Nyt kun J on alkanut syödä samaa ruoka kuin me, myönnän, että sopivien arkiruokien keksiminen tuottaa välillä vaikeuksia. Tai vaikka J ei söisikään samaa ruokaa kuin me, haluan jo pienestä pitäen opettaa hänet siihen, että koko perhe syö edes kerran päivässä yhdessä. Arkiruuan pitää valmistua nopeasti ja helposti niin, että lapsi voi samaan aikaan roikkua jalassa tai tyhjentää omatoimisesti lehtikoria. Tässä siis hiljalleen taas palautan mieleeni ja opettelen uusia helppoja arkiruokareseptejä, jotka maistuvat myös taaperolle ja ovat ravitsemuksellisesti hyviä.
Lihaa kokkaan kotona enää harvoin, ja linsseistä onkin tullut nyt yksi proteiinin lähteistämme. Erityisesti tykkään käyttää linssejä erilaisissa sosekeitoissa, sillä linsseillä ruokaan saa ihanan täyteläisen, melkeinpä kermaisen, rakenteen. J on jo ihan pienestä pitäen syönyt linssejä sellaisenaan ja ruokaan soseutettuna, joten myös hänelle linssiruuat maistuvat hyvin.
Olen laitetaan sitä mitä kaapista löytyy -tyylinen kokki, ja tämäkin keitto syntyi sillä metodilla. Lopputuloksesta tuli sen verran hyvä, että ajattelin jakaa tämän reseptin myös teille – ideoita helppoon ja terveelliseen arkiruokaan kun ei koskaan voi olla liikaa!
Nopea ja helppo linssi-kookoskeitto
Valmistusaika n. 30 minuuttia, annoksia 4
- 2 keskikokoista sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 varsisellerin vartta
- 3 porkkanaa
- 1 rkl sokeria
- 1,5 tl kurkumaa
- 2 tl inkivääritahnaa
- kana- tai kasvisliemikuutio
- 400 g tomaattimurskaa
- 400 ml kookosmaitoa
- n. 7 dl vettä
- 2 dl punaisia linssejä
- 1/2 sitruunan mehu
- lisäksi sipulien kuulottamiseen oliiviöljyä ja maustamiseen suolaa sekä pippuria
Pilko sipulit ja valkosipuli. Lisää kattilan pohjalle öljyä, ja kuulota sipuleita miedolla lämmöllä muutama minuutti. Kuori ja pilko porkkanat sekä varsiselleri, ja lisää ne sipuleiden joukkoon. Kuulosta taas hetki. Nosta lämpöä ja lisää joukkoon mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito, huuhtele purkit vedellä ja kaada vesi kattilaan. Lisää liemikuutio ja linssit. Keitä n. 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseita keitto ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.
Vinkki! Myös chili toimii keitossa kivasti. Keiton voi tarjoilla turkkilaisen jugurtin kanssa.
Vastaa