• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

Blogi muuttaa!

26/10/2017

16.10.17 10

Kyllä, St. Black ja blogger jäävät historiaan ja 1.11. alkaa blogiurani uusi aika: Siirryn uudella Pinossa-nimellä bloggamaan Casa Blogien alle. Marraskuusta alkaen blogin löytää siis osoitteesta http://pinossa.casablogit.fi.

Kun kerroin aikaisemmin nimenvaihdoksesta, osa teistä jo varmasti osasikin arvata, että kuvioon kuuluu muutakin. Siitä hetkestä, kun allekirjoitin bloggaajasopimuksen olenkin malttamattomana odottanut milloin pääsen kertomaan myös teille nämä uutiset. Olen superinnoissani ja oikeastaan aika ylpeäkin itsestäni, kun vuoden bloggaamisen jälkeen pääsen liittymään Casan blogiperheeseen.

Blogin siirrosta johtuen postauksissa tulee nyt pieni tauko. Muutaman päivän totuttelen uuteen alustaan, mutta ensimmäisen postaus Casa Blogien puolella olisi tarkoitus julkaista heti ensimmäinen tai toinen päivä. Muutto ei sen kummemmin (ainankaan vielä) tule vaikuttamaan blogin sisältöön, joten myös reseptit tulevat pysymään mukana sisustuspainoitteisesta sivustosta huolimatta.

Nähdään siis muutaman päivän päästä osoitteessa http://casablogit.fi/ 🙂

16.10.17 9
___

Translation:
Blog has a new home!

Filed in: bloggaus, random • by Essi • 6 Comments

Syksyn hyggeimmät tyynyt

24/10/2017

23.10.17 1

Samettihimoni alkoi jo kuukausia sitten. Aivan ensimmäisenä samettimyönteisen rintaman tekona ompelin itselleni mustan samettitopin pikkujouluihin. Seuraavaksi sisustuksessa se tarkoitti uusia keltaisia tyynyjä makuuhuoneeseen. Haaveilin tummansinisestä samettisohvasta, mutta sohvan sijaan olohuoneesta löytyi pian siniset samettityynyt. Sitten kangaskaupasta tarttui mukaan sinapinsävyistä vakosamettia, josta tyynyn lisäksi riitti ruokapöydän tuolien päällystämiseen. Mutta sekään ei vielä riittänyt.

Käväisin tuossa viime viikolla kangaskaupassa hakemassa tummansinistä samettia yhden tori.fi löydön kunnostamista varten (siitä lisää vähän myöhemmin). Käsi sydämellä vannon, ettei aikomukseni ollut hankkia kangasta uusia tyynynpäällisiä varten, mutta ikään kuin semivahingossa sinisen sametin lisäksi kassiin päätyi myös metsänvihreää samettia.

23.10.17 2

23.10.17 5

Uudet koristetyynyt sametista pitikin sitten hurauttaa ja mielestäni ne käyvät todella kivasti yhteen muiden samettityynyjemme kanssa. Vihreän sametin lisäksi uusi tulokas sohvalla on ruskea lampaantaljatyyny. Tyynyn olen vuosia sitten ommellut vanhasta kelsiturkista, mutta olin oikeastaan jo unohtanut sen olemassaolon, sillä olin käyttänyt sitä toisen tyynynpäällisen sisätyynynä jo hetken. Kiva kun kotoa tekee näitä sisustuslöytöjä!

Kokonaisuus sohvalla on nyt mielestäni siinä kuuluisassa hyggeilyn ytimessä. Mikään ei sano syksy kuin vihreä sametti ja karvalapsetkin ovat hullaantuneet tyynyjen määrästä – iltaisin kumpikin valtaa oman tyynyn, jonka sivuun on hyvä kuopsuttaa oma pesä.

23.10.17 7

23.10.17 8

23.10.17 4

Viimeiset kolme viikkoa ovat töissä menneet järjetöntä tahtia; uuden verkkokaupan avaus ja elämäni ensimmäisen mainosvideon suunnittelu ja toteutus ovat syöneet työaikaa sangen tehokkaasti. Joka päivä ylitöitäkin on tullut tehtyä vähän vahingossa kun kello on viilettänyt niin hurjaa vauhtia. Sen verran somea ehdin kuitenki seurata, että haluaisin lähiaikoina kirjoittaa oman vastineeni väljähtyneeseen blogiskeneen sekä Hanna Sumarin näkemykseen siitä, kuinka netti ehkä pilasi persoonalliset sisustukset.

Ps. Huomatkaa kuvien VALTAVA koirankarva, jonka näin vasta editoidessani kuvia. Nice.

 
___

Translation:
New hygge cushions <3

Filed in: inspiraatio, sisustus • by Essi • 6 Comments

Paahdettu paprikadippi

22/10/2017

Yhteistyössä Udda Finland ja Livia

PAPRIKADIPPI RESEPTI 4

Erilaiset dipit ovat helppoja ja nopeita valmistettavia illanistujaisiin. Heität vain ainekset blenderiin ja käden käänteessä syntyy maukas herkku, joka sopii esimerkiksi ruisnachojen tai kasvisten kanssa dipattavaksi. Makuja voi vaihdella aina klassisesta hummuksesta esimerkiksi paahdettuun paprikaan, joka vegaanisena vaihtoehtona sopii lähes kaikille.

Tämä herkullisen oranssi paprikadippi syntyy uunissa paahdetuista punaisista paprikoista ja se sopii nachojen lisäksi myös esimerkiksi grilliruuan tai falafel-pyöryköiden lisukkeeksi. Aina aikaisemmin olen valmistanut erilaiset dipit ja tahnat säälittävällä sauvasekoittimellani, mutta nyt sain testiin ihan oikean blenderin Udda Finlandilta.

PAPRIKADIPPI RESEPTI 1

Udda Finland on suomalainen pienkodinkoneiden maahantuontiyritys, joka valmistuttaa myös omaa Livia-tuotemerkkiään. Livia-tuotteet ovat jokaiselle sopivia, perushyviä kodinkoneita joissa hinta-laatusuhde on mietitty tarkaan toimivaksi. Laitteet ovat edullisia, mutta ne toimivat ja ennen kaikkea näyttävät hyviltä. Siis loistava valinta kotikokille. Yritys on hiljattain avannut Livia-tuoteperheelle myös omat kotisivut, jotta laitteisiin pääsee tutustumaan helposti ennen jälleenmyyjälle suunnistamista.

Sain heiltä testiin Livia BL-10RST tehosekoittimen, joka on edullinen perustehosekoitin 300W moottorilla. Tehosekoittimen lasinen kannu ja rosterinen alaosa kestävät katseen eikä sitä tarvitse piilottaa keittiön kaappeihin käyttökertojen välillä (toisin kuin meidän muutama muu keittiöhärpäke…). Itselläni ainakin nuo kaapissa lojuvat kodinkoneet jäävät arjessa täysin käyttämättä.

PAPRIKADIPPI RESEPTI 2

 Paahdettu paprikadippi
2 punaista paprikaa
1 valkosipuli
1 chili
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl pinjansiemeniä
oliiviöljyä
1 tl paahdettua paprikajauhetta
suolaa, pippuria
 

Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Hiero pintaan oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja paahda paprikoita 180 asteisessa uunissa noin n. 30 minuuttia yhdessä halkaistun chilin kanssa. Kääri kokonainen valkosipuli folioon ja paahda uunissa paprikoiden kanssa 30-40 minuuttia. Sinä aikana paahda pähkinöitä kuivalla pannulla niin, että niihin tulee hieman lisää makua.

Kun paprikat ja valkosipuli ovat paahtuneet, poista paprikoiden kuori ja laita ne tehosekoittimeen. Lorauta päälle tilkka öljyä ja hurauta soseeksi. Lisää joukkoon muut aineet ja paahdettua valkosipulia maun mukaan. Vinkki! Valkosipuli on helppo kuoria painamalla kynnestä pehmennyt sipuli pois veitsellä. Aja tasaiseksi tahnaksi, mausta ja lisää tarvittaessa öljyä notkistamaan dippiä

PAPRIKADIPPI RESEPTI 3

Translation:
Roasted red pepper dip.

Filed in: reseptit, ruoka, yhteistyö • by Essi • Leave a Comment

Remontti, mikä ihana tekosyy!

19/10/2017

16.10.17 4

Remontti, mikä ihana tekosyy syödä vähän liikaa pizzaa ja jättää sateiset lenkit koirien kanssa aivan minimiin. Remontti on myös loistava tekosyy pienelle uudelleen sisustamiselle ja huoneen uudelleen järjestämiselle.

Meidän pienen kattoremontin takia koko olohuone tyhjennettiin käytävään sekä työhuoneeseen viikonloppuna paneloinnin tieltä. Lauantaina käytössä ollut hakasnaulain hajosi kesken homman, joten sinä aikana kun avomies oli rautakaupassa ostamassa uutta sunnuntaina, kokeilin itse vähän uutta stailausta meidän ruokapöydän paikalle. Kuvistahan on taitavasti rajattu pois rakennustelineet, jotka olivat aivan senkin vieressä oikealla puolella.

16.10.17 1
16.10.17 6
16.10.17 2
16.10.17 5

Senkin päällinen pyörähti kokonaan uusiksi, kun siirsin sen päällä olleen peilin makuuhuoneeseen. Muutama muukin esine vaihtoi paikkaa ja olohuoneen paraatipaikalle pääsi pari keltanokkaakin. Pitkään paikkaansa etsineet puiset lestit päätyivät nyt tuohon senkin reunalle, ja niin hyviltä ne omaan silmään siinä näyttävät, että saavat jäädä siihen vähän pidemmäksin aikaa. Noilla lesteillä olen muuten oikeasti pinkonutkin yhden parin avokkaita.

Kokeilin myös, miltä meidän matto näyttäisi senkin edessä ja hyvältähän se näytti! Siihen se ei kuitenkaan jäänyt, sillä mielestäni sitä tarvitaan enemmän sohvan vieressä. Toisaalta, jos sohvan alle löytyisi tämän kanssa sopiva, voisi tämä jättääkin ruokapöydän alle.

Kiitos muuten vielä kaikille edellisen postauksen kommenteista täällä ja Instassa! Banneri numero 2 sai selkeästi eniten ääniä. Vaikka se ei ollutkaan ennakkosuosikkini, saatankin nyt yleisön painostuksesta kallistua siihen 😉 Mukavaa loppuviikkoa!

___

Some new styling.

Filed in: inspiraatio, sisustus • by Essi • 2 Comments

Jänniä uutisia: Blogin nimi vaihtuu!

17/10/2017

14.10.17. 5

Reilu vuosi sitten blogiurani alussa päätin valita blogini nimeksi St. Black, sillä käytän pääasiassa mustia vaatteita ja mielestäni nimi oli todella cool. Puoli vuotta tuosta tajusin, että olenkin sisustusbloggari ja että nimeni on aivan p*ska. Blogissa ollaankin nyt siis jännän äärellä, sillä kuun vaihteessa nimi menee vaihtoon!

Voin rehellisesti myöntää katuneeni ottamaani nimeä. Kuinka perustaa hyvä blogi -oppaissa ensimmäisenä kehoitetaan valitsemaan sopiva nimi (jopa ehkä suomenkielinen), joka kuvaisi blogia jollain tavalla. Itsehän en tätä neuvoa noudattanut lainkaan ja jätin myös googlaamisen hieman liian vähälle; st. black taitaa nimittäin kaiken kukkuraksi olla vielä automalli…

Uusi nimi onkin vähän pidempään kypsynyt kuin aikaisempi ja kuun vaihteessa blogin nimi ja osoite sen myötä muuttuu. Pohdin uutta nimeä pitkään, kunnes kipinä uudelle nimelle tuli Miksun pikkusiskon suusta kysymyksen muodossa: ”miks teillä muuten on näin paljon kirjapinoja joka paikassa?” Pinossa. PINOSSA. Siinä se oli.

Marraskuussa siis blogin banneriin vaihtuu komeilemaan nuo seitsemän kirjainta. Mutta miltä se banneri näyttäisi? Olen pohtinut muutamia vaihtoehtoja, ja nyt haluaisin kuulla teidän mielipiteen!

1.
pinossa-banneri4

2.
pinossa-banneri3

3.
pinossa-banneri2

4.
pinossa-banneri1

Kolahtiko joku ylläolevista? Tai oli muuten vain parempi kuin toinen? Vai olisiko sinulla kentien vieläkin parempi idea?

Nimenmuutoksen lisäksi blogissa tapahtuu vielä muutama muutos ennen joululomalle hiljentymistä. En millään malttaisi olla kertomatta, mutta pidetään suu supussa nyt vielä hetken 🙂

Ja jutulle Eikä, katossa reikä! on tullut myös jatkoa. Viikonloppuna saatiin uudet paneelit paikalleen, ja nyt olohuone vaatisi vähän listoitusta ja maalia. Täytyy sanoa, että kattopaneelien vaihtamisella oli todella iso vaikutus tilan ilmeeseen, vaikka kyseessä on niinkin korkea huone. Kirjoitan siitä tarkemmin kunhan loput pikkuhommatkin valmistuvat.

___

Translation:
1st of November blog’s name will change to Pinossa, which means ”on pile” in Finnish. Yay, I’m so exited!

Filed in: bloggaus, random • by Essi • 12 Comments

Suppilovahvero-vuohenjuustopizza

15/10/2017

suppilovahvero-vuohenjuustopizza

Ensin niitä ei pitänyt tulla yhtään ja sitten metsät täyttyivätkin niistä parissa päivässä; suppilovahveroista. Mummu on innokas noukkija ja syksyisin sukulaisten pakastimet täyttyvät marjoista ja sienistä, joita meillekin tuli jo valtava pussillinen. Sieniä riittää lukuisiin kokkailuihin ja nyt niistä on tullut tehtyä jo pizzaa sekä risottoa.

Hehkutan pizzan olevan yksi bravuureistani, mutta koskaan aikaisemmin en ollut kokeillut suppiksia pizzan päällä – nyt kokeiluun tarjoutui helppo tilaisuus kun kassillinen tuoreita sieniä ilmaantui eteiseemme juuri pizzapäivänä. Ja täytyy sanoa, että vuohenjuuston kanssa ne muodostivat taivaallisen liiton kuohkean ja rapean pohjan päällä!

Tärkeintä pizzassa on mielestäni pohja ja se, että täytteitä ei ole liikaa. Tässä pizzassa täytteitä on vain kolme, mutta täydellisellä pohjalla enempää ei tarvitakaan.  Mitä muuten tykkäätte näistä kuvista? Olisi kiva kuulla kommentia mihin suuntaan kuvaus etenee 🙂

suppilovahvero-vuohenjuustopizza2

Suppilovahvero-vuohenjuustopizza

 200-300 g vuohenjuustoa
5-7 dl tuoreita suppilovahveroita
200 g parmankinkkua
2 rkl sokeria
1 rkl kuivahiivaa
5 dl vettä
n. 11 dl vehnäjauhoja
2 prk Muttin kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
hyvää oliiviöljyä 
tuoretta basilika
suolaa, pippuria 

Aloita pizzan valmistus pohjasta ja tomaattikastikkeesta, ohjeet alla.

Kauli pizzapohjasta haluamasi mallisia pohjia. Levitä päälle tomaattikastiketta ja vuohenjuuston paloja. Taittele rennosti juustopalojen väliin parmankinkkua, siihen saa jäädä kohoumia jotka paistuvat uunissa ihanan rapeiksi. Ripottele päälle sienet ja paista mahdollsimman kuumassa uunissa (250-270 astetta) noin kymmenen minuuttia.

Maailman paras pizzapohja (15 minipizzaa/2 pellillistä)

1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl kuivahiivaa
1 rkl oliiviöljyä
5 dl vettä
n. 11 dl vehnäjauhoja

Mittaa kulhoon sokeri, suola, hiiva, öljyä sekä 42 asteinen vesi. Sekoita haarukalla ja jätä seos sivuun noin 15 minuutiksi. Tuona aikana hiiva alkaa käymään ja pinnalle muodostuu vaaleaa vaahtoa.  

Aloita lisäämään jauhoja taikinaan. Älä lisää kaikkea kerralla. Sekoita taikinaa haarukalla niin kauan kuin pystyt ja loppuvaiheessa sekoita jauhot taikinaan käsin. Varo lisäämästä liika jauhoja. Vaivaa taikina ja jätä se liinan alle lepäämään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Ennen pohjan paistoa ota se lämpiämään noin tuntia ennen. Jos teet minipizzoja, voit pyöritellä taikinasta valmiiksi 15 taikinapalloa liinan alle lepäämään.

Tomaattikastike

2 prk Muttin kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sokeria
1 rkl hyvää oliiviöljyä 
suolaa, pippuria 
tuoretta basilikaa (noin puolet kaupan basilikasta)

Tomaattikastike kannattaa tehdä samaa aikaan pohjan kanssa maustumaan. Hienonna valkosipuli ja yhdistä se kulhossa öljyn, sokerin ja hienonnettujen tomaattien kanssa. Lisää mukaan toisen purkin tomaattimehu. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon hienonnettu basilika juuri ennen paistoa.

___

Translation:
Goat cheese and mushroom pizza for autumn hygge.

 

Filed in: reseptit, ruoka • by Essi • 4 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • …
  • 98
  • Next Page »

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin saan niin vintagesta kuin skandinaavisesta muotoilustakin. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogini kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Tyttöjen reissu Barcelonaan
  • Uudet linssit vanhoihin kehyksiin helposti kotoa käsin
  • Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat
  • Tilinpäätös 2024
  • Vuosi tässä kodissa ja onnistuneet sisustuspäätökset

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2025 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2025 · Pinossa ·