• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

Aivan järjettömän hyvä valkosipuli-katkarapupasta

03/01/2017

valkosipuli-katkarapupasta1

valkosipuli-katkarapupasta4

Harvoin omat kokkaukset ovat niin hyviä, että niistä yllättyy itsekin, mutta viime sunnuntaina tulin aivan vahingossa tehneeksi niin mahtavan pastan että on pakko kertoa se teillekin!

Juhlistimme vuoden vaihtumista kotitekoisella pizzalla, josta jäi jäljelle pizzan tomaattikastiketta ja siitä syntyi aivan mieletön pasta seuraavana päivänä.

Teen pizzaa varten aina itse tomaattikastikkeen samalla reseptillä:

Tomaattikastike pizzaan

2 prk Mutti-tomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl sokeria
2 valkosipunkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl hienonnettua basilikaa
suolaa, mustapippuria

Yhdistä tomaattimurska, oliiviöljy, hienonnettu basilika, raastettu valkosipuli sekä mausteet kulhossa. Maistele, suolaa saa olla reilusti. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Pizzan teosta kastiketta jäi yli muutama desi, ja seuraavana päivänä päätin tehdä ihanasti maustuneesta tomaattikastikkeesta pastaa vähän vain heittämällä aineksia yhteen ja lopputulos oli aivan mieletön:

Valkosipuli-katkarapupasta neljälle

3 dl edellisen päivän tomaattikastiketta
200 g jättikatkaravun pyrstöjä
2 dl kermaa
1 iso valkosipulin kynsi
1/2 tai yksi pieni sipuli
1 kypsä tomaatti
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa, mustapippuria
pastaa 3-4 tagliatelle kerää ruokailijaa kohden <

Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Nosta lämpöä ja lisää sipuleiden joukkoon pilkottu tomaatti. Paista muutama minuutti, kunnes tomaatti alkaa hajoamaan ja lisää eilisen tomaattikastike sekä tomaattipyre. Kuumenna ja lisää kerma. Anna kastikkeet keittyä kokoon 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kastikkeen keittyessä kokoon keitä pasta ja paista katkaravun pyrstöt nopeasti pannulla runsaassa voissa. Keitä pastaa 1 minuutti ohjetta vähemmän ja nosta pasta kastikkeen joukkoon. Sekoita ja anna kiehahtaa. Annostele ja lisää ravut.

Tämä oli niin hyvää, siis niin hyvää että en malttanut keskittyä annoksen kuvaamiseen lainkaan! Oikeasti, en voi edes kertoa kuinka paljon suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä, rakastutte taatusti <3

Vinkki: Jos et tarvitse tomaattikastiketta pizzaa varten, tee koko annos yllä olevan ohjeen mukaan, anna maustua seuraavaan päivään ja pakasta se sitten annospusseihin, niin saat mahtavan pohjan maustetusta tomaattimurskasta pastalle kuin pastalle.

Translation:
Amazing garlic-shrimp pasta from yesterday’s pizza sauce!

Filed in: reseptit, ruoka • by Essi • 2 Comments

Comments

  1. Emmi

    08/01/2017 at 17:04

    Kuulostaa tosi hyvältä 🙂

    Vastaa
  2. Essi Raivio

    08/01/2017 at 17:16

    Tää on niin hyvää, kannattaa kokeilla! 🙂

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin saan niin vintagesta kuin skandinaavisesta muotoilustakin. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogini kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Tyttöjen reissu Barcelonaan
  • Uudet linssit vanhoihin kehyksiin helposti kotoa käsin
  • Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat
  • Tilinpäätös 2024
  • Vuosi tässä kodissa ja onnistuneet sisustuspäätökset

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2025 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2025 · Pinossa ·