Helmikuun KVVD tulee hieman myöhässä, anteeksi siitä.
Veriappelsiinin lyhyt sesonki on nyt ja hedelmät ovat aivan mielettömän mehukkaita ja makeita. Tästä sesonkiherkusta syntyi tämänkertainen KVVD-juomaresepti. Kauniin oranssi drinkki tuo kesän mieleen ja mieli teki mennä ulos terassille nauttimaan helmikuun auringosta tämän kanssa! Vähän olisi ehkä kylmä saattanut tulla, mutta ajatus kesästä lämmittää yhdessä tämän drinkin kanssa.
Käytin reseptissä Tanqueray giniä, joka sopii erinomaisesti appelsiinin kanssa. Limoncellon vahva sitruuna tasapainottaa veriappelsiinimehun makeutta ja fenkoli tuo pienen lakritsimaisen säväyksen drinkkiin. Jos siirapin keittelyyn ei ole aikaa, toimii tämä drinkki myös loistavasti ilman sitä.
Veriappelsiini-fenkoli tonic
2 cl Tanqueray giniä
2 cl Limoncelloa
4 cl itse puristettua veriappelsiinin mehua hedelmälihalla
2 cl fenkolisiirappia*
Fever Tree tonicia
Rakenna drinkki suoraan lasiin. Täytä lasi jäillä, kaada päälle alkoholi, mehu ja siirappi. Täytä lasi tonicilla (valitse hyvä tonic, en suosittele schweppesin tonicia) ja koristele. Olisipa jo kesä <3
*Fenkolisiirappi
2 dl vettä
1 dl silputtua fenkolia
2 rkl sokeria
Yhdistä aineet kattilassa ja keitä siirappia n. 10 minuuttia. Jäähdytä ja siivilöi.
___
Translation:
My recipe for blood orange and fennel cocktail. This bright, juicy drink reminds from summer and sun!
Vastaa