• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat

31/01/2025

Pinossa_minecrat synttäritIMG_7172

J täytti alkuvuodesta kuusi ja halusi järjestää kavereille synttärit Minecraft-teemalla. Päätin, että perinteisten tarjottavien sijaan päästän mielikuvitukseni valloilleen, ja yritän keksiä kuutiomaasta elementtejä juhlapöytään – enkä muista koska viimeksi keittiössä olisi ollut näin hauskaa!

Reseptejä kyseltiin paljon, joten kokosin vinkit tähän postaukseen.

Juhlavieraat tykkäsivät teeman mukaan keksityistä tarjottavista. Yleensä lapset eivät malta istua pöydän ääressä kuin hetken, mutta tällä kertaa vieraat rauhoittuivat syömään. Maakuutiot taisivat olla kaikkien suosikkeja, ja ne kuulemma olivatkin ”ihan tosi hyviä”.

Onginnan sijaan meillä oli TNT-laatikon purkamista (Minecraftista tuttu räjähde). Kuution askartelin pizzalaatikoista ja kartongista. Päälle leikkasin käden mentävän reiän, josta lasten piti suorittaa ”pommin purkaminen” eli pienen yllätyksen etsintä.

Pinossa_minecrat synttäritIMG_7167

Maakuutiot

Maakuutiot olivat mokattomia mokkapaloja. Ruskean pohjan eli mullan tein mokkapalareseptini mukaan (ohje täällä). Päällisen eli ruohon tein sulattamalla kattilassa:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 300 g valkosuklaata
  • 2 dl tomusokeria

Valmiin kuorrutteen värjäsin vihreällä elintarvikevärillä, ja sitten levitin sen lähes jäähtyneen pohjan päälle. Vinkki! Kellertävästä valkosuklaasta saa kirkkaamman väristä vihreää, jos kellertävän sävyn ensin korjaa todella pienellä määrällä violettia elintarvikeväriä.

Pinossa_minecrat synttäritIMG_7169

Vesikuutiot

  • 2,5 dl FUN Light lemonade -tiivistettä
  • n. 1,2 litraa vettä
  • 20 liivatelehteä
  • sinistä elintarvikeväriä

Vesikuutiot tein hyydyttämällä siniseksi värjättyä lemonade FUN Light -mehua liivatteella. Seokseen olisi voinut pistää mukaan sokeria, sillä valmiit kuutiot maistuivat aika miedoilta. Kiehautin pienen määrän mehua kattilassa, ja sekoitin kylmässä lionneet liivatelehdet lämpimään mehuun. Seoksen kaadoin loppuun mehuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaadoin seoksen pieneen metalliseen uunivuokaan (n. 35 x 25 cm) ja annoin hyytyä yön yli.

Pinossa_minecrat synttäritIMG_7166

Graniittikuutiot

  • 250 g valkoisia vaahtokarkkeja
  • n. 1 litra riisimuroja
  • mustaa elintarvikeväriä

Kivikuutiot tein vaahtokarkki-riisimuroseoksesta, jonka värjäsin mustalla elintarvikevärillä. Aloitin öljyämällä mikron kestävän kipon, leikkaamalla isot vaahtokarkit pienemmiksi paloiksi ja sulattamalla ne mikrossa. Massaa sekoitin 30 sekunnin välein. Sulaminen riippuu mikrosta, minulla siihen meni parisen minuuttia. Sulaan vaahtokarkkimassaan sekoitin ensin elintarvikevärin ja sitten noin litran riisimuroja (laitoin silmämääräisesti).

Massan sekoittaminen oli vaikeaa, koska tahmea massa jäi kiinni kaikkialle. Kädet ja kaikki työvälineet kannattaakin öljytä hyvin. Kun massa oli suunnilleen sekaisin, levitin sen leivinpaperille ja painelin noin 3 cm paksuiseksi levyksi. Apuna voi käyttää toista leivinpaperia ja kaulinta. Massaa voi myös mikrottaa, jos se jämähtää liikaa kesken muotoilun. Massa jähmettyy huoneenlämmössä tai jääkaapissa (ei kannata tarjota jääkaappikylmänä, koska massa on kovettuu kylmässä), jonka jälkeen sen voi leikata sopiviksi kuutioiksi veitsellä.

Pinossa_minecrat synttäritIMG_7171

Laavakuutiot

Laava oli simppeliä pizzaa. Tein pohjan supersuositun reseptini mukaan (resepti täällä, puolita se jos haluat vain yhden pellillisen).

Tomaattikastikkeeseen laitoin:

  • 1 prk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • muutama basilikan varsi lehtineen
  • maun mukaan suolaa, sokeria ja mustapippuria
  • lisäksi pinnalle Valio mozzarella-fontal juustomurua

Pilko tomaatit pieneksi tai soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kuorittu valkosipulinkynsi, basilikan varret, tomaattipyre ja mausta. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Ennen pizzapohjan päälle laittoa poista kastikkeesta valkosipuli ja basilika. Viimeistele juustolla ja paista pizzaa mahdollisimman kuumassa uunissa (250–300 astetta) alatasolla noin 7 minuuttia (alatasolla siksi, ettei pinta ruskistu liikaa).

Filed in: perhe, reseptit, ruoka • by Essi • 3 Comments

Comments

  1. Mira

    14/05/2025 at 10:56

    Hei! Käytitkö valkosuklaan värjäämiseen nestemäistä elintarvikeväriä, vai väripastaa/jauhetta? Mietin, miten valkosuklaa reagoi…

    Vastaa
    • Essi

      14/05/2025 at 11:09

      Moi! Käytin nestemäistä, koska seoksessa oli kermaa mukana. Pelkkää suklaata en värjäisi nestemäisellä 🙂

      Vastaa
      • Mira

        14/05/2025 at 11:21

        Niin just. Kiitos 🙂

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin saan niin vintagesta kuin skandinaavisesta muotoilustakin. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogini kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Uudet linssit vanhoihin kehyksiin helposti kotoa käsin
  • Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat
  • Tilinpäätös 2024
  • Vuosi tässä kodissa ja onnistuneet sisustuspäätökset
  • Postikortteja Pafokselta

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2025 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2025 · Pinossa ·