• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

Meidän koti numeroina

01/07/2019

Vaalea ja boheemi keitiö

101,5 m² – Meidän kodin neliöt muodostuvat yleisten tilojen lisäksi kahdesta makuuhuoneesta, työhuoneesta, kodinhoitohuoneesta ja erillisestä vessasta. Lisäksi meiltä löytyy parvi, jota ei ole huomioitu pinta-alassa.

2 koiraa – Ja lukematon määrä nurkissa pyöriviä villakoiria.

Pinossa_IMG_9884

22 ikkunaa – Niin monta ikkunaa ja silti niin vähän luonnonvaloa.

4 vintage-lipastoa – Kolme lipastoa on muuttanut meille kirppikseltä ja yksi on peritty. Tilaa olisi vielä ainakin yhdelle.

30 kehystettyä valokuvaa ja julistetta – Ennen laskemista en olisi uskonut, että meiltä löytyy todellakin näin monet kehykset.

Pinossa_IMG_9887

1 tänään puhjennut hammas – Ja sitä myöten yksi kiukutteleva vauva.

6 riisikoria – Riisikorit ovat kuuluneet suosikkeihini jo pitkään. Meillä niissä säilytetään mm. lapsen ja koirien leluja. Lisäksi yksi löytyy senkin alta ruokapöydän vierestä, koska sinne kätevä piilottaa jatkojohto ja ulkoinen kovalevy silloin, kun ne eivät ole käytössä (koska työhuonetta en edelleenkään käytä).

Pinossa_IMG_9883

9 tuolia ja punaviinilasia – Yhdeksän hengen illanistujaiset it is.

42 Koristetyynynpäällistä – Tyynynpäällisiä löytyy vino pino, mutta aktiivisessa käytössä niistä taitaa olla vain kymmenen.

10 huonekasvia – Ja varmasti tuplamäärä jo täältä iäisyyteen siirtyneitä viherkavereita.

Pinossa_IMG_9880

Idean listaukseen sain Instagramissa pyörineestä haasteesta. Instassa en ottanut siihen osaa, joten päätinkin koota listan tänne blogin puolelle. Haaste taitaa oikeastaan olla alun perin jo monen vuoden takaa, mutta väliäkös sillä.

Ja hei, nyt on jo muuten heinäkuu. Mihin, siis mihin tämä aika oikeasti katoaa?

Filed in: fiilistely, keittiö, koti, sisustus, sisustusideat • by Essi • 2 Comments

Flunssaoireita, kasvaimia ja talohaaveita – eli arkisia kuulumisia

27/06/2019

Pinossa_IMG_9514

Juhannuksen sometauko pääsi venymään blogin puolella hieman suunniteltua pidemmäksi, ja tarkoitukseni olikin kirjoittaa aivan eri aiheesta kuin arkisista kuulumisista. Kuitenkin inspiraation puute alkuviikosta ja myöhemmin flunssa vetivät pidemmän korren tällä kertaa.

Pinossa_IMG_9523

Juhannuksen jälkeen avomies valitteli hieman kurkkukipua, mutta ajattelimme sen johtuneen ikkuna auki nukkumisesta ja vedosta. Tiistaina minunkin kurkussani alkoi kasvaa kaktus, mutta en vielä varsinaisesti ollut kipeä. No, keskiviikkona stressin lauettua flunssa iskikin oikein kunnolla päälle.

Keskiviikoksi olin varannut Pölylle leikkausajan, sillä muutaman vuoden takainen nisäkasvain oli uusinut. Tultuani äidiksi olen nähnyt vain kauhuskenaarioita kaikkialla, ja pelkäsinkin leikkauksen menevän pieleen tai Pölyn vatsan olevan täynnä pahalaatuisia kasvaimia. Leikkaus meni (tietenkin) hyvin, eikä vatsasta löytynyt kuin yksi tarkkareunainen kasvain. Päästyäni kotiin turhasta stressaaminen vaihtuikin kertaheitolla jatkuvaan niistämiseen ja yskimiseen, ja tämä päivä onkin mennyt saikuttaessa. Vaikka eihän kotiäiti tunne termiä ”sairasloma”.

Pinossa_IMG_9521

J onneksi antoi minun nukkua yön heräten vain kahdesti, mutta silti en aamupäivällä jaksanut muuta kuin painaa kaukosäätimestä uuden Frendit-jakson pyörimään paska mutsi -fiiliksen tykyttäessä takaraivossa. Sekä lapsi että koira kaipaisivat haleja ja hellyyttä, mutta itse jaksan keskittyä lähinnä vain siihen niistämiseen ja kaukosäätimen painamiseen. Lisäksi pelkään flunssan tarttuvan vauvaan, ja sehän tästä kuviosta vielä puuttuisikin.

Pinossa_IMG_9525

Otsikossa lupasin talohaaveita, ja niitä todellakin on nyt ilmassa. Edellisessä kodissa viihdyimme viisi vuotta, ja tässäkin kodissa on jo pian neljä vuotta täynnä. Ajatus muutosta ja uudesta kodista on käynyt sekä minun että miehen mielessä, ja varovaisen toiveikkaina olemmekin katselleet lähiseudun tonttitarjontaa. Omassa mielessäni seikkailin vielä astetta pidemmälle, ja etsin jo Designtalon sivuilta meille sopivan talomallin.

Vaatimuksia uudelle kodille ovat yhdistetty avokeittiö ja niin sanottu ”open concept”. Lisäksi käynti saunasta takapihan terassille ja toimiva kodinhoitohuone ovat ehdottomasti listalla. Myös vaatehuone, erillinen vessa ja isohko eteinen hyvillä säilytystiloilla olisivat mukava lisä.

Pinossa_IMG_9518

Tylsä realismi pistää talohaaveille kapuloita rattaisiin, koska emme mitenkään pystyisi rakennuttamaan taloa ja muuttamaan sinne ennen tämän kodin myymistä. Se tarkoittaa sitä, että tästä kodista pitäisi muuttaa hetkeksi vuokralle mahdollisesti puolet pienempään asuntoon. Omassa mielikuvitusmaassani pankin luotto ja meidän maksukykymme riittäisivät siihen, että pystyisimme asumaan tässä asunnossa uuden kodin valmistumiseen asti. Niin ideaali tilanne ei kuitenkaan ole, ja se jos jokin on omiaan hautaamaan haaveet toistaiseksi. Ehkä. Eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Mitäpä teidän viikkoon kuuluu?

Filed in: fiilistely, koti, kuulumisia, random • by Essi • 4 Comments

Oman elämäni masterchefinä

20/06/2019

Kaupallinen yhteistyö, Maldon ja Tabasco

karitsatartar, Gohan Wine Bar

Tähtihetkeni oman elämäni masterchefinä ovat hieman kärsineet tässä viime aikoina, koska aikaa ja energiaa uusien ruokien kokkailuun ei juurikaan ole ollut. Älkääkä antako nyt niiden kakkujen hämätä, sillä leipominen on ollut viikonloppuisin sitä kuuluisaa omaa aikaani – ”oikean ruuan” syönti on arkisin pyörinyt lähinnä pakastepizzan ja uunifetapastan ympärillä.

Pinossa_IMG_9584

Maldon sea salt, summer edition

Pinossa_IMG_9545

Maldon ja Tabascon kutsumana pääsin ottamaan osaa Gohan Wine Barissa järjestettyyn kokkauskurssiin, eikä varmaan tarvitse erikseen mainita, kuinka innoissani olin mahdollisuudesta päästä ammattilaisen oppiin ammentamaan lisää inspiraatiota ruuanlaittoon. Rento kokkauskurssi pidettiin kymmenen vaikuttajan voimin, ja meistä jokainen pääsi vuorollaan keittiöön Marcos Goisin oppiin valmistamaan yhden osan nauttimaamme ateriaan. Ruokien lisäksi pääsimme tutustumaan myös muutamien drinkkien reseptiikkaan Juri Kautton toimiessa kartturina.

Pinossa_IMG_9558
Tilasiko joku Bloody Maryn?

Pinossa_IMG_9568

Pinossa_IMG_9550
Kyllä, tämä työpiste oli siisti vielä ammattilaisen jäljiltä.

Menu oli suunniteltu illan isäntiä silmällä pitäen. Tabascoa löytyi perinteisesti tartarista ja myös hieman yllättäen jälkiruuan ”raparperifroyosta” eli vuohenmaitojugurttijäätelöstä. Kylmän jäätelön ja tulisen Tabasco Habanero -kastikkeen yhdistelmä oli muuten ihan mieletön! Maldonin suolalla maustettiin ja viimeistiin luonnollisesti jokainen pöytään kannettu annos.

Pinossa_IMG_9594
Alkuruoka eli tabascolla maustettu tartar luomukaritsasta, samettikukkamajoneesia, lehtikaalisipsejä ja isomaksaruohoa. Kokin vinkki annoksen viimeistelyyn: suihkauta päälle omenaviinietikkaa!

Pinossa_IMG_9613

Pinossa_IMG_9600
Iltaa varten pystytetty ja samalla käyttöön vihitty Gohan Wine Barin terassi viihtyisällä sisäpihalla.

Tiesitkö muuten, että Maldon ja Tabasco ovat kumpikin jo aika kunnioitettavaan ikään ehtineitä brändejä? Maldonin pyramidinmallisia suolakristalleja on saanut vuodesta 1882, ja Tabascolla taasen ruokaa on pystynyt maustamaan jo vuodesta 1868.

Pinossa_IMG_9628
Pikainen ohjeistus keittiössä ja sitten hommiin!

Pinossa_IMG_9694

Pinossa_IMG_9732
Tortellinien taittelu ei sujunut ihan kuten ammattilaiselta, joten nimesin nämä persoonalliset nyytit artesaanitortellineiksi.

Kuuluin pääruokaryhmään, ja minun vastuulleni jäi jalotofulla täytetyt tortellinit. Pastataikinan käsittely sujui hyvin, mutta itse tortellinien taittelu ei sujunut ihan niin ammattimaisesti – syytän siitä vähän liian pitkiä kynsiäni. Tortellinit keitettiin pecorinolla maustetussa vedessä (5 dl vettä, 250 g pecorino-juustoa ja 1 tl suolaa, juusto siivilöidään pois ennen pastan lisäämistä), ja keitinvedestä pasta imi ihanasti suolaista makua.

Juuri ennen tarjoilua grillasin makrillivartaat japanilaisella hiiligrillillä. Makrilli ei ollut minulle ennestään tuttu kala, mutta aloittelijan tuurilla sain kypsyyden aika hyvin kohdilleen.

Pinossa_IMG_9785
Makrillit tulisilla hiilillä.

Pinossa_IMG_9791
Hiillostettua makrillia, mätimajoneesia ja villiyrttisalaattia.

Pinossa_IMG_9798
Jalotofutortellineja ja karhunlaukkaa, uutta sipulia, fermentoitua tomaattia ja villiyrttisalaattia.

Rauhallisella sisäpihalla olisi voinut istua vaikka kuinka kauan, mutta illan viiletessä siirryimme odottamaan jälkiruokaa sisätiloihin. Vaikka sieluni olisi kaivannut vielä yhtä tai kahtakin lasia viiniä, päätin iltani aika pikaisesti jälkiruuan jälkeen. Kotona ensimmäinen yöherätys olikin jo yhden aikaan, joten päätös osoittautui viisaaksi.

Pinossa_IMG_9810
Sokeritaikina tuulihattutaikinan päällä saa aikaan rapean ja halkeilevan ”crack bun” -kuoren

Pinossa_IMG_9813
Crack bun -tuulihattu, raparperi-tabascofroyo sekä ketunleipää ja orvokkeja

Kotiin viemisiksi sain kassillisen Maldonin suolaa ja Tabascon maustekastikkeita. Chilikastikkeita katsellessa onni kiilui avomiehen silmissä, sillä monta kertaa hän on kaupassa katsellut erilaisia Tabascoja, mutta pihinä jättänyt ne ostamatta. On muuten hassua, miten mies voi ostaa yli 200 euron pikkutakin sen enempää miettimättä, mutta muutaman euron arvoinen maustekastike jää hyllyyn. Onneksi tuli nyt korjattua tilanne kertaheitolla, kiitos siis Tabasco ja Maldon.

Vaikka aikaa ilta ei tuonutkaan lisää arkeeni, sain taas uutta energiaa ja inspiraatiota keittiössä häärimiseen. Yli puoli vuotta kaapissa seissyt pastakonekin alkoi jälleen huutelemaan nimeäni, ja täytyykin pian ottaa uusintaottelu tortellinien kanssa.

Filed in: fiilistely, kuulumisia, ruoka, yhteistyö • by Essi • Leave a Comment

Ehkä maailman paras suklaakakkupohja

18/06/2019

Mehevä suklaakakkupohja ja suklaakreemi

Edellistä kakkua oli vielä pieni pala jääkaapissa jäljellä, kun jo löysin taas uuden kokeilemisen arvoisen reseptin – tämä leipomisharrastus alkaa tosiaan muodostua jo ongelmaksi. Tavoitteenani oli karistaa viimeisetkin raskauskilot ennen marraskuuta, mutta tällä menolla ylimääräiset kuusi kiloa kiikkuvat mukana vielä vuodenkin päästä. Noh, mitäpä sitä turhaan stressaamaan, kun voi syödä palan kakkua.

Pinossa_suklaataytekakku_IMG_9856

Bongasin tämän kakkupohjan reseptin Viimeistä murua myöten -blogista, joka puolestaan oli suomentanut sen Sally’s Baking- blogista. Muokkasin hieman reseptiä käyttämällä kauramaidon sijaan piimää kuten alkuperäisessä reseptissä, ja lisäksi korvasin osan sokerista fariinisokerilla. Pohja on todella helppo tehdä, enkä keksi mikä sen teossa voisi mennä vikaan – paitsi voihan tietenkin kypsä pohja jäädä kiinni vuokaan kuten itselläni kävi. Ensimmäisellä kerralla vain voitelin PME-vuoan, joten toisella kerralla jauhoitin sen kaakaolla varmuuden vuoksi.

Pinossa_suklaataytekakku_IMG_9853

Tein pohjan 15 cm:n vuokaan, mutta siihen taikinaa oli hieman liikaa. Täytin vuoasta 2/3, loppu taikina valitettavasti meni hukkaan. Vasta myöhemmin tajusin, että olisin voinut käyttää sen esimerkiksi muffineihin.

Ja ennen reseptiä sanottakoon nyt tämä: kyseessä on oikeasti ehkä maailman paras ja helpoin suklaakakkupohja. Olen suorittanut empiiristä tutkimusta syömällä kakkua nyt kolmen päivän ajan, ja tuona aikana jääkaapissa muhiminen on vain parantanut pohjaa! Pohjan päälle ja täytteeksi levitin suklaakreemin.

Pinossa_suklaataytekakku_IMG_9852

Pinossa__MG_3268

Suklaakakkupohja (20 cm vuoka)

  • 2 munaa
  • 1,2 dl rypsiöljyä
  • 2,5 dl piimää
  • 220 g vehnäjauhoja
  • 65 g kaakaojauhetta
  • 200 g sokeria
  • 150 g fariinisokeria (tai pelkästään 350 g valkoista sokeria)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl tuoretta ja lämmintä kahvia (pohja ei maistu kahville, vaan se voimistaa suklaan makua)

Voitele ja jauhoita kakkuvuoka kaakaolla ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Riko munat kulhoon, ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää joukkoon öljy ja piimä, ja sekoita nuolijalla tai puulusikalla. Siivilöi joukkoon jauhot ja kaakao. Sekoita, älä vaivaa. Lisää taikinaan sokerit, leivinjauhe, sooda, suola, vaniljasokeri ja sekoita. Lisää joukkoon kahvi ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jää todella löysäksi. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista uunin keski-/alatasolla noin 50 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä 10 minuuttia ennen kumoamista!

Pohjan voi tehdä pakkaseen jo ennakkoon (suojaa hyvin kelmulla), sillä kohmeinen pohja on helpompi leikata kolmeen osaan.

Suklaakreemi (täytteeksi ja kuorruttamiseen), ohje Annin uunissa

  • 400 g tummaa suklaata
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl kuumaa vettä
  • 350 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Sulata suklaa varovaisesti mikrossa ja jätä se sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään kuuma vesi ja kaakaojauhe tahnaksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt suklaa, kaakaojauhetahna ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Vatkaa seosta muutama minuutti, kunnes se on kuohkeaa ja pehmeää.

Jaa valmis suklaakreemi kolmeen osaan, kaksi täytteeksi ja yksi kakun kuorruttamista varten. Kuorruttamista varten voit varata hieman suuremman osan. Jääkaapissa säilytetty kreemi kannattaa ottaa lämpiämään hieman ennen koristelua, jonka jälkeen se on helppo vatkata taas kuohkeaksi ja helposti levittyväksi.

Vinkki! Täytteeseen menevän kreemin joukkoon voi sekoittaa suklaamuruja, niistä tulee kivaa tekstuuria kakkuun.

Kokeilin tehdä tällä reseptillä kakun myös 24 cm:n irtopohjavuokaan. Kakun korkeudeksi tuli 3,5–4 cm, ja sen sai leikattua kahteen osaan. Paistoin kakun varmuuden vuoksi pellin päällä, koska pelkäsin vuoan vuotavan. Niin ei kuitenkaan omalla kohdallani käynyt. Sopiva paistoaika oli edelleen 50 minuuttia.

Pinossa_suklaataytekakku_IMG_9849

Kakun kokoaminen ja koristelu

Kokoa kakku leivinpaperilla vuorattuun paistovuokaan. Laita alimmaiseksi se pala, josta tulee kakun kansi. Leivitä päälle ensimmäinen kerron suklaakreemiä (kakkupohja on niin mehevä, ettei sitä tarvitse kostuttaa). Laita kreemin päälle toinen kakkupohja ja levitä sen päälle toinen kerros kreemiä. Laita viimeinen kakkupohja paikoilleen, peitä kakku hyvin kelmulla ja anna sen tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Koristelua varten kumoa kakku suoraan tarjoilualustalle. Ennen kumoamista voit laittaa pohjan päälle hieman kreemiä, joka liimaa kakun tukevasti alustaan. Levitä kreemi kakun päälle palettiveitsen ja/tai kakkuraapan avulla. Tee ensin ohut niin sanottu ”murukerros” ja laita kakku hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Jos haluat peittää kakun kreemillä kokonaan, kreemiä voi levittää kolme kerrosta. Jos haluat kakkupohjan kuultavan hieman läpi, levitä kreemiä kaksi kerrosta. Jäähdytä kakku jääkaapissa kerrosten välillä. Jos haluat, varaa osa kreemistä koristepursotuksia varten.

Kuorrutetun kakun voi tarjoilla sellaisenaan tai koristella esimerkiksi suklaavalumalla ja vadelmilla. Suklaavalumaa varten sulatin noin 80 g tummaa suklaata mikrossa, ja sen joukkoon sekoitin noin 0,5 dl kuohukermaa. Kun koostumus oli sopivan valuva, valutin sen lusikan avulla jäähdytetyn kakun reunoille ja pinnalle. Jäähtyneen valuman päälle pursotin hieman suklaakreemiä ja viimeistelin koristelun tuoreilla vadelmilla.

Filed in: leivonta, reseptit, ruoka • by Essi • 30 Comments

8 ideaa kotona vietettyyn juhannukseen

16/06/2019

Pinossa.fi / boheemi ja vaalea makuuhuone

Sattuneesta syystä kaikki pyhät ovat tänä vuonna tulleet vähän liian nopeasti ja yllätyksenä, vaikka meidän kalenteriin ne ihan oikeaoppisesti onkin merkitty. Tällä viikolla havahduin siihen, että juhannuskin on jo seuraavana viikonloppuna – eikä mitään suunnitelmia tietenkään ole tehty.

Pinossa_070619IMG_9398_

Kaksi edellistä vuotta olemme viettäneet juhannusta vanhempieni mökillä hyttysten syöttinä villasukat jalassa (miten se Suomen kesä osaakin aina kääntää ilmastoinnin päälle juuri juhannusviikonloppuna). Viime vuonna en voinut edes raskauden takia nauttia sisäistä lämmikettä, mutta onneksi tänä vuonna sää kuitenkin viimein näyttäisi suosivan.

Pinossa_070619IMG_9408_

Jos festarit ja mökkiviikonloppu ovat poissa kuviosta, niin mitä tehdä juhannuksena? Sitä tässä itsekin nyt pohdin, sillä uhkaavasti näyttäisi siltä, että meille on tulossa ensimmäinen juhannus kotona pitkiin aikoihin.

Pohdinnan lomassa päätin koostaa pienen vinkkilistan siihen, kuinka kotona vietetystä juhannuksesta saa vähän enemmän irti:

Kutsu ystäviä kylään. Kylmä viini, kuuma grilli ja hyvä seuraa, eihän sitä muuta ihminen tarvitse.

Kokkaa jotain vähän parempaa. Miltä kuulostaisi esimerkiksi grillitortillat? Grillaa perinteisten tortillojen väliin mangoa tai ananasta, ja valmista muutkin täytteet grillin kautta. Jos saatavilla on savustuspönttö, niin savustettu ranskankerma nostaa grillitortillat aivan uudelle tasolle.

Nauti elävästä tulesta. Jos omalla pihalla avotulen tekeminen esimerkiksi tulipesään ei ole mahdollista, etsi lähin kokko ja käy kohottamassa malja siellä (muistetaan kuitenkin olla varovaisia sen tulen ja kuohuvan kanssa!).

Ole ulkona. Varsinkin jo sää suosii, niin pyri viettämään koko päivä ulkona syöden, pelaillen ja rentoutuen. Sisusta esimerkiksi terassi runsailla tyynyillä, torkkupeitoilla ja lyhdyillä. Tuo myös huonekasvit nauttimaan auringosta, näin kotiterassi tuntuu heti eksoottisemmalta ja mielenkiintoisemmalta. Myös lakanamajan rakennusta suosittelen vahvasti!

Pinossa_070619IMG_9397_

Pidä sarjamaraton. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kokonainen tuotantokausi Frendejä siellä juuri pystyttämässäsi lakanamajassa? Sään suosiessa majassa voi viettää jopa yön, varsinkin jos laitat lattiaksi esimerkiksi ilmatäytteisen vieraspatjan tai uimapatjoja.

Koristele koivunoksilla. Tuoksuvat koivunoksat maljakossa tuovat taatusti juhannustunnelmaa niin olohuoneeseen, saunaan kuin terassillekin.

Kerää luonnonkukkakimppu. Kruunaa juhlapöydän kattaus kauniilla kimpulla, inspiraatiota voit napata vaikka tästä postauksesta. Näissä kuvissa näkyvä kimppu on muuten Prismasta. 12 euron arvoinen kimppu säilyi kauniina yli viikon!

Mene saunaan ja tee hemmotteluhoito. Sauno pitkän kaavan mukaan, ja hemmottele itseäsi hius- ja kasvonaamiolla.

Pinossa_070619IMG_9410_

Millaisia juhannussuunnitelmia teillä on?

Filed in: fiilistely, inspiraatio, koti, kuulumisia, sisustus • by Essi • 2 Comments

Kesähuone on auki!

12/06/2019

Pinossa_IMG_9473

Lasitettu terassi on kesäisin toinen olohuoneemme. Aikaisempina vuosina olen suunnitellut ja valmistellut olohuoneen jatkon jo hyvissä ajoin tulevaan kesään, mutta tänä vuonna terassi(kin) sai odotella omaa vuoroaan hetkeen – mutta nyt kesähuone on avattu ja korkattu!

Pinossa_IMG_9419

Pinossa_IMG_9481

Edellisvuoteen verrattuna terassi koki pieniä muutoksia, joista järjestyksen vaihtuminen on ehkä se suurin. Lisäksi sain vihdoin aikaiseksi ommeltua istuinpehmusteen rottinkisohvalle. Sinivihreä kangas löytyi Ikeasta, ja pehmusteen jälkeen siitä riitti myös koristetyynyyn.

Pinossa_IMG_9432

Pinossa_IMG_9493

Pahinta porotusta suodattamaan asensimme katon lasiosuuteen kaislaverhon. Lasikatto pysyy metallikehikossa kiinni pulteilla ja muttereilla, ja aluksi ajattelimme kiinnittää kaislaverhon pultteihin samanlaisilla muttereilla. Niitä ei kuitenkaan löytynyt, mutta onneksi avomies keksi kiinnittää kaislaverhon pultteihin verhotangon klipsuilla. Nipistimet eivät ole ehkä se kaunein ratkaisu, muuta ilman silmälaseja minulla ei ole mitään toivoa nähdä niitä kuitenkaan.

Ja ratkaisuista puheen ollen; verhojen kiinnityksestä kyseellään usein, joten mainittakoon niiden olevan kiinni vaijerissa, jonka vedimme koko terassin pituudelle. Matkalla on pari ylimääräistä ruuvia tukemassa vaijeria ja estämässä roikkumista. Tiiliseinän peittona oleva verho on kiinni pellityksessä niillä samaisilla verhokipsuilla.

Pinossa_IMG_9452

Pinossa_IMG_9455

Yleensä olen valinnut kesäksi pelästään valkoisia kukkia, mutta tällä kertaa yllätin jopa itseni valitsemalla pinkin, violetin ja lilan sävyjä. Ostoskärryyn päätyi muun muassa laventelia, tarhaneilikkaa, kukonharjaa, daaliaa ja orvokkeja. Myös traakkipuu työhuoneesta ja jukkapalmu pääsivät nauttimaan auringosta ulos.

Pinossa_IMG_9475

Pinossa_IMG_9487

Ihan valmis terassi ei kuitenkaan ole, sillä vanhasta pelilaudasta tehty pöytä vaihtuu isoon metallilautaseen (kuvissa day bedin päällä chilien takana), kunhan avomies saa vanhat jalat kiinnitettyä uutta pöytää varten vaneriin.

Viime sunnuntaina terassi tuli korkattua oikein kunnolla ystävän ja kahden valkkaripullon toimesta – ja kyllähän täällä kelpasi parantaa maailmaa pitkälle iltaan.

Filed in: inspiraatio, koti, sisustus, sisustusideat • by Essi • 2 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • …
  • 98
  • Next Page »

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin saan niin vintagesta kuin skandinaavisesta muotoilustakin. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogini kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Tyttöjen reissu Barcelonaan
  • Uudet linssit vanhoihin kehyksiin helposti kotoa käsin
  • Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat
  • Tilinpäätös 2024
  • Vuosi tässä kodissa ja onnistuneet sisustuspäätökset

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2025 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2025 · Pinossa ·