Miltä sinun haastattelusi sisustuslehdessä kuulostaisi?
Sisustukselle on annettu aikaa kehittyä ja saada kerroksia. ”Olen mulle kaikki heti nyt -tyyppi, joten kesti kauan opetella siihen, ettei sisustus ole heti muuton jälkeen valmis. Haluaisin sen olevan mutta samalla haluan nähdä vaivaa oikeiden esineiden löytämiseen, koska kodin pitää olla persoonallinen ja meidän näköinen. Se on vähän ristiriistaista.” Essi toteaa. ”Muuttaessamme käytin kokonaisen illan valitsemalla senkin päälle tulevia esineitä.”
Kodin sisustuksessa ei ole vain yhtä selkeää tyyliä, eikä päällepäin pysty sanomaan, mistä inspiraatio sisustukseen on tullut. Erityyliset ja eri aikakauden esineet sulautuvat toisiinsa saaden aikaan yllättävän rauhallisen ja harmonisen lopputuloksen. ”Valitsen esineet aika lailla fiilispohjalta, jos pidän siitä se todennäköisesti sopii meille. Ja sitä paitsi kontrastit mielestäni tekevät sisustuksesta mielenkiintoisen. Esimerkiksi työhuoneeseen valittiin graafinen tapetti juuri siksi, että se toimii kivana parina vanhan työpöydän kanssa. Niin, ja olihan se tapetti alessa! Ylipäätään on kiva, jos sisustuksessa on vähän ylläreitä!” Essi naureskelee.
Muiden mielipiteistä pariskunta ei ole välittänyt muutenkaan remonttia ja sisustusta tehdessä. ”Aika paljon muilta, erityisesti vanhemmilta tuli kommenttia suunnitteluvaiheessa. Hyväähän kommentit tarkoittivat, mutta oman päämme mukaan remontoimme ja sisustamme. Onhan tämä varmasti vanhempien mielestä hieman erikoinen koti.” Pariskunta pohtii. Esimerkisi keittiön rosteriset kaapinovet ja avohylly herättivät keskustelua. ”Lapsiperheessä kaapinovet olisivatkin kamalat ja niitä saisi olla jatkuvasti putsaamassa!”
#omanelämänsäsisustuslehtistara
Ps. Vielä kun olisi Avotakan kuvaaja mukana tekemässä tätä päivitystä! 😉
Translation:
If our home was in interior magazine.
Keittiön avohylly – toimiiko se oikeasti?
Ehkä isoin syy sille, miksi olen vuoden asumisen aikana pyyhkinyt pölyt keittiön avohyllyltä vain kuusi kertaa, on se, että meillä on takka. Iso takka vetää magneetin lailla kaiken pölyn itseensä niin, että takan vieressä olevaa lipastoa saa olla pyyhkimässä harvasen päivä. Tai no, eihän se takka pölyä vedä vaan ilmavirta, jonka takka ja hormi saa aikaiseksi. Takka on käytössä lähes päivittäin ja se toimii meillä pääasiallisena lämmönlähteenä. Kätevästi se samalla helpottaa siivoamista keittiössä!
Mutta mites sitten se rasvalika, liedeltä kun matkaa hyllyn kulmalla on metri? Tämä onkin vähän vaikeammin selitettävissä mutta luulen, että sen kertymättä jäämäminen johtuu uudesta, tehokkaasta liesituulettimesta ja tavastani kokata. Rehellisyyden nimissä todettakoon, että jääkaapin päälle rasvalikaa/pölyä on kertynyt jonkin verran, mutta avohyllyllä tai laseissa sitä ei ole havaittavissa.
Mutta siis, toimiiko trendikäs avohylly keittiössä muutenkin kuin vain sisustuslehdissä? Omasta puolestani voin sanoa, että toimii ja suosittelen.
Translation:
Is it a really bad idea to have open shelf in kitchen? Noup.
Aivan järjettömän hyvä valkosipuli-katkarapupasta
Harvoin omat kokkaukset ovat niin hyviä, että niistä yllättyy itsekin, mutta viime sunnuntaina tulin aivan vahingossa tehneeksi niin mahtavan pastan että on pakko kertoa se teillekin!
Juhlistimme vuoden vaihtumista kotitekoisella pizzalla, josta jäi jäljelle pizzan tomaattikastiketta ja siitä syntyi aivan mieletön pasta seuraavana päivänä.
Teen pizzaa varten aina itse tomaattikastikkeen samalla reseptillä:
Tomaattikastike pizzaan
2 prk Mutti-tomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl sokeria
2 valkosipunkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl hienonnettua basilikaa
suolaa, mustapippuria
Yhdistä tomaattimurska, oliiviöljy, hienonnettu basilika, raastettu valkosipuli sekä mausteet kulhossa. Maistele, suolaa saa olla reilusti. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Pizzan teosta kastiketta jäi yli muutama desi, ja seuraavana päivänä päätin tehdä ihanasti maustuneesta tomaattikastikkeesta pastaa vähän vain heittämällä aineksia yhteen ja lopputulos oli aivan mieletön:
Valkosipuli-katkarapupasta neljälle
3 dl edellisen päivän tomaattikastiketta
200 g jättikatkaravun pyrstöjä
2 dl kermaa
1 iso valkosipulin kynsi
1/2 tai yksi pieni sipuli
1 kypsä tomaatti
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa, mustapippuria
pastaa 3-4 tagliatelle kerää ruokailijaa kohden <
Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Nosta lämpöä ja lisää sipuleiden joukkoon pilkottu tomaatti. Paista muutama minuutti, kunnes tomaatti alkaa hajoamaan ja lisää eilisen tomaattikastike sekä tomaattipyre. Kuumenna ja lisää kerma. Anna kastikkeet keittyä kokoon 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kastikkeen keittyessä kokoon keitä pasta ja paista katkaravun pyrstöt nopeasti pannulla runsaassa voissa. Keitä pastaa 1 minuutti ohjetta vähemmän ja nosta pasta kastikkeen joukkoon. Sekoita ja anna kiehahtaa. Annostele ja lisää ravut.
Tämä oli niin hyvää, siis niin hyvää että en malttanut keskittyä annoksen kuvaamiseen lainkaan! Oikeasti, en voi edes kertoa kuinka paljon suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä, rakastutte taatusti <3
Vinkki: Jos et tarvitse tomaattikastiketta pizzaa varten, tee koko annos yllä olevan ohjeen mukaan, anna maustua seuraavaan päivään ja pakasta se sitten annospusseihin, niin saat mahtavan pohjan maustetusta tomaattimurskasta pastalle kuin pastalle.
Translation:
Amazing garlic-shrimp pasta from yesterday’s pizza sauce!
FLICKR – vinkit kuvapalvelun käyttöön
Käytäthän jo Flickr-kuvapalvelua? Jos et, tämä postaus on sinua varten.
Itse aloitin Flickr-kuvapalvelun käyttämisen jonkin aikaa sitten. En heti blogini alussa, mutta siirryin siihen pikkuhiljaa aloittamisen jälkeen. Jo aloittaessani bloggaamisen tiesin, että kuvapalvelu olisi hyvä ottaa käyttöön kahdesta syystä, kuvat ovat paremman laatuisia ja tulevaisuudessa blogi on helpompi siirtää uudelle alustalle tarvittaessa.
Miksi sitten kuvat pysyvät paremman laatuisina, kun niitä ei lataa suoraan bloggeriin? Blogger pakkaa kuvia aina pienemmäksi, vaikka lataisitkin valmiiksi nettiselailuun sopivia kuvia blogiisi. Varsinkin jpg-kuvat menemät kamalan näköisiksi, png-kuvat kestävät pakkaamista hieman paremmin. Yllä olevasta kuvaparista näette eron, bloggerin kuva (jpg) on ladattu suoraan tekstiin koneelta ja Flickr-versio on ladattu linkkinä kuvapalvelusta. Jos eroa ei näy, suosittelen koneen vaihtamista.
Palvelun käyttö on helppoa sekä ilmaista ja tunnukset voi luoda gmailin sähköpostilla vaikka palvelu tarjoaakin Yahoon osoitteen luomista. Kuvat ladataan palveluun oikean yläreunan pilvi-kuvakkeesta. Kun ladattavat kuvat on valittu, ladataan ne palveluun painamalla oikean yläreunan sinistä upload x photos -painiketta. Jotta kuvien jako bloggeriin tai muuhun alustaan onnistuu, täytyy niiden olla julkisia. Ennen latausta palvelu vielä varmistaa, ladataanko kuvat asetuksella public.
Translation:
How and why to use Flickr.
KVVD: DRINKKI UUTEEN VUOTEEN
Translation:
Here is my drink recipe from frozen gooseberries!
Gooseberry and Rosemary
2 dl or 1 cup of gooseberries
1 dl or 1/2 cup of water
5-6 tbs of sugar
one fresh rosemary branch
Whisky
Fresh lemon
Ginger Ale
First, make a syrup from gooseberries. Add berries, sugar, water and rosemary to small pot and cook 10 minutes. Sieve well and let the syrup cool.
How to make one drink:
Measure 3 cl of whisky (Grant’s or any other mildly smoky) and 4 cl of syrup to glass. Add ice, fresh lemon juice, Ginger Ale and garnish with lemon, rosemary and frozen gooseberries.
- « Previous Page
- 1
- …
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- …
- 98
- Next Page »