Tämä sitruuna-kaprispastan resepti syntyi hieman vahingossa yrittäessäni tehdä avokadopastaa. Kaupasta unohtui kuitenkin lime ja chili, joten kokkasin (jälleen) soveltaen heittelemällä sekaan tämän hetken suosikkejani. Lopputulos olikin jotain aivan muuta kuin avokadopastaa, mutta aivan yhtä hyvää ellei jopa parempaa! Esikuvansa tapaan tämäkin pasta valmistuu kymmenessä minuutissa ja reseptin tarvitset vain muutaman laadukkaan ainesosan.
Sitruuna-kaprispasta kahdelle
1 rkl sitruunan mehua
1/2 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl kapriksia
1,5 rkl hyvää oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1/2 dl parmesanraastetta
(1 avokado)
suolaa, pippuria
lisäksi pastaa
Laita pastalle hyvin suolattu vesi kiehumaan. Pastan keittyessä yhdistä muut aineet isossa kulhossa. Mausta varovasti suolalla, mustapippuria saa olla runsaasti. Lisää halutessasi joukkoon kuutioitu avokado. Avokado pehmentää hieman pastan vahvoja makuja ja tekee rakenteesta kermaisemman.
Kun pasta on juuri ja juuri kypsää, lisää kulhoon ruokalusikallinen keitinvettä, sekoita ja lisää pasta. Sekoita ja tarjoile heti.
Kapris ja sitruuna ovat viihtyneet meidän keittiössä hyvin viime aikoina. Hassua, miten joihinkin aineksiin tulee niin hirveä himo!
___
Translation:
Pasta with lemon and caper
Vastaa