• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

Sisustuskuulumisia – Tai niiden puutetta

18/06/2017

13.6.2017 9
Blogi on ollut viime aikoina hieman ruokapainoitteinen paristakin syystä: Ostin uuden objektiivin jonka ansiosta olen innostunut ruokakuvauksesta entistä enemmän ja samalla sisustus ja kodin huolto ylipäätään on jäänyt taka-alalle. Tai no, oikeastaan en ole tehnyt kotona juuri mitään.

 En kuulu niihin sisustajiin, jotka aktiivisesti päivittäisivät kodin sisutusta. Terassiprojektin jälkeen en ole uhrannut ajatustakaan sisustamiselle tai uusille hankinnoille. Töissä on ollut ennen lomalle jäämistä kamala kiire ja pari tärkeää projektia jää väkisinkin kesken loman ajaksi.

Villalla on aivan järkyttävä karvalähtö ja imurikin hajosi sopivasti viime viikonloppuna. En ollut imuroinut yli viikkoon ja lopulta tauko venyi kahdeksi viikoksi (katsokaa mikä määrä karvaa tuossa matossa on!). Voitte vain kuvitella kuinka onnellinen olin perjantai viimein päästessäni imuroimaan. Perjantaina löysin myös inspiraatiota siivoamiselle saatuani Orange is the New Blackin viidennen kauden päätökseen.
Suhtaudun sarjojen katsomiseen aina projektina, joka pitää saada loppuun mahdollisimman nopeasti. En voisi ikinä kuvitella katsovani sarjaa vain jakson viikossa, ehei, istun sohvalla kolme tuntia putkeen ahmimassa sarjaa. Ei siis mikään ihme, ettei siivoamiselle tai sisustamiselle jää aikaa.

11.6.17 4

Vaikka jo lupasin antaa itselleni siimaa bloggaamisesta kesän aikana, on minulla silti ollut huono omatunto sisutusaiheisten postausten puuttumisesta: ne kuitenkin ovat suosikkejanne. En kuitenkaan halua kirjoittaa vain kirjoittamisen pakosta, koska sellaiset tyhjät postaukset eivät kiinnosta edes minua. Onneksi kuitenkin tulossa on ainankin yksi supermielenkiintoinen yhteistyökuvio, jonka kertomista en malttaisi pitkittää yhtään tämän enempää! Vielä täytyy kuitenkin odotella hetki, koska tuo kuvio ajoittuu loppukesään.
___
Translation:
What happening in our house? Nothing.

Filed in: sisustus • by Essi • 2 Comments

Masterchefin ruokapäiväkirja

15/06/2017

ruokapaivakirja_kuvitus
Pestopastaa, kinkkupiirakkaa ja artisokka-tomaattipastaa kuvituskuvana.

Jostain syystä perheessämme kiertää urbaani legenda, jonka mukaan meillä syötäisiin päivittäin Masterchef-tasoisia kolmen ruokalajin illallisia. Eihän se nyt mikään salaisuus ole, että pidän kokkaamisesta ja syömisestä, mutta ei minulla arkisin sen enempää ole aikaa kokata kuin muillakaan.

Pyrin syömään terveellisesti, mutta joskus se jää ihan vain yritykseksi. Olen perso salmiakille ja suklaajäätelölle, ja vähän turhankin usein sorrun herkutteluun iltaisin. Tästä syytän kyllä ihan meidän lähialepaa, joka on kahden minuutin kävelymatkan päässä. Eli liian lähellä.
Mutta nyt katkotaan villeiltä huhuilta siivet ja tutustutaan meidän residenssin ruokapäiväkirjaan parin viikon ajalta. Kuvituksena tässä postauksessa käytän blogista löytyviä ruokia ja reseptejä, joten inspiraatiota tässä on tarjolla koko kuukauden edestä!
ruokapaivakirja_kuvitus2
Arancini-pallot, couscous-salaattia sekä drinkki karviaisista.
Sunnuntai
Viikonloppuisin syömme oikeastaan vain yhden kunnollisen aterian. Tällä kertaa grillasimme kasviksia ja falafel-pyöryköitä (avomiehelle myös yksi makkara). Lisäksi paistoin pannulla parsaa niiden kaveriksi ja tein nopean hollandaise-kastikkeen.
Maanantai
Tein ison kattilallisen tomaattikeittoa, vaikka oikeastaan ei edes huvittanut kokata. Iltapalaksi söin puolet Tötterön aika jännästä suklaa-kinuskijäätelöstä <3

Tiistai
Tomaattikeittoa ja hapankorppuja.
Keskiviikko
Lähinnä irtokarkkeja ja avomiehen painostuksesta vähän tomaattikeittoa.
Torstai
Alkuruuaksi irtokarkkeja, pääruuaksi Kokkikartanon lohikiusausta (illalla on agilitytreenit, joten torstai on yleensä keittiö-vapaa päivä).
Perjantai
10 minuutin pestopastaa.
Lauantai
Tämä päivä oli hieman spesiaali, sillä olimme valmistujaisjuhlissa ja illalla menimme ravintolaan syömään ja samalla juhlistamaan avomiehen mummin syntymäpäivää. Tältä päivältä herkut ja turhat kalorit +10 000.
Sunnuntai
Tänään oli vähän laiska päivä noin kokkaamisen osalta: menu koostui lähinnä Ristoranten pizzasta ja sipsistä.

ruokapaivakirja_kuvitus3
Kanaa sekä paahdettuja perunoita, raikas mojito sekä ruokarekkasapuskaa, josta juttua lisää on tulossa myöhemmin.

Maanantai
Avokadopastaa hieman muunneltuna, koska unohdin ostaa chilin ja limen. Oikeastaan siitä tuli tosi hyvää sitruuna-kaprispastaa (nam!).
Tiistai
Otin Yhteishyvästä testiin tämän lohireseptin. Grillattujen lohi-bouillabaissenyyttien seuraksi keitin hieman varhaisperunoita.

Keskiviikko
Tein eilisen lohen jämistä nopean pastan. Tämä ei ehkä ollut ihan onnistunein kokeilu, mutta maha tuli silti täyteen.
Torstai
Kokkikartanon broilerikiusausta. Koska treenit.

Perjantai
Tänään oli tarkoitus grillata, mutta koska avomies päätti 10 minuutin varoitusajalla lähteä katsomaan lentokoneita, nautin illasta yksin kotona Ristoranten pizzan ja Orange is the new black:n seurassa.

Lauantai
Kävimme pyörähtämässä ystäväni isoveljen uuden ruokarekan testipäivillä. Mielettömän hyvää sapuskaa ja siitä olisikin tarkoitus kertoa vähän lisää myöhemmin!
Sunnuntai
Vihdoin päästiin grillaamaan perjantaille tarkoitetut kasviksen ja falafel-pyörykät. Maustoin ihan perinteisen grillikasvisetin (sieni, paprika, sipuli ja kesäkurpitsa) rosmariinilla, timjamilla, kapriksilla ja balsamicolla. Toimi muuten aikas kivasti!
Tältä näytti meidän parin viikon menu. Montako pakastepizzaa teillä syötiin?
___
Translation:
Self-made Masterchef’s food diary.



Per-bouillabaissenyytitLohi-bouillabaissenyytitLohi-bouillabaissenyytitLo




Filed in: random, ruoka • by Essi • Leave a Comment

Kun koira sai IG-tilin

13/06/2017

11.6.17 11

Mä tein just koiralle Instagram-tilin.
Kyllä hulluksi on mennyt tämä homma, mutta näin vaan pääsi käymään! Sunnuntaina vähän hetken mielijohteesta päätin perustaa meidän vanhemmalle koiralla oman IG-tilin. Pölyllä on taipumusta ängetä aina kuviin kun yritän jotain napsia omalle tililleni joten, why not.

Oikeastaan pidän Pölyn uutta tiliä myös testinä: kuinka paljon seuraajia yksi koira voi saada ja missä ajassa ilman, että tilillä varsinaisesti tehdään sen kummempia. Pöly ei siis kommentoi ja tykkäile muiden kuvista seuraajien toivossa vaan homma menee omalla painollaan. Sen verran lupasin Pölyä projektissa auttaa, että täällä kirjoitan asiasta lyhyesti. Ottakaahan siis seurantaan 

@poly_the_kleinspitz

11.6.17 10

11.6.17 9

Oikeastaan pidän Pölyn uutta tiliä myös testinä: kuinka paljon seuraajia yksi koira voi saada ja missä ajassa ilman, että tilillä varsinaisesti tehdään sen kummempia. Pöly ei siis kommentoi ja tykkäile muiden kuvista seuraajien toivossa vaan homma menee omalla painollaan. Sen verran lupasin Pölyä projektissa auttaa, että täällä kirjoitan asiasta lyhyesti. Ottakaahan siis seurantaan @poly_the_kleinspitz!

Lupasin jo, että jos Pöly saa omalla söpöllä naamallaan enemmän seuraajia kuin minä, pääsee Pöly rentoutumaan koirakylpylään hierontaan tai vesiterapiaan. Pöly on jo aika varma voitostaan ja alkoikin jo valita turkin sävyyn sopivaa pyyhettä.

___
Translation:
My dog is on Instagram go follow @poly_the_kleinspitz!

Filed in: instagram, random • by Essi • 4 Comments

Blogipohjan päivitys

12/06/2017

11.6.17 7

Latasin uuden blogipohjan ja viimeisissä muutoksissa menee hieman aikaa. Älkää siis välittäkö kummallisuuksista, joita saattaa näkyä blogissa tällä viikolla 🙂 Yritän saada pian kaikki kuntoon.
Ihanaa alkanutta viikkoa!

Filed in: random • by Essi • 2 Comments

Marokkolaiset lihapullat

11/06/2017

MAROKKOLAISET LIHAPULLAT1

Edellisessä postauksessa lupasin jakaa tämän lihapullareseptin, joka jo pelkästä ajatuksesta saa veden herahtamaan kielelle! Nämä marokkolaisittain maustetun lihapullat pyöritellään karitsan jauhelihasta ja nautitaan mausteisen tomaattikastikkeen, yrtticouscousin ja viilentävän jukurttikastikkeen kera.

Lihapullien salaisuus on dukkah-mausteseos, jolla taikoo astetta jännittävämmän makumaailman myös ihan tavallisiinkin lihapulliin. Dukkahia voi käsittäääkseni ostaa valmiina mausteena, mutta koska sen tekeminen on superhelppoa ja nopeaa, kannattaa se ehdottomasti tehdä itse.
Tämä resepti riittä neljälle ruokailijalle ja maistuu taatusti kaikille. Aterian valmistus kannattaa aloittaa tekemällä ensin jukurttikastike. Sen jälkeen tee tomaattikastike hautumaan ja pyörittele lihapullamassa. Couscous valmistuu nopeasti 10 minuutissa, joten sen teon voi jäättää aivan viimeiseksi.
MAROKKOLAISET LIHAPULLAT2

Marokkolaiset lihapullat
400 g karitsan jauhelihaa
1 muna
1 dl dukkahia
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 rkl silputtua persiljaa
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli
Hienonna sipulit ja persilja pieneksi ja vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Yhdistä kaikki ainekset keskenään, puristele massa takaiseksi ja anna tekeytyä 30 minuuttia. Kun massa on tekeytynyt, pyörittele siitä n. 10-15 lihapullaa. Paista lihapulliin pannulla kaunis väri ja anna kypsyä loppuun tomaattikastikkeessa.

Mausteinen tomaattikastike
400 g Mutti-tomaattikurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl chiliä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl juustokuminaa 
tilkka öljyä
suolaa, pippuria
Hienonna sipulit ja kuulota niitä hetki öljytilkassa kattilassa. Lisää mausteet ja freesaa vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja -pyre ja anna hautua kannen alla vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Viilentävä jukurttikastike
1/2  kurkku
3 dl turkkilaistajukurttia
 1 rkl limen mehua
ripaus suolaa
ripaus juustokuminaa
1 rkl silputtua minttua
1 rkl silputtua korianteria
Kuori kurkki ja poista siitä siemenet. Kuutio pieneksi. Yhdistä jukurtti, mausteet, yrtit sekä kurkku kulhossa. Maista ja mausta. Anna tekeytyä jääkaapissa n. tunti.
Yrtticouscous 
2 dl keittämätöntä couscousta
2 dl vettä
1 rkl sitruunan mehua
1/2 sitruunan kuori raastettuna
silputtua persilijaa, minttua ja korianteria
suolaa, pippuria
kasvisfondia
loraus hyvää oliiviöljyä
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen kasvisfondi sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori.
Kaada vesi couscousin päälle kulhoon ja peitä se lautasella tai muulla kannella muutamaksi minuutiksi. Lisää turvonneeseen couscousiin yrtit, mausteet sekä loraus oliiviöljyä. Sekoita haarukalla.
___
Translation:
Moroccan meatballs with herb couscous.

Filed in: reseptit, ruoka • by Essi • Leave a Comment

Dukkah – Kuin egyptiläistä popcornia

09/06/2017

DUKKAH 1

Aloitetaan nyt heti ensin tunnustamalla, että tämä postaus ei käsittele popcornia. Dukkah on egyptiläinen mausteseos, jota tulin tehneeksi ensimmäisen kerran marokkolaisia lihapullia varten. Dukkahia voi käyttää lihan tai broilerin maustamiseen tai syödä ihan sellaisenaan dippaamalla siihen öljyssä kastettua leipää. Ja silloin se maistuu ihan poppareilta!

Jaan nyt ensin tämän dukkahin ohjeen ja sunnuntaina kerron loistavan reseptin johon olennaisesti kuuluu tämä mausteseos: karitsalihapullia mausteisessa tomaattikastikkeessa yrtticouscousin kera. Tuli muuten taas nälkä pelkästä ajatuksesta… 

DUKKAH 2
Dukkah (n. 4 dl)
1,5 dl kuorittuja manteleita
1,5 dl hassselpähkinöitä
1,5 rkl korianterinsiemeniä (jos niitä ei löydy niin huijata voi kuivatulla korianterilla)
1,5 dl seesaminsiemeniä
1 rkl sokeria
2 tl juustokuminaa
2 tl suolaa
Paahda mantelit, hasselpähkinät ja korianterinsiemenet kuivalla pannulla. Kaada ne monitoimikoneeseen ja hurauta rouheeksi. Paahda seesaminsiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat poksumaan. Varo poltamasta niitä! Lisää seesaminsiemenet sekä mausteet pähkinärouheeseen ja hurauta vielä kerran sekaisin. Anna jäähtyä ja säilö lasipurkkiin.
Mausteseos toimii leivällä dippaamisen lisäksi esimerkiksi lihan kuorruttamiseen tai sellaisenaan keiton päällä.

***


Aloitan ensimmäisen neljän viikon kesälomani (jännää!) juhannuksesta ja kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä, että töissä on aika kiire juuri nyt. Yritän saada tehdyksi mahdollisimman paljon jotta elokuussa en olisi aivan lirissä superkiireellisen to do -listan kanssa. Loman alkaessa päätinkin ottaa ihan rennosti ja samalla annan itselleni luvan myös pieneen blogitaukoon. Taukoa ei ehkä tule, mutta en myöskään aio luvata julkaista totuttua kolmea postausta viikossa jos siltä ei satu tuntumaan.

Vähän kyllä jännittää, pääsenkö lomamoodiin lainkaan. Nyt alan nähdä työunia siinä viidennen lomapäivän kohdalla, joten saa nähdä hingunko jo takaisin toimistolle kuun vaihteessa. Äiti kyllä lohdutti kertomalla, että kyllä se sisäinen laiskiainen löytyy siinä kolmannen lomaviikon alkeassa. Fingers cross!

___

Translation:

Egyptian dukkah and summer holiday!

Filed in: reseptit, ruoka • by Essi • 2 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • …
  • 98
  • Next Page »

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin saan niin vintagesta kuin skandinaavisesta muotoilustakin. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogini kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Tyttöjen reissu Barcelonaan
  • Uudet linssit vanhoihin kehyksiin helposti kotoa käsin
  • Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat
  • Tilinpäätös 2024
  • Vuosi tässä kodissa ja onnistuneet sisustuspäätökset

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2025 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2025 · Pinossa ·