• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

Jouluinen jälkiruoka – Mausteinen panna cotta puolukka-glögisiirapilla

21/12/2018

Pinossa_pannacotta_ja_glogisiirappiIMG_7209

Äitiyslomaa on nyt takana ensimmäinen viikko, ja jo tässä ajassa sain ajantajuni katoamaan kokonaan. Jumituin elämään joulukuun 17. päivää, ja eilen havahduin siihen, että aattoon onkin enää neljä päivää. Kuvittelin, etten saa aikaa kotona kulumaan millään, mutta jonnekin se on vain kadonnut hääräillessä niitä näitä.

Jouluksi pääsen valmiiseen pöytään, eikä vastuullani ole onneksi kuin jälkiruoka. Ensin suunnittelin tekeväni jonkin sortin juustokakun piparipohjalla, mutta jouluruuan päätteeksi kakku saattaisi olla liian raskas. Siksi päätin (taas) kallistua klassisen panna cottan puoleen, ja tuunata siitä vähän mausteisemman ja jouluisamman version kanelilla, kardemummalla ja glögillä.

Pinossa_pannacotta_ja_glogisiirappiIMG_7205

Panna cotta on superhelppo valmistaa, ja sen voi tehdä jääkaappiin hyytymään edellisenä iltana tai heti aamusta. Vikaan panna cottan kanssa voi mennä oikeastaan vain lisäämällä liikaa liivatetta. Ainekset tähän jouluisaan jälkiruokaan löytyy myös ihan pienistäkin kaupoista, joten jos jälkkärisuunnitelman ovat vielä auki, kannattaa tämä resepti napata ehdottomasti talteen aatoksi.

Mausteinen panna cotta 4:lle

  • 4 dl (kahvi)kermaa
  • 2 liivatelehteä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 vaniljatanko tai ¼ tl vaniljapulveria
  • ¼ tl kanelia
  • ripaus kardemummaa

Puolukka-glögisiirappi

  • 1,5 dl glögitiivistettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 1,5 dl puolukoita

Lisäksi koristeluun pipareita ja puolukoita

Pinossa_pannacotta_ja_glogisiirappiIMG_7212

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä kattilassa kerma, sokeri ja mausteet (jos käytät vaniljatankoa pulverin sijaan, halkaise tanko ja kaavi siemenet kattilaan. Ota tanko pois kattilasta ennen liivatteen lisäämistä), ja kuumenna seos kiehuvaksi. Keitä seosta muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää mausteita, jos haluat mausteisempaa panna cottaa. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä, ja sekoita ne kermaseokseen. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi sekoittamalla sitä kylmävesihauteessa, kaada seos laseihin hienon siivilän läpi ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Glögisiirappia varten yhdistä aineet kattilassa ja keitä seosta hiljalleen n. 15 minuuttia tai kunnes nesteen määrä on puolittunut. Siivilöi ja nosta sivuun odottamaan tarjoilua.

Ennen tarjoilua kaada viilentynyt siirappi panna cottan päälle ja koristele jälkiruoka pipareilla ja puolukoilla.

Filed in: joulu, nopeat ja helpot, reseptit, ruoka • by Essi • 2 Comments

Comments

  1. Jenni S. | big mamas home

    22/12/2018 at 19:07

    Näyttää tosi hyvältä. Ehkä mun täytyy kopsata tämä myös meidän joulupöytään.

    Vastaa
    • Essi

      27/12/2018 at 12:09

      Kiitos! Toivottavasti joulu sujui siellä rauhallisesti 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin saan niin vintagesta kuin skandinaavisesta muotoilustakin. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogini kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Tyttöjen reissu Barcelonaan
  • Uudet linssit vanhoihin kehyksiin helposti kotoa käsin
  • Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat
  • Tilinpäätös 2024
  • Vuosi tässä kodissa ja onnistuneet sisustuspäätökset

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2025 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2025 · Pinossa ·