• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

Toivepostaus: taaperon lelujen säilytys

14/10/2020

Pinossa_lelujen säilytys_MG_8775

Taaperon lelujen säilytys on meillä aika mallikkaalla ja ennen kaikkea hallittavalla tasolla. J:n huone pysyy yleensä ottaen aina siistinä, eikä olohuoneessakaan lelut ole jatkuvasti levällään. Salaisuus siihen on varsin simppeli: maltillinen määrä leluja suhteessa säilytystilaan. Kiitosta täytyy antaa myös päiväkodin suuntaan, jossa lelut on opetettu viemään takaisin omille paikoilleen leikin päätteeksi.

Pinossa_lelujen säilytys_MG_8753

Olemme itse ostaneet J:lle vain vähän leluja. Lähes kaikki lelut J on saanut joko isommilta lapsilta tai lahjaksi. Emme tietoisesti vältä ostamasta leluja, mutta niiden ostamiselle ei ole ollut varsinaisesti tarvetta (ensimmäisillä synttäreillä niitä saatiin koko vuoden tarpeisiin). Koen myös järkeväksi olla opettamatta suuren lelumäärän olevan mikään normi, vaikka kyllähän lapsella täytyy leluja olla. J rakastaa kirjoja, ja niitä meillä onkin kieltämättä aika paljon – ne on myös onneksi helppo säilyttää.

Pinossa_lelujen säilytys_MG_8844

Pinossa_lelujen säilytys_MG_8846

Leluja meillä säilytetään kahdessa paikalla: Pojan huoneessa ja olohuoneen lipastossa, joka toimii tv-tasona. Olohuoneessa on ne aktiivisessa käytössä olevat lelut. Lattialla on kaksi koria, toinen koirien ja toinen lapsen leluja varten. Mifukon pehmeä kori* on täydellinen taaperon lelujen säilytykseen, sillä se kestää penkomista ja korkeat reunat peittävät riemunkirjavat lelut. Lipastossa säilytetään kirjoja, rakennuspalikoita ja palapelejä.

Pinossa_lelujen säilytys_MG_8836

Pinossa_lelujen säilytys_MG_8755

J:n omassa huoneessa leluja säilytetään tällä hetkellä koreissa ja valkoisessa lipastossa. Tämän lisäksi vaatekaapissa olisi vielä vähän säilytystilaa.

Erilaiset korit ovat mielestäni kätevin tapa ratkaista lelujen säilytys.

Erilaiset korit ovat mielestäni kätevin tapa ratkaista lelujen säilytys. Koreihin lapsen on helppo siivota lelut itse, ja sisustukseen sopivat korit voi hyvin jättää esille (ja niin säästää kaappitilaa). Korien valinnassa kannattaa ottaa huomioon materiaali ja sen kestävyys. Suosikkini, meriheinästä punotut riisikorit, eivät kestäneet lapsen käsissä kovin pitkään. J:n huoneessa oleva toinen kori on kylläkin luonnonmateriaalista punottu, mutta se on sen verran paksumpaa, että se on vielä kestänyt.

Pinossa_lelujen säilytys_MG_8756

Pinossa_lelujen säilytys_MG_8748

Poissa silmistä, poissa mielestä -taktiikka on myös varsin oiva valinta. Jos sisustuksen osana olevat korit eivät tunnu omalta, voi lelujen säilytyksen ratkaista koreilla, jotka saa kaappiin piiloon. Tämä tietenkin vaatii sen, että koreilla on oltava jo valmiina paikka kaapissa mieluusti alahyllyllä, josta lapsi saa ne helposti itse. Pinottavat ja kannelliset korit eivät taaperon kanssa ole ehkä se toimivin ratkaisu, ennemmin suosittelen kevyitä kahvallisia muovikoreja.

Pinossa_lelujen säilytys_MG_8826

Koska leluja meillä on vielä vähän, on järjestys ratkaistavissa helposti. Varmasti vielä Lego-ajan koittaessa joudumme järjestelemään kaappeja uudestaan kannellisten säilytysrasioiden ja Dymon avulla.

PS. J:n lempileluja kirjojen lisäksi ovat sählymaila ja koirien pallot, joilla hän leikittää koiria lähes päivittäin.

*Kori saatu

Filed in: lapset, lastenhuone, olohuone, perhe, sisustus, sisustusideat • by Essi • Leave a Comment

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin saan niin vintagesta kuin skandinaavisesta muotoilustakin. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogini kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Uudet linssit vanhoihin kehyksiin helposti kotoa käsin
  • Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat
  • Tilinpäätös 2024
  • Vuosi tässä kodissa ja onnistuneet sisustuspäätökset
  • Postikortteja Pafokselta

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2025 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2025 · Pinossa ·