• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

Inspiraatiota arkiruokaan: Kasvistacot ananas-mangosalsalla

11/07/2019

kasvistacot mango-ananassalsalla

Tacot ovat siitä mahtava ruokalaji, että ne voivat kätkeä sisälleen mitä tahansa aina rasvaisesta jauhelihamätöstä superterveelliseen avokadoon ja tofuun. Jokaisella ruokakunnalla myös on oma versionsa tacoista – tai tortilloista, kuten meidän perhe virheellisesti tätä ruokalajia kutsuu. Pyöräytämme tacot pehmeistä tortilloista, ja jostain syystä olemme aina kutsuneet niitä lättyjen nimellä oikean ruokalajin sijaan (vaikka tuskin olemme ainoita).

Pinossa_kasvistacot_mango-ananassalsalla_IMG_0001

Yleensä tor… Siis tacomme koostuvat pavuista ja pakollisista lisukkeista kuten cheddarista, ranskankermasta ja pikkelöidystä punasipulista. Vaikka perusresepti pysyy lähes samana, pyrin silloin tällöin varioimaan ruokaa uusilla mauilla. Nyt kokeilin täytteeksi hedelmäisen raikasta ja tulista ananas-mangosalsaa, ja siitä tulikin heti uusi suosikkimme.

Kasvistacot on helppo, terveellinen ja nopea arkiruoka, jota pitäisi ehdottomasti kokata useammin. Tai no, kokkaaminen on ehkä vähän väärä sana, koska ruokalaji valmistuu käytännössä katsoen avaamalla purkkeja ja pilkkomalla kasviksia.

Pinossa_kasvistacot_mango-ananassalsalla_IMG_9993

Kasvistacot (2:lle)

Tacoihin tarvitset paputäytettä ja ananas-mangosalsaa, joiden reseptit löydät alta. Lisäksi tarvitset tortilloja, 3-2-1-liemessä pikkelöityä punasipulia, ranskankermaa, avokadoa, salaattia ja minitomaatteja, sekä viimeistelyyn limemehua ja korianteria. Halutessasi voit lisätä myös tuoretta chiliä.

Paputäyte

  • n. 400 g papuja (esim. GoGreenin valmis salsa orginal sekoitus)
  • 150 g maissia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 0,5 tl cayannepippuria
  • 0,5 rkl sokeria
  • chiliä maun mukaan (kuivattua tai tuoretta)
  • paistamiseen tilkka öljyä ja lisäksi maustamiseen suolaa.

Hienonna sipulit ja kuulota niitä hetki öljyssä. Lisää mausteet ja freesaa hetki. Lisää pavut ja valutettu maissi ja anna niiden lämmetä. Mausta suolalla ja kaada täyte tarjoilukulhoon (jos käytät GoGreenin papusekoitusta, haihduta osa nesteestä pois ennen tarjoilua).

Pinossa_kasvistacot_mango-ananassalsalla_IMG_9990_2

Ananas-mangosalsa

  • 1/2 ananas
  • 1 mango
  • 1 limen mehu
  • 0,5 dl hienonnettua korianteri
  • tabascoa maun mukaan
  • ripaus suolaa

Kuutio ananas ja mango noin 1 x 1 cm:n kuutioiksi. Lisää joukkoon limemehu ja korianteri ja mausta salsa tabascolla ja suolalla.

Filed in: kasvisruoka, nopeat ja helpot, reseptit, ruoka • by Essi • Leave a Comment

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin saan niin vintagesta kuin skandinaavisesta muotoilustakin. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogini kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Uudet linssit vanhoihin kehyksiin helposti kotoa käsin
  • Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat
  • Tilinpäätös 2024
  • Vuosi tässä kodissa ja onnistuneet sisustuspäätökset
  • Postikortteja Pafokselta

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2025 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2025 · Pinossa ·