Leivoin näitä porkkanakakkumuffineja pojan syntymäpäiville tammikuussa, ja siitä asti niiden resepti on ollut tulevien postauksien listallani. Vaikka näiden muffinien haastavin osuus on porkkanoiden raastaminen, ei sopivaa väliä näiden uudelleen leipomiselle ja kuvaamiselle löytynyt. Nyt kun tässä on tullut saikutettua itseni ja lapsen toimesta, päätin viimein repäistä ja tehdä tämän postauksen.
Leivoin nämä muffinit viime perjantaina paria tuntia ennen kuin sairastuin vatsatautiin. Reseptiin käytettävä rypsiöljy oli päässyt loppumaan, joten korvasin sen oliiviöljyllä ja ihmettelin, miksi muffinien maku muuttui sen seurauksena niin oudoksi. Tietenkään öljyllä ei ollut asian kanssa mitään tekemistä, kuten parin tunnin päästä sain huomata…
Kun muuten sanon, että tämä resepti on superhelppo ja hyvä, todellakin tarkoitan sitä. Nämä saivat synttärivierailta hurjan määrän kehuja – syystäkin! Alkuperäisen reseptin bongasin LEIVO MUN KAA -blogista.
Helpot ja superhyvät Porkkanakakkumuffinit
noin 15 suurta ja noin 40 minimuffinia
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 dl fariinisokeria
- 1 rkl tummaa siirappia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl vaniljapulveria tai 2 tl vaniljasokeria
- 1,5 tl kanelia
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 4–5 dl porkkanaraastetta
Kuorrute
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1–2 dl tomusokeria
- halutessasi vaniljapulveria, -aromia tai sitruunankuoriraastetta
Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri hienoksi raasteeksi.
Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Vatkaa haarukalla hyvin sekaisin. Lisää joukkoon siirappi ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokeriseokseen vuorotellen öljyn kanssa. Taikina muuttuu paksuksi, mutta ei hätää. Lisää joukkoon porkkana- ja inkivääriraaste ja sekoita huolellisesti (edelleen sillä yhdellä ja samalla haarukalla). Raasteesta irtoaa nestettä, joka muuttaa taikinan juoksevaksi.
Annostele taikina muffinivuokiin. Taikina ei kohoa paljoa, joten suosittelen täyttämään vuoat yli puolenvälin. Paista 175-asteessa n. 20 minuuttia (minimuffinit 15–20 min, suuret 20–30 min). Tarkista kypsyys hammastikulla. Paiston jälkeen anna muffinien jäähtyä.
Kuorrutetta varten vatkaa kulhossa tuorejuusto notkeaksi käsivatkaimella. Lisää tomusokeria ja makuaromeja maun mukaan ja vatkaa hyvin. Itse tykkään hieman suolaisesta kuorrutteesta, joten varon lisäämästä liikaa tomusokeria. Leivitä tai pursota kuorrute muffinien päälle.
Koristelussa käytin Wiltonin 2D-kukkatyllaa, sillä kuorrute todella helppo pursottaa kauniiksi ruusuksi (kurkkaa tästä tutoriaali!).
PS. Muffinit säilyvät jääkaapissa suljetussa rasiassa mehukkaina parikin päivää.
Vastaa