Kesäisen marjainen puolukka-mustikkamojito on saanut innoituksena alkuperäisestä mojitoreseptistä. Tässä reseptissä minttu on vaihdettu rosmariiniin ja upean punaisen värin juoma saa puolukasta ja mustikkasiideristä.
Puolukka-mustikkamojito (1 kpl)
2 cl rommia
2 rkl sulatettuja pakastepuolukoita
2 lime viipaletta
rosmariinia
1 rkl ruokosokeria
n. 1/2 plo Somersby mustikka siideriä
1 rkl jäisiä mustikoita koristeeksi
vichyä
jäitä
lisäksi koristeluun puolukan- tai mustikanvarpuja
Mittaa lasin pohjalle sulatetut puolukat (murskaa hieman lusikalla), rommi ja sokeri. Purista joukkoon kahden limeviipaleen mehu (hieman alle puolikas lime). Jätä limet lasiin makua antamaan. Hieraise muutamaa rosmariini lehteä käsien välissä muutama kerta, jotta maut lähtevät liikkeelle ja lisää ne lasiin. Sekoita lusikalla, jotta sokeri liukenee. Lisää jäitä ja kaada lasi puolilleen mustikkasiideriä. Täytä loppu lasi vichyllä. Sekoita ja koristele jäisillä mustikoilla sekä puolukanvarvuilla.
Lumikallion Outi
Kaunis väri on juomassa, varmasti myös maistuu ihanalta, raikkaan kirpeältä. 🙂
Essi - St. Black
Kiitos Outi! Tämä on kyllä herkku 🙂
JohannaL / Koti Aurorassa
Ihana juoma!
Essi - St. Black
Kiitos Johanna 🙂