• Info
  • sisustus
  • DIY
  • reseptit

Pinossa

sisustusblogi

New York cheese cake

18/03/2019

PINOSSA_juustokakku_IMG_74702

Suunnitellessani ja leipoessani koeversioita ristiäisten tarjottaviin, olin kyllä moneen kertaan onnellinen siitä, että minulla on vauva, joka nukahtaa jo haalaria pukiessa. Leipomista, kirjoittamista ja äidin lounashetkiä helpottaa huomattavasti se, että tyyppi suostuu nukkumaan ulkona päiväunet kiltisti ilman tuudittelua ja hyssyttelyä.

Nytkin sain kätevästi yhdistettyä oman ajan, lounaan ja kirjoittamisen. Kerran jouduin nousemaan pöydästä tutin tipahdettua suusta, mutta nyt poika vetelee hirsiä makoisasti raikkaassa ulkoilmassa.

PINOSSA_juustokakku_IMG_74242

Vauva-arjen alettua oma aika tuntuikin olevan kortilla erityisesti päivisin, jolloin olin pojan kanssa kotona kaksin. Nyt kun rutiinit ovat hiljalleen löytyneet ja pojan luonne alkanut paljastumaan, on aikaa helppo vapauttaa keskeltä päivää pienellä aikatauluttamisella. Tietenkään kovin suuria suunnitelmia ei päikkäreiden ajalle voi tehdä, ikinä kun ei tiedä vieraileeko Nukkumatti meillä 20 minuuttia vai kaksi tuntia – onneksi yleensä aika on lähempänä toista tuntia.

Instagramissa reseptiä tähän uunissa paistettuun juustokakkuun kysyttiinkin pariin kertaan, ja kesti taas luvattoman kauan kirjoittaa se tänne blogiin. Resepti ei tietenkään ole omaa käsialaani, vaan tästä maukkaasta iltapäiväkahvin kaverista saa kiittää Valion koekeittiötä. Resepti on suunniteltu 24 cm:n vuokaan, mutta itse tein onnistuneesti samalla reseptillä myös 21 cm:n kokoisen kakun. Kakun kylkeen hurautin nopeasti raikkaan mansikkamelban, joka keventää kivasti tuhtia juustokakkua.

PINOSSA_juustokakku_IMG_74682

New York cheese cake

Pohja

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 100 g voita
  • ½ tl kanelia

Täyte

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 2 tl vaniljasokeria tai 0,5 tl vaniljapulveria
  • 150 g ranskankermaa

Päällinen

  • 300 g ranskankermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl sitruunamehua

Aloita tekemällä pohja. Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi ja kaneli. Sekoita seos tasaiseksi ja painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Apuna painelussa voi käyttää lusikkaa. Nosta pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Vinkki: Keksien murskaus kannattaa hoitaa tuplasuljettavassa pakastuspussissa. Samassa pussissa voin sekoittaminen tapahtuu kätevästi, eikä tiskiä synny.

Laita huoneenlämpöinen tuorejuusto kulhoon, ja vatkaa se notkeaksi (n. 1 min). Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa, kunnes sokeri on liuennut tuorejuustoon. Lisää joukkoon munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää vaniljasokeri/-pulveri, sitruunankuori sekä ranskankerma. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos jähmettyneen pohjan päälle. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n. 45 minuuttia. Tämän jälkeen sammuta uuni, avaa luukkua hieman ja jätä kakku kypsymään jälkilämpöön tunniksi. Vinkki! Kakusta irtoaa rasvaa, joten kannattaa laittaa pelti uunin alaosaan.

Tee päällys sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kaada seos kakun pinnalle, peitä kakku kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Koristele halutessasi vadelmilla tai mansikoilla ennen tarjoilua.

Mansikkamelba

  • 250 g mansikoita
  • Tomusokeria maun mukaan

Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja lisää joukkoon tomusokeria maun mukaan. Kastike saa jäädä raikkaaksi, joten varo lisäämästä tomusokeria kerralla liikaa. Siivilöi kastike halutessasi.

Filed in: kuulumisia, leivonta, reseptit, ruoka • by Essi • 2 Comments

Comments

  1. Eevi

    22/03/2019 at 07:50

    Ihan paras kakku! Meillä oli itsetehtyinä nämä juustokakut hääkakkuina – nam! 😋

    Vastaa
    • Essi

      22/03/2019 at 12:02

      Tää on kyllä niin hyvää, että itsekin valitsisin tämän kermakakun sijasta!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Essi

Pinossa-blogissa sisustetaan lapsi- ja koiraperheen kotia rennolla otteella. Inspiraatiota kotiin saan niin vintagesta kuin skandinaavisesta muotoilustakin. Kierrätys, vastuullisuus ja lapsiperheen arki ovat sisustamisen ohella – tai sen näkökulmasta – blogini kantavia teemoja.

Tervetuloa mukaan!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Viimeisimmät artikkelit

  • Uudet linssit vanhoihin kehyksiin helposti kotoa käsin
  • Minecraft-synttärit ja teemaan sopivat tarjottavat
  • Tilinpäätös 2024
  • Vuosi tässä kodissa ja onnistuneet sisustuspäätökset
  • Postikortteja Pafokselta

Kategoriat

Arkistot

Copyright © 2025 · Theme by Blog Pixie

Copyright © 2025 · Pinossa ·