Mutta ei saa arvostella ennen kuin kokeilee, eikö? Päätin antaa härkikselle parhaat mahdolliset aseet kokeiluun ja testasin sitä yhteen vakioresepteistäni.
Teen usein tällä reseptillä perinteisen bolognesen, jauhelihan lisäksi käytän punaviiniä ja pekonia, ja kastikkeesta tulee aina todella maukasta. Nyt härkikseen tehtynä reseptistä ei saanut aivan kaikkia paukkuja irti. Lihan rasva tuo ruokaan ihan oman makunsa ja nyt se jäi selvästi puuttumaan. Lisäksi härkiksen jauhoinen koostumus ei tunnu suussa hyvältä ja soijamainen maku puskee väkisin läpi (vaikka tuote ei ole soijasta). Koko valtava kattila kyllä tyhjeni, mutta avomies toivoi, että jatkossa bolognese olisi jauhelihasta.
___
Translation:
Bolognese from ”härkis”, a Finnish broad bean product that designed to replace mince.
S - beauty of life
Mä en oo kokeillut härkistä ja jokin siinä on, etten tiedä aionko ees… 🙂
Essi - St. Black
Joo tän kokeilun perusteella en voi kovin lämpimästi suositella, nyhtökaura sen sijaan oli ihan syötävää 🙂