumassa koneessa ja Jopa minunakuun on suola vähä ylimitoitettu. On hitokseenki liian suolainen. Olisi varmaankin 1 tl paremminkin.

      Vastaa
      • Essi

        08/10/2024 at 16:26

        Paiston jälkeen maku on erilainen ja suolan määrä katoaa. Mutta toki vähemmän voi myös laittaa, koska makuja on monia ☺️

        Vastaa
  9. Markku Toikka

    27/12/2020 at 19:33

    Moi.
    Sain pizzauunin joululahjaksi ja tein pohjan ohjeesi mukaan… Hämmästyin onnistumisesta uunin ,joka on pelletti käyttöinen, sekä pizzapohjan erinomaisesta käyttäytymisestä ja mausta. Tästä alkoi minun uusi pizza elämä👍😁

    Vastaa
    • Essi

      27/12/2020 at 20:34

      Moikka ja kiitos, kun palasit kertomaan onnistumisesta reseptin kanssa. Itse en olekaan päässyt testaamaan vielä pizzauunia. 😊 Antoisaa pizzaelämää sinne! 🍕

      Vastaa
  10. Jussi Huovinen

    13/11/2021 at 22:05

    Oli muuten sitten ihan käsittämätöntä taikinaa. Et saa leivinpaperista irti millään. Meni kyllä ilta täysin pilalle 😐 Ideoita, että mitä tehtiin väärin?

    Vastaa
    • Essi

      13/11/2021 at 22:08

      Jäikö siis raaka taikina kiinni? Käsittelyssä auttaa esimerkiksi semola. Taikinaan voi kokeilla lisätä myös enemmän jauhoja, itse olen huomannut eri menekin eri merkkien välillä. Jos vaan saa kaavittua taikinan irti vaikka lastalla, niin sen voi yrittää vielä pelastaa 🙂

      Vastaa
      • Rise

        06/02/2022 at 21:47

        Pullasudilla öljyä leivinpaperiin ja öljyä myös käsiin niin oli helppotyöstää. Ei tarttunut käsiin ei paperiin👍

        Vastaa
    • Eeva Ahokivi

      22/04/2022 at 15:59

      Leivinpaperiin? eikö pitsa paisteta öljytyllä pellillä? leivinpaperi palaa 250 asteessa. Luulen että taikinaa pitää vaivata lisää ja ehkä ripaus jauhoja auttaa myös, mutta öljyttyihin käsiin ja peltiin ei taikina tartu kiinni.
      Ostin Italialaisia 00-pitsajauhoja ja aion kokeilla tätä ohjetta, sillä se vaikuttaa hyvältä

      Vastaa
  11. Raipeli

    27/11/2021 at 14:11

    Hei! Oletko kokeillut kaasu-uunilla, lämpö tulee alhaalta?

    Vastaa
    • Essi

      27/11/2021 at 14:12

      Hei, en ole kokeillut. Alalämpö on kuitenkin hyvä juttu 🙂

      Vastaa
  12. Jenni

    17/04/2022 at 18:18

    Hei moi! Me tehtiin pääsiäisen kunniaksi tätä ja ah, tää oli ihana pohja! Kiitos! 😍

    Vastaa
    • Essi

      17/04/2022 at 18:23

      Mahtava kuulla! Kiitos 😊

      Vastaa
  13. Tarja

    15/05/2022 at 15:44

    Kiitos ohjeesta, mutta en saanut taikinaa sitkostumaan pelkällä 00 jauholla. (Fazer). Yleiskoneedsa pyöritin ja pyöritin. Lopulta lisäsin normi puolikarkeita, niin alkoi sitkostumaan.
    Katsotaan, mikä on lopputulos. Vuoronauden kohotusta en nyt köytä. Vaan 2 tuntia jääkaapissa ja kaksi tuntia huoneenlämmössä.

    Vastaa
    • Essi

      15/05/2022 at 15:46

      Toivottavasti onnistuu silti 🙂 Fazerin jauhoja en ole itse kokeillut, joten en osaa niistä sanoa mitään.

      Vastaa
  14. Mulletoi

    04/06/2022 at 22:15

    Näihin ruokaohjepostauksiin tulee varmasti aina nillittämistä, kyllähän ruoka menee tunteisiin.

    Olisi hyvä sanoa minkä merkkisiä jauhoja on käytetty koska niitä 00-jauhoja on nykyään niin paljo erilaisia ja itse koin taikinan vaikeaksi käsitellä vaikka käytin 00-jauhoja. Kaipaisin lisäksi mainintaa siitä, milloin taikina puolitetaan. Vaivaaminen alkoi sujua vasta kun olin puolittanut taikinan.

    Vastaa
    • Essi

      05/06/2022 at 10:50

      Moikka! Kiitos kommentista, olet ihan oikeassa sen suhteen, että pizzajauhoja on nykyisin saatavilla hurja määrä. Lisäsinkin tästä tiedon reseptiin, sillä nykyisin käyttämääni jauhoa kuluu enemmän. 🙂 Itse en puolita taikinaa kuin vasta ihan lopussa (vaivaan koneella).

      Vastaa
  15. Mikael Laukkanen

    18/06/2022 at 20:28

    Hei
    Puhut ”sitkosta” taikinassa? Onko se jotenkin mitattavissa? Aivan liian vähän jauhoja (00- karkeus). Taikina liian tahmeaa ja äärettömän vaikeaa työstää. Ehkä hyvää mutta tuommosta epämääräistä klönttiä ei viitsi edes syödä. Heitin menemään. En omista yleiskonetta ja tuskin taikina siitä paranee. EI JATKOON

    Vastaa
    • Essi

      18/06/2022 at 20:58

      Moikka, tosi ikävä kuulla, ettei pohja onnistunut. Muistatko, mitä jauhoja käytit ja kuinka paljon? Kuten yllä on todettu, merkeissä on isoja eroja. Yleiskoneen puute ei ole ratkaisevassa asemassa, sillä olen tehnyt tällä reseptillä myös ilman konetta.

      Sitkon määrän mitattavuudesta en osaa sanoa, mutta valmiissa taikinassa hyvä sitko tarkoittaa, että taikinan voi venyttää hyvin ohueksi ilman, että se repeää. Heti vaivauksen jälkeen taikina tuntuu pinkeältä, ja siitä saa helposti muotoiltua tasaisen pallon.

      Vastaa
  16. Telle

    04/07/2022 at 12:00

    Tosi hyvä pizzapohjan ohje👍 Kiitos tästä 😍

    Vastaa
    • Essi

      05/07/2022 at 15:46

      Kiva kuulla, kiitos kun jaksoit nähdä vaivan ja kertoa onnistumisesta 🙂

      Vastaa
  17. Noora

    22/09/2022 at 19:27

    Paras pizzapohjan resepti mitä olen kokeillut! 👌🏻
    En enää tee muulla ohjeella.
    Jääkaapissa säilyi mökkilomalla hyvin pari päivää ja maku sekä ihana pohjan sitko vain parani.

    Kiitos tästä ohjeesta 🙏🏻😊

    Vastaa
    • Essi

      03/12/2022 at 14:51

      Mahtava kuulla, kiitos! Taikina tosiaan tykkää jääkaapissa oleilusta. Huoletta menee pari kolme päivää ☺️

      Vastaa
  18. Aki

    03/12/2022 at 14:48

    Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiiiiiitos valtavan hyvästä pizzapohja-ohjeesta.
    Jopa minä, amatööri-wannabe kokkailija onnistuin tällä ohjeella 😊👍

    Vastaa
    • Essi

      03/12/2022 at 14:50

      Mukava kuulla, että resepti oli toimiva 😊 Herkullisia pizzahetkiä sinne ja kiitos, kun jätit kommentin!

      Vastaa
  19. M.H.

    14/01/2023 at 17:59

    Paras pizzataikina tähän mennessä mitä tullut kokeiltua 👌 ehkä ensikerralle raaskin ostaa jopa 00-jauhoja, nyt tuli tehtyä vaan niistä aineista mitä kaapista löytyi valmiina. Kohotin taikinaa samalla saunoessa, ei ihan neljää tuntia siis, mutta tuli aivan ihana gluteeniverkko ja oli helppo työstettävä 😋 ensi kerralla kokeilen myös tuota kylmäkohotusta 👌

    Vastaa
  20. Marico

    03/02/2023 at 12:17

    Hei,

    hyvä ohje ja toimii Pirkka 00-jauhoilla, joita itse käytän. Minua kiinnostaa kuulla tarkemmin, miten paistat pitsat. Hankin juuri uuden uunin, joka lämpenee 300 asteeseen. MInulla on myös pitsakivi. Eli lämmitänkö uunin 300 asteeseen, sitten ensin pelti alas jonka jälkeen vielä ylös? Lämmitysmuotona koko ajan ylä- ja alalämpö? Olen paistanut uunin keskitasolla, mutta olisiko parempi vaihtaa pellin paikkaa?

    Vastaa
    • Essi

      06/02/2023 at 20:37

      Moi ja kiitos! Kiva kuulla, että toimii 😃 Olen viime aikoina paistanut 300-asteessa ensin alalämmöllä viitisen minuuttia ja sitten grillivastuksen alla muutaman minuutin (siirrän pellin alhaalla ylätasolle siinä välissä).

      Vastaa
  21. Petri

    23/06/2023 at 08:46

    Pitkän aikaa olen etsinyt sitä liki täydellistä pizzapohjan ohjetta ja nyt tunnen viimein löytäneeni sen. Kamadossa paistaen tuli erinomainen, täyteläinen ja muksuillekin maistui.

    Tarttee kokeilla ensi kerran laittaa suola vasta jauhojen kanssa, mutta hyvin kohosi työn aikana näinkin.

    Kiitoksia!

    Vastaa
  22. Päivi Mäkelä

    09/09/2023 at 09:35

    Hei tällä ohjeella tuli paras tekemäni pizzapohja ikinä. Kiitos. Pohja onnistui 100%

    Vastaa
    • Essi

      11/09/2023 at 13:17

      Moikka Päivi, tosi kiva kuulla, että onnistui! 🙂

      Vastaa
  23. Masa

    15/09/2023 at 21:01

    Hei! Olen tehnyt tällä reseptillä monet kerrat pizzaa. Toimiva resepti. Kysyn kuitenkin mielenkiinnosta että oletko koskana kokeillut paistaa pizzaa kaasugrillissä?

    Vastaa
    • Essi

      15/09/2023 at 22:05

      Moi! Ei ole tullut kokeiltua, mutta miksipä en testaisi 🙂

      Vastaa
  24. Olli

    08/10/2023 at 14:54

    Moi! Parhaillaan työn alla tuo taikina ja hyvältä näyttää tähän asti! Mietin tuota pizzaksi työstämistä: jos kaulimen käyttö ei ole hyvä niin millä tavoin saat ohuen pizzapohjan tehtyä?

    Vastaa
    • Essi

      08/10/2023 at 16:30

      Kiva kuulla, toivottavasti onnistuu ☺️ Itse työstän taikinaa ihan vaan venyttelemällä. Sillä tavalla saa todella ohuen pohjan.

      Vastaa
      • Olli

        08/10/2023 at 19:22

        Kiitos neuvoista, hyvin onnistui neljän tunnin nostatuksella ja pizzakiven kanssa!

        Vastaa
  25. Jaakko

    13/01/2024 at 13:01

    Täytyy esittää iso kiitos tästä reseptistä. Olen muutaman kymmenen kertaa onnistunut tekemään ihania pizzoja Ooni uunilla kiitos tämän selkeän reseptin. En todellakaan ole mikään leipuri- tai kokkimestari, mutta uskallan väittää, että nykyään pizzani ovat jopa erinomaisia. Itse tykkään vaivata käsin esim. perjantai-illan lopuksi, parhaimmillaan taikina lienee noin kaksi vuorokautta myöhemmin.

    Vastaa
    • Essi

      15/01/2024 at 09:18

      Todella kiva kuulla! Kiitos, kun näit vaivan ja jätit kommentin ☺️

      Vastaa
  26. Tiina

    27/01/2024 at 09:14

    Kiitoksia tästä ohjeesta! Kaivan tämän aina esiin kun pizzaa teen. Tässä pohjassa on makua!

    Vastaa
  27. Milla

    02/02/2025 at 13:02

    Olen tehnyt tätä pitkän kaavan (yön yli) sekä eilen ekaa kerta pikaversion noin 9h kohotuksella. Pistin taikinan mikron sisälle kohoamaan ja kohosi todella hyvin. Aamusta tein taikinan ja illalla paistettiin pitsakiven kera. Kyllä tää on ehdottomasti maailman paras pitsataikina! Suolan tosin lisäsin vasta jauhojen kanssa ja puolet vähemmän, koska omissa pitsoissa täytteet myös aika suolaisia, enkä haluaisi niin paljoa suolaa kuluttaa. Kiitos hyvästä reseptistä 👌

    Vastaa
    • Essi

      02/02/2025 at 15:23

      Kiitos kommentista ja kiva kuulla että on löytynyt toimiva versio tästä ☺️🙏

      Vastaa
  28. Päivi63

    20/03/2025 at 13:03

    Kiitos ohjeesta kokeilin ja hyvää tuli

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin saan niin vintagesta kuin skandinaavisesta muotoilustakin. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogini kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Uudet linssit vanhoihin kehyksiin helposti kotoa käsin
  • Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat
  • Tilinpäätös 2024
  • Vuosi tässä kodissa ja onnistuneet sisustuspäätökset
  • Postikortteja Pafokselta

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2025 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2025 · Pinossa ·