• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

Terveiset keväisestä Roomasta!

04/04/2017

rooma kadut

rooma colosseum

rooma kattoterassit

rooma selfie 1

Aurinkoiset (kuva)terveiset ihanasta Roomasta!

Aikaisemmin totesin pienen loman tulevan enemmän kuin tarpeeseen ja voi että pitkä viikonloppu hengailua ja ruuasta nauttimista tekikin hyvää! Tämä oli minun ja avomiehen ensimmäinen kerta Roomassa ja oli kyllä käymisen arvoinen kaupunki. Neljän päivän loma riitti juuri sopivasti kaupungin näkemiseen, joka mielikuvista huolimatta olikin yllättävän pieni ja kompakti.

Keväinen sää Roomassa oli mitä parhain, joka päivä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpö kipusi helposti yli 25 asteen. Aamut ja myöhäiset illat olivat näin maaliskuun lopussa vielä viileitä, mutta Suomen säähän tottunut pärjäsi ohuella kevättakilla mainiosti.

Kameran muistikortti täyttyi ääriään myöten muutamassa päivässä, niin paljon Roomassa on nähtävää ja ihmeteltävää. Kuvasatoa läpi käydessä listasin myös meidän matkan plussat ja miinukset.

Rooman plussat

+ Keväinen Rooma on äärimmäisen kaunis.

+ Koko kaupunki itsessään on nähtävyys ja katseltavaa riittää.

+ Vatikaanin museo. Tämä pitää mainita erikseen koska kattomaalaukset!

+ Kaupunki on mukavan pieni ja intiimi tutustua lyhyessäkin ajassa.

+ Kaupungissa on ihanan rento ilmapiiri.

+ Julkinen liikenne on hyvä, toisaalta sitä ei välttämättä edes tarvitse käyttää.

+ Varoituksista huolimatta paikalliset olivat todella ystävällisiä (kun vain tervehti ja kiitti italiaksi).

+ Ruoka. Huonokin ruoka on Italiassa hyvää koska yksinkertaisesti raaka-aineet maistuvat itsessään niin paljon paremmilta.

+ Edullinen viini. Toimme kotiin muutaman 3-5 euron viinipullon, joista ainankin yksi osoittautui todella hyväksi!

rooma sillalta

Rooman miinukset

– Jo nyt turisteja oli aika paljon.

– Roomassa on n. 10 000 selfietikkumyyjän armeija, joita löytyy jokaiselta nähtävyydeltä vähintään 100.

– Siellä missä on selfietikkumyyjiä, on myös matkaoppaita jotka lähes pakkomyyvät opastetun kierroksen ja ”pääsyn jonon ohi”.  Vatikaaniin jouduimme oppaan mukaan jonottamaan 3 tuntia ja lippu maksaisi 20 euroa. 35 eurolla opas lupasi viedä meidät jonon ohi. Totuus oli kuitenkin se, että jonossa seisoimme tunnin ja lippu maksoi 16 euroa

– Nähtävyyksiin sai hieman jonottaa, mutta ajat olivat vielä inhimillisiä verrattuna kesään.

– Liikenne on hullu eikä suojatietä kunnioiteta lainkaan. Ihme, ettemme todistaneet yhtäkään kolaria!

– Turistien määrän huomaa ravintoloissa sekä kaupoissa ja autenttista Italiaa on vaikea löytää. Hintataso ravintoloissa on suht korkea ja tarjonnan laatu vaihtelee. Pizzasta sai maksaa mitä tahansa 5-20 euron väliltä.

– Turvatoimet. Sinänsä tämä on positiivinen asia, mutta rynnäkkökiväärein varustautuneet vartijat hieman latistavat romanttista lomatunnelmaa.

Rooma_kukkiva kirsikka

rooma hotellin ovi

rooma auringonlasku

Meidän kokemuksemme perusteella voimme suositella Roomaa pitkäksi viikonlopuksi, viikko siellä saattaa olla jo hieman pitkä. Tulevaisuudessa palaamme varmasti Italiaan, mutta Rooman luulen olevan tältä erää nähty.

Seuraavassa postauksessa on tulossa muutama ravintolavinkki, eli jos Roomassa syöminen kiinnostaa, pysykää kuulolla 🙂

___

Translation:
Long, lovely weekend in Rome.

Filed in: matkailu, random • by Essi • Leave a Comment

KVVD: Ruusunmarja mocktail

30/03/2017

RUUSUNMARJA MOCKTAIL

Instagramissa jo aiemmin vilahtikin kuva tästä alkoholittomasta drinkistä eli mocktailista. Lupasin laittaa reseptin tälle lapsiystävälliselle, alkoholittomalla drinkille myös blogin puolelle ja tässä se nyt olisi!
Ruusunmarja mocktail
Ruusunmarjasosetta tai pilttiä (todellakin lapsiystävällinen 😉 )
Ginger ale -limua
Tuoretta limen mehua
Koristeluun jäitä ja limesiivu
Lusikoi lasin pohjalle 6 lusikallista (teelusikka) ruusumarjasosetta. Täytä lasi jäillä ja kaada päälle n. 1,5 dl ginger alea eli puoli tölkkiä. Purista sekaan limemehua maun mukaan. Sekoita ja nauti!
Yhdestä pienestä pilttipurkillisesta tulee kaksi mocktailia. Jos tästä haluaa holillisen version, voi ginger alen korvata esimerkiksi puolikuvalla kuohuviinillä.
___
Translation:
Non-alcoholic drink from rosehip puree and ginger ale.

Filed in: KVVD, reseptit • by Essi • Leave a Comment

DIY: Sisustustaulut makuuhuoneeseen

28/03/2017

diy sisustustaulut
diy sisustustaulut 2

Pari viikkoa sitten esittelin meidän uuden sängynpäädyn, johon olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Sängynpääty muutti koko huoneen ilmettä ja samalla suurensi huonetta kun pääsimme eroon liian isoista yöpöydistä.
Jo ennen päädyn valmistumista olin mielessäni maalaillut sille nojailemaan muutaman graafisen taulun ja selailin mm. Desenion valikoimaa ahkerasti. Minulla oli vain yksi ongelma; en millään osannut tehdä valintaa niin ihanasta valikoimasta. Mitä enemmän selailin vaihtoehtoja, sitä isommaksi ostoskorini paisui! Plussaa olisi se, että taulut merkitsisivätkin jotain eivätkä olisi vain valmiina ostettuja, kivoja kuvia.

Lopulta, kun en saanut valintaa tehtyä, päädyin tekemään (tulostamaan) taulut itse. Kotoa löytyikin jo kehykset valmiina joten projekti oli helppo aloittaa niiden pohjalta (pienemmät puiset kehykset ovat Ikeasta, suuret metallikehykset on aikoinaan hankittu Anttilasta).

Aloitin taulukollaasin teon valitsemalla yhdeksi kuvaksi mustavalkoisen kuvan minusta ja avomiehestä. Kuva otettiin Prahan eläintarhasta pari vuotta sitten ja siiheen liittyykin aurinkoisia muistoja. Pidän typografiasta ja graafisista elementeistä, joten halusin yhdistää ne elementit kollaasiin jotenkin. Suuren taulun me-teksti valikoitui aiheeksi aika helposti; siinä on meidän nimikirjaimet ja kummaltakin löytyy ranteesta saman aihepiirin tatuointi. Ja tarkoittaahan se meitä.
Viimeinen, keskelle tuleva taulu oli haastava. Sen aiheen piti koota kollaasi yhteen niin, ettei isot kirjaimet näyttäisi hassuilta valokuvaan yhdistettynä. Lopulta päädyin ottamaan hieman inspiraatiota Desenion julisteista. Hain maisemakuvan Free Images-sivustolta, muokkasin sitä paremmin tarkoitukseen sopivaksi Photoshopissa ja yhdistin siihen suuren &-merkin samalla fontilla, jota käytin myös suuremmassa taulussa. 
Päätin pitää mustavalkoisen värimaailman kaikissa kuvissa, jotta yleisilmeestä tulisi mahdollisimman rauhallinen ja tyylikäs sekalaisista aiheista huolimatta. Omasta mielestäni kokonaisuudesta tuli onnistunut ja kollaasi näyttää juuri siltä mitä alunperin ajattelinkin. Jos lähden sitä jossain vaiheessa muokkaamaan, niin seuraavaksi voisin kokeilla yhdistää siihen abstraktin, itse maalatun vaaleanpunaisen akryylityön.
Aurinkoista maaliskuun loppua! Torstaina julkaistaan muuten seuraava KVVD, jolloin olisi luvassa aurinkoisen mocktailin resepti!
___
Translation:
Small DIY art wall to bedroom.

Filed in: DIY, inspiraatio, sisustus • by Essi • 2 Comments

Ravintolasuositus: Farang

27/03/2017

farang logo_silverPMS






”Farangin kaakkois-aasialainen ruokailutapa perustuu sosiaaliseen syömiseen, ruoan jakamiseen ja maistelemiseen. Hyvä ruoka, fiilis ja kokonaisvaltainen hyvä olo ajavat vauhdilla jäykkyyden ohi. Ole niin kuin syöt, nauti niin kuin taiteilet.”

Käymme avomieheni kanssa suhteellisen harvoin ulkona syömässä, mutta silloin kun käymme, tykkäämme syödä vähän ”paremmin”. Ruoka on meillä kummallakin lähellä sydäntä ja meille ei ehkä olekaan parempaa tapaa viettää laatuaikaa yhdessä kun syöminen.

Lauantaina pääsimme ensimmäisen kerran testaamaan Ainonkadulla sijaitsevan Farangin kaakkois-aasialaisia makuja (melkein hävettää ettei aikaisemmin ole tullut käytyä). Ravintola kuuluu Tomi Björckin ja Matti Wikbergin luotsaamaan ravintolaperheeseen, johon Farangin lisäksi kuuluu Bronda, Gaijin sekä Boulevard Social. Jälkimmäisessä olemme vierailleet jo kahdesti ja sitä voimme suositella lämpimästi!

Koska ilta oli pyhitetty yhdessäololle, en vaivautunut ottamaan kameraa mukaan vaikka avomies niin ehdottikin. Minusta on myös jotenkin vaivaannuttavaa kuvata annoksia ravintolassa, jossa syömisen pitäisi olla se juttu. Muutaman nopean räpsäisyn otin kuitenkin puhelimeni surkealla kameralla.

Olimme varanneet pöydän klo 21 alkavaan kattaukseen. Ravintolan kummankin salin kaikki pöydät olivat varattuja, joten varaus kannattaa ehdottomasti tehdä hyvissä ajoin lauantai-illalle.

farang

 A’ la carten lisäksi listalta sai valita kahden maistelumenun väliltä ja päädyimmekin näistä syömään laajemman, ”Saphan Mai” maistelumenun (66 €/henkilö), johon sisältyi 9 annosta. Kaksi ensimmäistä  ruokalajia olivat pieniä suupaloja, jotka tulivat pöytään nopealla tahdilla. Loput menusta olivat vähän suurempia annoksia jotka tarjoiltiin hitaammalla tempolla. Maistelumenun kylkeen otimme suositellun viinimenun (49 €/henkilö), johon kuului kaksi valkoviiniä, punaviini sekä jälkiruokaviini.

Ravintola on valittu Suomen parhaaksi ravintolaksi 2011, joten kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä, jos sanon ruuan olleen taivaallista. Oma suosikkini syömästämme maistelumenusta oli toinen alkuruoka, kun taas avomiehen suosikkisi oli illan aloittanut vihersimpukka. Aivan älyttömän hyviä annoksia molemmat! Viineistä mieleen jäi erityisesti saksalainen punaviini Punainen, jota valitettavasti ei ole saatavilla muualta kuin kyseisestä ravintolasta. 

Vaikka ruoka oli loistavaa, pieni kömmähdys keittiöllä kävi karamellisoidun possun kanssa. Haudutettuun potkaan oli vahingossa jäänyt pieni luunpalanen, joka sattui osumaan avomiehen lautaselle. Suurempaa vahinkoa ei onneksi tapahtunut, hampaat pysyivät ehjänä ja tarjoilija hoiti tilanteen todella ammattitaitoisesti ja nopeasti. Hyvityksenä talo tarjosi meille vielä illan lopussa kolmannen jälkiruuan.

Illasta ja ravintolasta meille jäi todella hyvät fiilikset ja ruoka oli todella hyvää. Parasta Farangissa oli kuitenkin veitsien puuttuminen. Tämän (hinta)tason ravintolassa tulee helposti pönötettyä liikaa ja tunnelmasta tulee jäykkä. Mielestäni tämä oli ratkaistu oivallisesti kattamalla pöytään haarukan lisäksi lusikka. Veitsen puuttuminen sai väkisinkin rentoutumaan, sillä ruokaa ei voinut syödä pienesti ja siististi närppien. Salissa olikin koko illan mukavan rento tunnelma ja leppoinen puheensorina piti huolen siitä, ettei edes taustamusiikkia tarvittu.

___

Translation:
Farang, that restaurant is definitely worth a try!

Filed in: ruoka • by Essi • Leave a Comment

Otetaan vastaan Rooman matkavinkkejä!

23/03/2017

18.3.2017 2

Kaksi viime viikkoa olivat töissä ihanan kamalia; monta pientä muuttavaa osaa ja paljon asioita tuli tehtyä ensimmäistä kertaa. Jaoin aamukahvia pinkistä kojusta Keskuskadulla, kokkasin cocktailpalat 100 vieraalle ja olin kuvauksissa kaksi päivää Porkkalan jäätävässä säässä. Päivät venyivät pitkiksi, mutta nautin kyllä joka hetkestä! Kaksi viikkoa kuluivat ihan järjetöntä vauhtia enkä niiden välisenä viikonloppuna ehtinyt ladata akkuja lainkaan.
Onneksi noita hektisiä viikkoja seuraa pieni hemmottelu. Lauantaina pääsen pitkästä aikaa kisaamaan Villan kanssa agilitykentälle ja samaisena iltana menemme avomiehen kanssa juhlistamaan syntymäpäivääni Farangiin. Sunnuntaina koiraa hemmotellaan fysioterapiassa ja illalla on luvassa ystävän esikoisen ristiäiset <3 Mutta mikä parasta: ensi viikolla tähän aikaan herään Roomasta.
Tämä on meidän kummankin ensimmäinen kerta Italiassa enkä malta odottaa reissua! Erityisesti odotan ruokaa, ruokaa ja ruokaa 😉 Jos teillä on hyviä vinkkejä Rooman pikalomalle, niin kertokaa ihmeessä!
Lomasta huolimatta ainankin KVVD ilmestyy ajallaan 30.3. Sunnuntain postaus saattaa siirtyä myöhemmäksi, mutta palaan blogin ääreen mahdollisimman pian Rooman tuliaisten kanssa.
___
Translation:
Next week: Rome. Can’t wait!

Filed in: matkailu, random • by Essi • Leave a Comment

Arjen pikaruokaa: Pestopasta

21/03/2017

pesto pasta resepti

Kiljuva nälkä ja ruokaa pitäisi saada heti? Ihan perustorstai-ilta meillä. Tähän tilanteeseen loistava ruoka on tämän pestopasta, joka valmistuu 10 minuutissa ja maistuu taivaalliselta!

Tämän reseptin salaisuus on itse kasvatettu basilika, jonka maku on täysin omaa luokkaansa verrattuna kaupasta ostettuun. Meillä basilika viihtyy Tregren Herbie-vesipuutarhassa niin hyvin, että vuosi sitten ostamani kaupan basilika on kasvanut jo pensaaksi.

10 minuutin pestopasta kahdelle

Pesto:
15-20 g eli iso kourallinen basilikaa (jos ostat kaupasta niin kokonainen ruukku)

50 g pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
n. 1 dl parmesaniraastetta
n. 1,5 dl hyvää oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
lisäksi keitettyä spagettia ja parmesanraastetta

Laita pastalla hyvin suolattu vesi kehumaan. Sillä aikaa kun vesi lämpenee, valmista pesto.

Yhdistä kulhossa basilikanlehdet, valkosipulinkynsi, öljy, juusto, pinjansiemenet sekä mausteet. Soseuta sauvasekoittimella. Maista ja lisää juustoa ja suolaa tarvittaessa. Pesto saa olla aika juoksevaa ja hieman suolaista, sillä pasta vie siitä makua. Itse valmistan peston aina mutu-tuntumalla mittaamatta määriä ja aina siitä tulee silti yhtä hyvää!

Kun pasta on kypsää valuta se, mukaan saa jäädä hieman keitinvettä. Yhdistä pesto kattilassa spagetin kanssa ja tarjoile heti.

Pestopastan kanssa voi tarjoilla esimerkiksi pannulla rapeaksi paistettuja falafel-pyöryköitä (pakastimesta löytyvät Hälsans Kök:n ovat meidän suosikkeja), mutta tämä on kyllä loistava ateria ihan sellaisenaankin.

Filed in: reseptit, ruoka • by Essi • 2 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • …
  • 98
  • Next Page »

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin saan niin vintagesta kuin skandinaavisesta muotoilustakin. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogini kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Tyttöjen reissu Barcelonaan
  • Uudet linssit vanhoihin kehyksiin helposti kotoa käsin
  • Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat
  • Tilinpäätös 2024
  • Vuosi tässä kodissa ja onnistuneet sisustuspäätökset

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2025 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2025 · Pinossa ·