Olen enemmän kotonani italialaisen kuin aasialaisen keittiön parissa. Yleensä meidän keittiössä tuoksuu valkosipuli, tomaatti ja basilika, mutta kylmällä ilmalla keittiöstä leijailee kookoksen, chilin ja inkiväärin aromit. Tämä lämmittävä keitto ravitsee sielua ja sen voimalla jaksaa tehdä lumityöt isoltakin pihalta!
Kana-kookoskeitto (iso kattilallinen)
500 g kanan rintaleikkeitä
50 g punaista currytahnaa
1 l kanalientä
450 g Wok Spicy Zanju -pakastevihanneksia
2 porkkanaa
2 cm tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua korianteria
1 prk/400 ml kookomaitoa
n. 1 rkl fariinisokeria
soijaa
1 lime
riisinuudeleita
koristeluun tuoretta korianteria sekä chiliä
Paloittele kana sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna tilkka öljyä isossa kattilassa ja lisää currytahna. Paistaa tahnaa muutama minuutti ja lisää kana. Kanan ruskistuttua lisää joukkoon kanaliemi. Kiehauta ja lisää sulatetut wok vihannekset sekä pieneksi viipaloitu porkkana. Anna kiehua, kunnes porkkana ovat melkein kypsiä (purutuntumaa saa jäädä). Lisää kattilaan kookosmaito ja mausta fariinisokerilla, valkosipulilla, inkiväärillä, soijalla sekä kuivatulla korianterilla. Maistele ja tasapainoita liemi. Lisää lopuksi limen mehu.
Tarjoilua varten kiehauta vettä ja hauduta nuudeleita siinä 2 minuuttia. Annostele nuudelit lautaselle ja kaada päälle lientä sekä kanaa ja kasviksia. Koristele korianterilla ja chilillä.
Vinkki!
Inkivääriä jää todennäköisesti yli, joten kuori koko inkivääri ja pakasta se. Jäisestä inkivääristä on helppo raastaa makua ruokaan eikä hukkaa synny 🙂
Translation:
Warm food for cold Finnish winter.
Vastaa