• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

Dukkah – Kuin egyptiläistä popcornia

09/06/2017

DUKKAH 1

Aloitetaan nyt heti ensin tunnustamalla, että tämä postaus ei käsittele popcornia. Dukkah on egyptiläinen mausteseos, jota tulin tehneeksi ensimmäisen kerran marokkolaisia lihapullia varten. Dukkahia voi käyttää lihan tai broilerin maustamiseen tai syödä ihan sellaisenaan dippaamalla siihen öljyssä kastettua leipää. Ja silloin se maistuu ihan poppareilta!

Jaan nyt ensin tämän dukkahin ohjeen ja sunnuntaina kerron loistavan reseptin johon olennaisesti kuuluu tämä mausteseos: karitsalihapullia mausteisessa tomaattikastikkeessa yrtticouscousin kera. Tuli muuten taas nälkä pelkästä ajatuksesta… 

DUKKAH 2
Dukkah (n. 4 dl)
1,5 dl kuorittuja manteleita
1,5 dl hassselpähkinöitä
1,5 rkl korianterinsiemeniä (jos niitä ei löydy niin huijata voi kuivatulla korianterilla)
1,5 dl seesaminsiemeniä
1 rkl sokeria
2 tl juustokuminaa
2 tl suolaa
Paahda mantelit, hasselpähkinät ja korianterinsiemenet kuivalla pannulla. Kaada ne monitoimikoneeseen ja hurauta rouheeksi. Paahda seesaminsiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat poksumaan. Varo poltamasta niitä! Lisää seesaminsiemenet sekä mausteet pähkinärouheeseen ja hurauta vielä kerran sekaisin. Anna jäähtyä ja säilö lasipurkkiin.
Mausteseos toimii leivällä dippaamisen lisäksi esimerkiksi lihan kuorruttamiseen tai sellaisenaan keiton päällä.

***


Aloitan ensimmäisen neljän viikon kesälomani (jännää!) juhannuksesta ja kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä, että töissä on aika kiire juuri nyt. Yritän saada tehdyksi mahdollisimman paljon jotta elokuussa en olisi aivan lirissä superkiireellisen to do -listan kanssa. Loman alkaessa päätinkin ottaa ihan rennosti ja samalla annan itselleni luvan myös pieneen blogitaukoon. Taukoa ei ehkä tule, mutta en myöskään aio luvata julkaista totuttua kolmea postausta viikossa jos siltä ei satu tuntumaan.

Vähän kyllä jännittää, pääsenkö lomamoodiin lainkaan. Nyt alan nähdä työunia siinä viidennen lomapäivän kohdalla, joten saa nähdä hingunko jo takaisin toimistolle kuun vaihteessa. Äiti kyllä lohdutti kertomalla, että kyllä se sisäinen laiskiainen löytyy siinä kolmannen lomaviikon alkeassa. Fingers cross!

___

Translation:

Egyptian dukkah and summer holiday!

Filed in: reseptit, ruoka • by Essi • 2 Comments

Comments

  1. S - beauty of life

    13/06/2017 at 10:38

    Upeita kuvia Essi 🙂

    Vastaa
  2. Essi - St. Black

    13/06/2017 at 11:42

    Aaaw, kiitos S <3

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin haetaan 50-luvun huonekaluista, skandinaavisesta designista ja boheemista tyylistä. Sisustamisen lomassa arjesta nautitaan keittiössä fiilistellen. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogin kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Blogin ulkoasu päivittyy
  • Asuntomessut 2023
  • Alkukevään kaupunkiloma Nizzassa
  • Tilinpäätös 2022
  • Lempeää joulua!

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2023 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2023 · Pinossa ·