• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

THE CHAIR

07/11/2016


Se tuoli. Se makuuhuoneen tuoli.
Kun suunnittelee makuuhuoneen sisustusta, tulee luonnollisesti ajatelleeksi tuolia tai senkkiä sängyn jalkopäähän, johon on sitten niin kätevä illalla viikata päiväpeitto ja asetella tyynyt. Jeah right, hyvä idea paperilla mutta käytännössä tämä ei toimi kyllä ainakaan meillä.
Meidän makuuhuoneemme tuolilla on oma viikkorytmi, joka alkaa sunnuntaista. Illalla nukkumaan mennessä asettelen siihen kauniisti koristetyynyt ja viikkaan valkoisen päiväpeiton siististi tuolille. Maanantaina töistä tultuani vaihdan työvaatteet kotiasuun ja osa vaatteista jää sängylle. Nukkumaan mennessä siirrän ne tuolille, kun en enää jaksa viikata niitä kaappiin. Samoin tekee avomieheni. Sama toistuu tiistaina ja keskiviikkona tuolille ilmestyy muiden vaatteiden seuraksi puhtaat pyykit, jotka myös odottavat kaappiin pääsyä. Tätä jatkuu viikko, kunnes lopulta tulee sunnuntai. Sunnuntaina otan itseäni niskasta kiinni, petaan sängyn ja lajittelen kaikki vaatteet kaappiin. Ja muutaman tunnin kuluttua kierros starttaa uudestaan. 
Tältä se oikeasti näyttää.
Translation:
The chair. We all have that bedroom chair. 
When you are designing bedrooms interior, it makes perfectly sense to have chair in your bedroom. In the evening you can fold beds cover on it along with decorative pillows. So convenient! But for us, I doesn’t work at all. 
Our chair has its own week schedule which starts on Sunday evening when I unmake the bed. After coming from work on Monday, I chance my office clothes to my home outfit and leave most of the garments on bed. At 22pm, I don’t have energy to put them back to closet so I just move clothes to the chair. And this goes on all week until it’s Sunday again. On Sunday I have time and energy to make bed and put all garments back to closet from that chair. And then after few ours comes time to go sleep and the schedule starts over again.  

Filed in: sisustus • by Essi • Leave a Comment

PERFECT ROASTED POTATOES

04/11/2016

Parasta, lämmittävää lohturuokaa on oikein kunnolla paahdetut perunat, joihin minulla on ehkäpä yksi parhaista resepteistä! Mitään arjen pikaruokaa nämä eivät ole, mutta mikään ei voita näitä rakkaudella paahdettuja perunoita. Itse teen aina 1 kg perunoita kerralla meille kahdelle, sillä illalla vielä napostelen perunoita kylmänä ja seuraavaa päivänä paistan ne pannulla ihanan rapeiksi.

Täydelliset paahdetut perunat
1 kg jauhoista perunaa
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita tai ankan rasvaa
rosmariinia
3-5 valkosipulin kynttä
suolaa 
mustapippuria
Aloita valmistus kuorimalla perunat. Lohko perunat sopivan (n. 4×4 cm) kokoisiksi paloiksi. Keitä perunoita n. 15 minuuttia tai kunnes pinta alkaa hajoamaan ja pehmenemään. Valuta perunat ja riko pintaan lisää ravistelemalla ja tökkimällä niitä haarukalla. 
Silppua pieneksi valkosipuli ja rosmariini. Yhdistä ne, oliiviöljy ja 1 rkl sulatettua voita pienessä kulhossa. Mausta pippurilla. Kaada mausteöljy perunoiden joukkoon ja pyörittele perunat kauttaaltaan öljyssä. Kaada pellille tai vuokaan ja paista 200 asteessa n. 1 h 15 min, kunnes pinta on kullan ruskea ja ihanan rapea. Puolessa välissä paistoa valele perunat lopulla voilla. Suolaa perunat vasta lopuksi. Tarjoa esimerkiksi paahtopaistin lisukkeena. 
Translation:

There is nothing better than perfectly roasted potatoes! 

Perfectly roasted potatoes
1kg floury potato
1 table spoon olive oil
2 tablespoon melted butter or fat
rosemary
3-5 clove of garlic
salt, black pepper 

Peel potatoes and cut them to around 4×4 cm pieces. Cook potatoes in boiling water 15 minutes of until surface starts to brake. Draw out potatoes and shake them in the bod to brake them a little bit more. 

Cut rosemary and garlic to fine dice. Mix together with olive oil and half of melted butter in small bowl. Season with black pepper. Pour seasoned oil on top of potatoes and mix well. Roast in oven (200 degrees) at least 60 minutes until potatoes are golden brown and perfectly roasted. In half way of roasting, drizzle potatoes with melted butter. Season with sold.

Filed in: reseptit, ruoka • by Essi • Leave a Comment

DIY: LOPPUVUODEN TRENDIKKÄIN TOPPI ALLE 6 EUROLLA

02/11/2016

 

Tulevan pikkujoulukauden ehdottamasti trendikkäin toppi syntyy naruolkaimista, alusvaate-lookista sekä sametista. Musta samettitoppi pitsillä on himottanut jo vähän aikaa, mutta en viitsi maksaa montaa kymppiä trenditopista, jota tiedän käyttäväni vain tämän syksyn. Siitäpä se ajatus sitten lähti, päätin tehdä topin itse huokeaan hintaan ja jaan nyt teillekin vinkit tämän trenditopin valmistukseen.

Aikaa topin ompeluun ja kuvien ottoon kului pari tuntia ja toppi tuli maksamaan vain 5,30 €!

Yksinkertaisen topin ompelu alkaa tietenkin materiaaleista. Samettia on saatavana eri hintaluokissa, mutta koska tarkoitus oli tehdä toppi edullisesti, päätin tehdä topin halvimmasta vaihtoehdosta eli joustavasta loimusametista. Lisäksi ostin pätkän kapeaa satiininauhaa olkaimiin. Kaapista löysin vanhasta projektista jäljelle jäänyttä pitsiä ja langat ym. tarvikkeet löytyivät myös kotoa.

Tarvitset:

0,8 m samettia (5,90€/m) 4,70€
1 m satiininauhaa 0,60€
Pienen palan pitsiä
Lankaa
nuppineuloja ja neulan
sakset
mittanauhan
tulitikut/sytkäri
Kynän, viivottimen sekä kaavapaperi (mikä tahansa iso paperi käy)

Topin valmistus alkaa mittojen otolla. Olen itse yläosasta kokoa 36, rinnanympärykseni tiukka mitta on 87 cm ja lantioni 96 cm. Topista halusin löysän, joten lisäsin mittoihin hieman ylimäärästä, rinnanympäryksenä käytin 92 cm ja lantionympäryksenä 105 cm. Lisäksi mitataan etupituus eli pituus hartiasta topin kuviteltuun alareunaan, oma mittani oli 60 cm.

Topin kaavoitus on helppoa, vaikka kaavoituksesta ei olisikaan kokemusta. Toppi ommellaan kahdesta samanmallisesta palasta. Palan kaavoitus aloitetaan piirtämällä suora keskitaitteen viiva paperille, joka on yhtä pitkä kuin etupituus (60 cm). Tämän jälkeen jaa rinnan- sekä lantionympäryksen mitat neljällä (23 ja 27 cm). Suoran viivan yläreunasta piirrä viiva suorassa kulmassa 23 cm päähän, eli rinnanympäryksen neljäsosan päähän. Suoran viivan alareunasta piirrä vastaavasti viiva lantion neljänneksen päähän. Näin sinulle pitäisi muodostoa kolmen sivun vinoneliö. Yhdistä vinoneliö viimeinen sivu suoralla viivalla.

Seuraavaksi arvio, kuinka pitkän olkaimet toppiin haluat. Arvion itse olkaimen pituudeksi 30 cm. Jaa luku kahtia ja piirrä uusi viiva ylemmän viivan alapuolelle (15cm alemmas) merkkaamaan olkaimen alkamiskohtaa. Tämän jälkeen päätä, kuinka leveällä toisistaan tahdot olkaimien olevan. Itse päätin mitaksi 20 cm. Jaa luku kahdelle ja merkitsi kohta olkaimen alkamiskohdan viivalle 10 cm päähän keskitaitteesta.

Tämän jälkeen kaarra vapaalla kädellä kädentien viiva olkaimen alkamiskohdasta sivusaumaan 7-10 cm pudotuksella.

Tämän jälkeen leikkaa kaava irti. Aseta kaava kankaalle niin, että keskitaitteelle tulee sauma, eli leikkaat kankaan kaksikertaisena. Lisää alareunaan saumavaraa 3 cm, kylkisaumaan 1 cm ja pään- ja kädentielle 2 cm. Leikkaa paloja 2 kappaletta, etu- ja takapuoli.

Aloita ompelu ompelemalla topin sivusaumat sentin päästä reunasta. Tämän jälkeen saumuroi tai huolittele saumavarat sik-sak tikillä.

Seuraavaksi ompele topin yläreuna. Taita reunaan tuplapäärme eli taita reuna ensin 1 cm ja tämän jälkeen uudelleen 1 cm, jolloin leikattu reuna jää taitoksen alle piiloon. Kiinnitä huolella nuppinneuloilla ja ompele suoralla tikillä. Jos kaula-aukon kulma tuntuu vaikealta taittaa, voi siihen leikata pienen vekin, jotta sametti taittuu paremmin.

Kun yläreuna on ommeltu, ompele olkaimet. Neulaa olkaimet ensin kiinni ja sovita. Lyhennä jos tarvitsee. Jos olkaimet ovat sopivan mittaiset, ompele ne kiinni käsin yläreunan saumavaraan niin, ettei tikki tule näkyviin oikealle puolelle. Polta satiininauhan päät sytyttimellä tai tulitikulla, niin ne eivät lähde rispaantumaan.

Seuraavaksi tarkista topin pituus. Jos alareuna loppuu sopivaan kohtaan, taita se samalla tavalla kuin yläreuna ja tikkaa kiinni.

Viimeistele toppi sopivalla palalla pitsiä. Tikkaa pitsi käsin saumavaraan niin, ettei tikki tule näkyviin etupuolelle. Sovita vielä ja ihaile hetki peilistä kättesi jälkeä! Toppi toimii 2-in-1 toppina, eli sitä voi käyttää pitsi edessä tai selkäpuolella fiiliksestä riippuen.

Kuvat:
Työvaiheet: minä
Toppi päällä kuvattuna: Iina Raivio

Sorry, no translation today! 🙁

Filed in: DIY • by Essi • 2 Comments

FOOD PHOTOGRAPHY: BEHIND THE SCENES

31/10/2016

Instagramin puolella jo vähän vihjailinkin tästä postauksesta eli aiheena on tällä kertaa ruokakuvaus, kuvankäsittely ja siihen liittyen muutama vinkki! 
Ruokakuvaus on laji, jonka taitajia ihailen suuresti (esimerkiksi Instagramin puolella fanitan tiliä @coffeeandseasons ihan kybällä!) ja jossa itsekin haluaisin olla parempi. Tietenkin tässä auttaa harjoittelu ja sitä kovasti olenkin yrittänyt tehdä ja kokeillut kuvata ruokia vähän eri tavalla. Tässä nyt yksi kuvaus ja making of materiaalia siitä vinkkeineen.
Ihan ensimmäisen postauksen alussa näkyikin kuvauksen tulos eli lopullinen, käsitelty kuva. Kuvaamisen alussa minulla oli vain idea kuvata ylhäältä päin kahvikuppi ja suklaata. Idean ympärille keräsin keittiöstä löytyvää tavaraa sekä lähes talon jokaisen hengissä olevan viherkasvin olohuoneen lattialle, joilla aloin somistamaan kuvaa. Kasvit asettelin tarjottimen ympärille, johon aluksi sirottelin puolikuun malliin kahvinporoja. Kameran linssin läpi katsottuna se ei kuitenkaan näyttänyt hyvälle ja päätinkin tehdä poroista kasan kupin viereen. Alla kuvia kuvauksista vähän eri vaiheista ja eri kulmista kuvattuna. Ja kyllä, tuossa yhdessä kuvassa näkyvät kauniit flanellihousuni näissä täysin käsittelemättömissä making of-kuvissa.

Kun mielestäni olin saanut asetelman valmiiksi, kiipesin tuolin päälle nappaamaan siitä kuvan. Näin säädin asetelmaa kunnes se tuntui toimivalta. Jos kuva ei ollut hyvä, säädin asetelmaan hieman ja otin taas uuden kuvan. Lisähaastetta toivat koirani, jotka uteliaina seurasivat prosessia ja yrittivät ängetä mukaan kuviin vähän väliä. Ajattelin kuvasta koko ajan tulevan neliö, joten rajailin sitä valmiiksi mielessäni kuvaa ottaessa. Yllä olevaan kuvaan olin tyytyväinen ja sitä lähdin tämän jälkeen muokkamaan Photoshopissa. Tämä vaihe vaati hieman mielikuvitusta, koska kuva ei vielä tuollaisena näytä kovinkaan hyvältä.
Ensin rajasin kuvan neliöksi, en kuitenkaan niin tiukasti kuin lopulta päädyin kuvan rajaamaan. Kun kuvan rajaa tiukkaan, tulee sommitelmasta paljon mielenkiintoisempi, kun jotain leikkautuu pois kuvasta ja katsojan mielikuvitus pääsee töihin. Tiukka rajaus myös omasta mielestäni luo tämän tyyppisiin kuviin mielenkiintoisen tunnelman ja luonnollisesti saa kuvan näyttämään täydemmältä ja työstetymmältä kuin se oikesti onkaan.
Rajattuani kuvan aloitin varsinaisen muokkaamisen curves eli käyrät-toiminnolla. Kaikista toiminnoista tämä on suosikkini, jota käytän lähes jokaisen käsiteltävän kuvan kohdalla. Työkalulla pystyy säätämään valoisuutta, kontrastia sekä kuvan sävyjä. Iltojen pimentyessä haasteeksi tulee keinovalossa (tai sekavalossa) kuvaaminen. Keinovalossa kuvista tulee liian keltaisia, joten sävyjä joutuu pakostakin hieman säätämään. Pitäisi oikeasti ostaa se salama…
Tämän jälkeen vähensin hieman kuvan kylläisyyttä hue/saturation eli sävy/kylläisyys toiminnolla. Sitten valitsin valotus-työkalun, jolla sävyjen ja valon siirtymistä ja määrää voidaan hallita ja luoda kuvalle ”insta filtteri”-efekti. Näiden kolmen työkalun yhdistelmällä syntyi lopulta säätöjen jälkeen valmis kuva.

Kuvausta jatkoin vielä poistamalla tarjottimen kuvasta, ja itseasissa sain siitä sommitelmasta omasta mielestäni vielä mielenkiintoisemman kuvan. Kuvaus oli hauska toteuttaa ja varmasti teen vielä tämän tyyppistä kuvausta lisää lähiaikoina.


Translation:
I really like to be better to take interesting food photos and that is what I was practicing in this photoshoot. Instagram is full of amazing food photographers and @coffeeandseasons is one of my favorite!
First I just had an idea to shoot coffee mug and chocolate above. For picture I collect different items to decorate photo and make it more interesting. I also wanted to use plants, because something green is always good 😉

I needed to take few photos and adjust arrangement before I was pleased to it. After that I edit the photo in Photoshop to make it more interensting. I’m not the master yet, but I’ll keep doing these kind of photoshoots, I think I’m on the right track here!

Filed in: inspiraatio, valokuvaus • by Essi • Leave a Comment

KVVD: LEMON & MERINGUE INSPIRED COCKTAIL

28/10/2016

 
Ajattelin lanseerata uuden juttusarjan nimeltä Kuun Vikan Viikonlopun Drinkki eli KVVD. Tämä idea juontaa juurensa historiaani ravintolan tiskin takana. Valmistuttuani lukiosta pidin välivuoden ja vähän vahingossa (niinkuin kaikki baarimikot) päädyin tiskin taakse ja pysyinkin siellä lähes kuusi vuotta. Varsinaisesti työyöni eivät koostuneet eksoottisten drinkkien sheikkaamisesta vaan lähinnä kolmos bissen hanan luona seisomisesta, mutta uusien drinkkien teko oli ehdottomasti lempihommani! Pidemmittä puheitta, tässä on KVVD:n ensimmäinen cocktail ohjeineen; Sitruuna-marenkipiirakan inspiroima LEMON CRUSH. Varoitus! Jos pidät sitruunasta ja ginistä, rakastat tätä!
LEMON CRUSH COCKTAIL
Ainekset 4:lle:
3-4 sitruunaa
n. 1,5 dl sokeria, maun mukaan
1/2 tl vaniljajauhetta (Urtekram)
4 kpl munanvalkuaisia
8 cl giniä
8 cl Limoncello-likööriä
Vichyä
Jäitä
Keitä siirappi. Raasta kattilaan n. 1 tl sitruunan kuorta. Purista sitruunoista kattilaan mehua 1,5 dl ja lisää sokeri sekä vanilja. Keitä miedolla lämmöllä kunnes nestettä on jäljellä 1 dl. Anna jäähtyä. Siirappi paksuuntuu jäähtyessään.
Yhden drinkin kokoaminen:
Mittaa lasiin 4 cl siirappia. 
Mittaa shakeriin 1 munanvalkuainen, 2 cl giniä, 2 cl limoncelloa ja 4 cl vichyä. Sheikkaa hyvin jäiden kanssa. Kaada seos varovasti lusikan avulla siirapin päälle. Viimeistele lorauksella vichyä. Tarjoa pillin sekä lusikan kanssa (drinkki tulee sekoittaa ennen juomista). Kokeilkaa ja kertokaa mitä tykkäsitte!

Translation:
I used to be a bartender so I was thinking to post a new cocktail recipe in every month. Recipes will be my own, but similar cocktails are out there, I’m sure. The first cocktail will be lemon meringue pie inspired LEMON CRUSH. Warning, if you like gin and lemon, you will love this drink!

For 4 you need:
3-4 lemons
1,5 dl sugar
1/2 tl vanilla powder
4 egg whites
8 cl gin
8 cl limoncello 
Sparkling water
Ice

First make the syrup. Mix 1,5 decilitre of lemon juice, sugar, vanilla and 1 tablespoon of grated lemon peel. Let it boil until there is 1 decilitre left. Let the syrup cool. 

How to make one cocktail:
Pour 4 cl of syrup to glass. Mix together in shaker one egg white, 2 cl of gin, 2 cl of limoncello and 4 cl on sparkling water. Shake well with ice. Pour to glass with spoon, be gentle! Finish with sparkling water. Serve cocktail with spoon and straw.

Filed in: KVVD, reseptit, ruoka • by Essi • Leave a Comment

MISSING LIGHT

26/10/2016

Syksy, tuo kotoilun kultakausi! On vain niin ihanaa käpertyä viinilasin kanssa villasukissa viltin alle nauttimaan vain olemisesta. Vähän kuitenkin olen pohtinut, mitä pimenevä syksy tekee blogilleni, lähinnä kuville. Saapuva pimeys myös vaikuttaa mielialaani ja varsinkin tällä viikolla vieläkin flunssasta toipuvana jaksaminen on ollut kiven alla. Nytkin väsyttää niin pirusti, mutta lenkille pitäisi lähteä!

Kuvien laadun takaamiseksi jotain toimenpiteitä olisi kuitenkin tehtävissä. Salama pitäisi varmaan ostaa ja kuvaukset ajoittaa viikonloppupäiviin. Mutta entä jos sen kuukauden ainoan ulkokuvauspäivän täyttää sumutinpullosade? Kuolevatko asupostaukseni katoavan valon mukana? Ei haittaa. Olen nimittäin huomannut, että kaikista teksteistäni asupostaukset ovat juuri niitä vähiten luettuja. Kaikista luetuin juttu tällä hetkellä onkin tekstini itse tehdystä betonipöydästä.

Muutenkin tunnen, että blogini alkaa pikku hiljaa löytämään oman uomansa ja se todennäköisesti asettuu enemmän sisustus-, ruoka- sekä DIY-akselille kuin muotiin. Lähiaikoina olisi tarkoitus kuvata yksi syksyn must  DIY-projekti (vaikka tulevaan pikkujoulukauteen liittyen, vink vink) ja laittaa se tänne ohjeineen.



Translation:
Autumn is the most coziest season of them all! I just love to wrap myself to wool and just chill drinking wine. But one thing I’m missing during this season is light and I’m wondering what it will do to my blog and pictures. 

I have a strong feeling that in few months fashion and outfit posts will decrease and I will concentrate more to write about interior, food and DIY. After all, those are the most read post on my blog. The number one post at the moment is this concrete table post.

Photos: Iina Raivio


Filed in: Non classé • by Essi • Leave a Comment

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • …
  • 98
  • Next Page »

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin saan niin vintagesta kuin skandinaavisesta muotoilustakin. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogini kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Tyttöjen reissu Barcelonaan
  • Uudet linssit vanhoihin kehyksiin helposti kotoa käsin
  • Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat
  • Tilinpäätös 2024
  • Vuosi tässä kodissa ja onnistuneet sisustuspäätökset

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2025 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2025 · Pinossa ·