Huh, kylläpä meni taas viikko nopeasti. Blogienkin puolesta on ollut inspiroiva viikkoa ja olen törmännyt muutamaan todella mielenkiintoiseen tekstiin aiheista, joista itsekin olen kirjoittanut tai suunnitellut kirjoittavani. Tähän on hyvä päättää työviikko!
Tämän kertaisen KVVD:n inspiraation sain Amarillon Hibiscus Cooler drinkistä. Kävimme muutama viikko sitten siellä syömässä ja jälkiruuaksi joimme nämä drinkit. Olin hieman pettynyt drinkkiin, sillä intensiivisen puolukan sijaan maku oli hieman vetinen ja mehumainen. Muuten kyllä Amarillon menun ulkoasun päivitys on ollut onnistunut, pisteet siitä graafikolle!
Amarillon drinkistä sain siis idean tämänkertaiseen reseptiin, tässä oma versioni tee-puolukka drinkistä:
Earl Cooler
5 dl vettä
5 pussia earl grey teetä
5 rkl sokeria
1 pss (200 g) puolukoita
vodkaa
vichyä
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää teepussit. Hauduta teetä n. 10 minuuttia. Ota teepussit pois, lisää sokeri ja keitä teetä 10-15 minuuttia. Teestä ei tarvitse keittää paksua siirappia, riittää että vettä haihtuu 0,5-1 dl. Jäähdytä teesiirappi.
Drinkin kokoaminen: Murskaa lasiin 3 rkl puolukoita. Kaada päälle 5 cl teesiirappia. Sekoita hyvin. Lisää 4 cl vodkaa, jäitä ja täytä lasi vichyllä. Koristele puolukoilla ja mintulla.
Translation:
Cocktail from earl grey and lingonberry!
Vastaa