Aina ei tarvitse jaksaa kokkailla mielettömiä gurmee sapuskoita. Varsinkin kesällä lomaillessa on ihan ok päästää itsensä helpommalla, mutta silloinkaan se ei ole mikään tekosyy olla syömättä hyvin. Tämä pulled pork -burgeri maistuu aivan taivaalliselta, mutta se valmistuu vaivattomasti ja on näin ollen lostavaa tarjottavaa esimerkiksi pihajuhlissa.
Tämä burgeri syntyy niin valmiista aineksista kuin vain mahdollista, joka tekeekin siitä niin nopean ja helpon. Toki tässäkin voisi hifistellä ja kypsytellä nyhtöpossun itse sekä hurautella majoneesit, mutta miksi nähdä vaivaa kun valmiina on jotain yhtä hyvää.
Hampparin salaisuus on hillotuissa punasipuleissa, joita sämpylöiden väliin kannattaakin laittaa reippaasti. Itse tykkään käyttää pitaleipiä hampurilaissämpylöiden sijaan, koska silloin mahaa ei tarvitse täyttää pelkällä vehnällä. Kuvassa sämpylä olisi kyllä näyttänyt paremmalta… Burgerien kylkeen suosittelen pakastealtaasta Oolannin sea salt & black pepper -lohkoperunoita, ne ovat parhaita!
Helppo pulled pork -burgeri 4:lle
4 pitaleipää
1 rasia Kivikylän valmista pulled porkia
2 tomaattia
8 Leppäsavu-sulatejuustoviipaletta (polar)
suolakurkkuja
salaatinlehtiä
Auran paprikamajoneesia ja ketsuppia
1 hillottu punasipuli, johon tarvitset vettä, sokeria ja etikkaa
Hilloa punasipuli n. 60 minuuttia ennen burgerien kokoamista. Yhdistä kattilassa 3 dl vettä, 2 dl sokeria ja 1 dl etikkaa. Kiehauta. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja kaada etikkaliemi niiden päälle niin, että ne peittyvät kokonaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Burgerien kokoamista varten lämmitä pitaleivät uunissa ja halkaise ne. Lämmitä pulled pork mikrossa ja sekoita pakkauksen marinadi lihan joukkoon. Valuta ylimäärinen liemi pois sipuleista, kokoa burgerit omalla tyylillä ja nauti!
Vastaa