Edellisessä postauksessa lupasin jakaa tämän lihapullareseptin, joka jo pelkästä ajatuksesta saa veden herahtamaan kielelle! Nämä marokkolaisittain maustetun lihapullat pyöritellään karitsan jauhelihasta ja nautitaan mausteisen tomaattikastikkeen, yrtticouscousin ja viilentävän jukurttikastikkeen kera.
Lihapullien salaisuus on dukkah-mausteseos, jolla taikoo astetta jännittävämmän makumaailman myös ihan tavallisiinkin lihapulliin. Dukkahia voi käsittäääkseni ostaa valmiina mausteena, mutta koska sen tekeminen on superhelppoa ja nopeaa, kannattaa se ehdottomasti tehdä itse.
Tämä resepti riittä neljälle ruokailijalle ja maistuu taatusti kaikille. Aterian valmistus kannattaa aloittaa tekemällä ensin jukurttikastike. Sen jälkeen tee tomaattikastike hautumaan ja pyörittele lihapullamassa. Couscous valmistuu nopeasti 10 minuutissa, joten sen teon voi jäättää aivan viimeiseksi.
Marokkolaiset lihapullat
400 g karitsan jauhelihaa
1 muna
1 dl dukkahia
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 rkl silputtua persiljaa
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli
Hienonna sipulit ja persilja pieneksi ja vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Yhdistä kaikki ainekset keskenään, puristele massa takaiseksi ja anna tekeytyä 30 minuuttia. Kun massa on tekeytynyt, pyörittele siitä n. 10-15 lihapullaa. Paista lihapulliin pannulla kaunis väri ja anna kypsyä loppuun tomaattikastikkeessa.
Mausteinen tomaattikastike
400 g Mutti-tomaattikurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl chiliä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
tilkka öljyä
suolaa, pippuria
Hienonna sipulit ja kuulota niitä hetki öljytilkassa kattilassa. Lisää mausteet ja freesaa vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja -pyre ja anna hautua kannen alla vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Viilentävä jukurttikastike
1/2 kurkku
3 dl turkkilaistajukurttia
1 rkl limen mehua
ripaus suolaa
ripaus juustokuminaa
1 rkl silputtua minttua
1 rkl silputtua korianteria
Kuori kurkki ja poista siitä siemenet. Kuutio pieneksi. Yhdistä jukurtti, mausteet, yrtit sekä kurkku kulhossa. Maista ja mausta. Anna tekeytyä jääkaapissa n. tunti.
Yrtticouscous
2 dl keittämätöntä couscousta
2 dl vettä
1 rkl sitruunan mehua
1/2 sitruunan kuori raastettuna
silputtua persilijaa, minttua ja korianteria
suolaa, pippuria
kasvisfondia
loraus hyvää oliiviöljyä
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen kasvisfondi sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori.
Kaada vesi couscousin päälle kulhoon ja peitä se lautasella tai muulla kannella muutamaksi minuutiksi. Lisää turvonneeseen couscousiin yrtit, mausteet sekä loraus oliiviöljyä. Sekoita haarukalla.
___
Translation:
Moroccan meatballs with herb couscous.
Vastaa