Millaisia juhannussuunnitelmia teillä on? Me suuntaamme vanhempieni mökille, jossa olisi tarkoitus ottaa rennosti pari päivää. Yhden kuvauskeikan kyllä hoidan viikonlopun aikana, sillä vanhempieni uusi rantasauna on aivan täydellinen kuvauslokaatio yhdelle projektille. Mutta muuten aion ottaa äärimmäisen rennosti koko juhannuksen.
Väsymys painaa edelleen päälle, joten en ole osallistunut meidän juhannusmenun suunnitteluun lainkaan. Tuntuukin oikeastaan ihan hyvältä jättää kaikki äidin huoleksi ja päästä valmiiseen pöytään tiskivuoroa vastaan. Kyllä sitä äitiä osaa arvostaa aina vain enemmän <3
Mikäli teillä on kuitenkin juhannuksen suunnitelmat ja ennen kaikkea menut vielä auki, kokosin tähän postaukseen muutaman hyvän reseptin surf and turf -henkeen keskikesän juhlapöytää ajatellen.
Ruusunmarjainen mocktail
- Ruusunmarjasosetta tai pilttiä
- Ginger ale -limua
- Tuoretta limen mehua
- Koristeluun jäitä ja limesiivu
Lusikoi lasin pohjalle 6 lusikallista (teelusikka) ruusumarjasosetta. Täytä lasi jäillä ja kaada päälle n. 1,5 dl ginger alea. Purista sekaan limemehua maun mukaan. Sekoita ja nauti!
Yhdestä pienestä pilttipurkillisesta tulee kaksi mocktailia. Jos tästä haluaa holillisen version, voi ginger alen korvata esimerkiksi puolikuvalla kuohuviinillä tai lorauttaa joukkoon esimerkiksi vaaleaa rommia.
Grillatut jättikatkarapuvartaat (4 varrasta)
- 20 raakaa jättikatkaravunpyrstöä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1,5 rkl tomaattipyrettä
- 1/2 chili siemenineen
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 1/2 rkl sitruunan mehua
- suolaa, pippuria
- lisäksi 4 varrastikkua ja 16 minitomaattia
Sulata ravunpyrstöt ja kuori ne.
Valmista marinadi yhdistämällä ainekset kulhossa. Raasta valkosipuli ja hienonna chili pieneksi. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ravut marinadiin ja anna marinoitua 1-2 tuntia.
Kun ravut ovat marinoituneet, varrasta ne minitomaattien kanssa (muista uittaa puiset vartaat vedessä ensin!). Yhteen vartaaseen tulee viisi ravunpyrstöä ja neljä tomaattia. Tomaatteihin kannattaa pistellä pieniä reikiä, jotta ne eivät räjähdä grillauksen aikana. Grillaa vartaita miedolla lämmöllä muutama minuutti kummaltakin puolelta.
Savuinen paprikaburgeri neljälle
- 700 g 17 % naudan jauhelihaa
- 2 punaista paprikaa
- 4 siivua pekonia
- 1 punasipuli pikkelöitynä (3 dl vettä, 2 dl sokeria, 1 dl valkoviinietikkaa)
- Santa Marian American BBQ-kastiketta (sweet and smoky chipotle)
- Poppamiehen nestemäistä savuaromia
- tavallista majoneesia
- Koskenlaskija Cheddar sulatejuustoa
- 4 burgerisämpylää
- suolaa, mustapippuria, cayennepippuria, oliiviöljyä
- lisäksi tomaattia, salaattia ja ketsuppia
Aloita pikkelöimällä punasipuli. Viipaloi punasipuli renkaiksi ja kiehauta 3-2-1 -pikkelöintiliemi kattilassa. Kaada etikka-sokeriliemi punasipuleiden päälle ja anna pikkelöityä vähintään 30 minuuttia.
Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja muotoile pihvit. Leikkaa paprikat neljään osaan ja voitele pinta oliiviöljyllä. Grillaa jauhelihapihvit, paprikat ja pekonit kypsiksi. Puolessa välissä paistoa valele pihvit Santa Marian BBQ-kastikkeella. Kun pihvit ovat kypsiä, laita sulatejuustoviipaleet sulamaan pihvien päälle.
Valmista majoneesi sekoittamalla tavallista majoneesia, BBQ-kastiketta, cayennepippuria ja nestemäistä savuaromia (varovasti tämän kanssa!). Maistele ja lisää kastiketta tai savuaromia, jotta makua tulee tarpeeksi. Majoneesia kannattaa valmistaa iso satsi, jotta siitä riittää myös ranskalaisten ja miksei vartaidenkin kanssa dipattavaksi.
Kokoa burgerit ja nauti!
Valkosuklaapannacotta 4:lle
- 4 dl kuohukermaa
- 2 liivatelehteä
- 80 g valkosuklaata
- ripaus vaniljajauhe
- 1 rkl sokeria
- lisäksi tuoreita kirsikoita ja grillattuja persikoita
Laita liivatteet likoamaan viileään veteen ja rouhi suklaa pieneksi. Yhdistä kattilassa kerma, vaniljajauhe ja sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen muutama minuutti. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon puristettu liivate. Sekoita ja lisää suklaa. Sekoita, kunnes suklaa ja liivate on liuennut kermaan.
Jäähdytä pannacottaseos kylmävesihauteessa jatkuvasti sekoittaen. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja annostele laseihin kaatamalla se siivilän läpi (näin pannacottaan ei muodostu kalvoa tai kuplia). Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.
Kun kumoat pannacotat tarjolle, pidä laseja hetki kuumassa vedessä, niin pannacotat lähtevät siististi irti.
Grillattujen persikoiden lisäksi kaikki muutkin hedelmät sopivat loistavasti pannacotan kaveriksi! Jos kaipaat todella raikasta makuparia, suosittelen passionhedelmää limenkuorella maustettuna.
Vinkki: Jos haluat jättää valkosuklaan pois, lisää seokseen yksi liivate lisää.
Hyvää ja maukasta juhannusta!
Seuraathan blogiani jo myös Instagramissa ja Bloglovinissa?
Vanha Jäärä
Kiitos etenkin mocktail-reseptistä, niille on aina tilausta meidän huushollissa 🙂 Mukavaa juhannusta!
Essi / Pinossa
Kiva kuulla 🙂 Kiitos ja samoin sinne!