Väitän olevani aika pro myymään tavaraa nettikirpparilla, erityisesti Tori.fi palvelun kautta. Perustan väitteeni sille, että saan tavaran myytyä 98 % varmuudella ja yleensä parissa päivässä. Viimeksi myin muutaman kesän vanhan polyrottinkisen kalusteryhmän vuorokaudessa 250 eurolla. Terassikalusteiden lisäksi olen myynyt netissä myös mm. vanhan keittiön kivitason ja lasitiilet pieneen seinään.
Teen usein myös löytöjä samaisen palvelun kautta, viimeksi kotiutin tämän rottinkituolin 10 eurolla. Tuolin lisäksi nettikirpparilta on löytynyt mm. meille sohvapöytä, lipasto, matto ja lukuisia tuoleja. Ostaminen netistä onkin tullut niin tutuksi, että uuden huonekalun etsintä alkaa aina lähes poikkeuksetta Torista.
Mutta kuinka tavaran saa liikkumaan nettikirpparilla mahdollisimman nopeasti ja oikeaan hintaan?
1. Ota hyvät kuvat
Tämähän on itsestäänselvyys, mutta ota vähintään kaksi kuvaa myymästäsi esineestä. Itse laitan ilmoitukseen aina muutaman kuvan eri kulmista ja etäisyydeltä otettuna. Vaikka yksi kuva tuotteesta riittäisi omasta mielestäsi, ei se välttämättä kerro ostajalle kaikkea ja anna varmuutta ostopäätöksen tekoon.
2. Kerro ilmoituksessa mahdollisimman paljon mahdollisimman lyhyesti
Älä jaarittele ja yritä myydä fiiliksellä. Pidä ilmoitus nopeasti selattavana esimerkiksi näin:
”Myydään muutaman vuoden vanha lipasto L 80 K 70 S 38. Ostettu liikkeestä X hintaan Z. Pinnassa pientä kulumaan, mutta muuten hyvässä kunnossa. Taloudessa koiria, ei tupakoitu. Vain nouto paikasta Y arkisin klo 17 jälkeen.”
Kerro ilmoituksessa myös mahdolliset viat ja ota niistä kuva, näin vältät turhat katsojat ja kyselyt. Jos tuote on postitettava, kerro mahdolliset toimituskulut ja ehtosi postittamiseen.
3. Pyydä oikeaa hintaa
Tutki, mihin hintaan muut myyvät vastaavia tuotteita. Jos tiedät, että tuotteelle on kysyntää, mutta myynnissä ei ole vastaavia, kertoo se huonosta saatavuudesta tai siitä, että tavara liikkuu nopeasti. Tällöin voit pyytää myös korkeampaa hintaan. Hintaan kannattaa lisätä aina myös pieni tinkimisvara. Jos taas myyt Ikean lipastoa, joita on lähistöllä myynnissä useita, älä aseta hintaasi liian korkealle. Muista myös, että kirpputorilla tuote on AINA käytetty vaikka se olisikin kuinka hyvässä kunnossa tai vielä paketissa.
4. Käytä ilmoituksessa osuvia hakusanoja
Torista haetaan usein koon, värin, materiaalin tai vuosiluvun perusteella (ainakin itse teen näin), kannattaa siis mainita ilmoituksessa jos myymäsi pöytä on esimerkiksi normaalia kapeampi tai teak aarre 60-luvulta. ”Valkoinen kapea pöytä” on tuhat kertaa parempi otsikko kuin ”pöytä”.
Osuvat ja läheltä liippaavat hakusanat (huomioi synonyymit) voi listata ilmoituksen loppuun jos tekstissä niitä on vaikea käyttää.
5. Vastaa kaikille kyselijöille, vaikka joku olisinkin jo tulossa tekemään kauppoja
Nettikirpputorien historia on täynnä ohareita ja missattuja noutoja. Ei siis kannata laskea kauppaa yhden ostajan varaan.
6. Toisen roska on toisen aarre…
… Usein, mutta ei läheskään aika. Joskus myynnissä näkee (anteeksi nyt vain) roskaa, jota kukaan ei halua. Ainahan kierrätystä kannattaa kokeilla, mutta jos tavaraa ei osteta alhaisestakaan hinnasta huolimatta, ei kukaan todennäköisesti halua sitä. Itse en ainakaan ostaisi esimerkiksi ”pariin kertaan kokeiltua hajuvettä” tai alusvaatteita. Joskus olen myös nähnyt kirpparilla puoliksi käytetyn deodorantin. Kyllä.
Ihanaa ja aurinkoista torstaita!
___
Translation:
Selling stuff on flea market is peace of cake.
Vastaa