Kuunvaihden ja joulu ovat lähellä joten seuraa tunnelmaan sopiva Kuun Vikan Viikonlopun Drinkki: Punaviiniglögi.
Flanellihousut, villasukat ja punaviiniglögi, niistä on tehty perjantai-illat seuraavan kuukauden ajan. Rennot illat kotona ovatkin nyt odotettuja, sillä töissä kiire jatkuu jouluun asti. Oikeastaan viikonloputkin ovat niin täynnä ohjelmaa, että todella odotan kun saan edes yhden illan istua sohvalla viinistä ja Mastechefistä nauttien.
Mutta mennäänpä asiaan eli glögiin. Kaupan glögi on paremman puutteessa ihan jees, mutta jos vielä et ole itse kokeillut tehdä oikein kunnon mausteista glögiä punaviiniin, niin suosittelen kokeilemaan! Itse pidän oikein kunnon mausteisesta glögistä, joka lämmittää ihan muutenkin kuin vain alkoholin ansiosta.
Mausteinen glögi
1 dl laadukasta mustaherukkamehutiivistettä (Meritalo)
2 dl vettä
2 dl sokeria
2 kanelitankoa
3 cm pala inkivääriä paloiteltuna
10 kpl kokonaisia neilikoita
3 kuivattua tähtianista
3 siivua appelsiinin kuorta
(1/4 tl muskottipähkinää ja 1/2 tl vanijaa)
1 plo täyteläistä ja hilloista punaviiniä esim. The Wanted Zin
Keitä hiljalleen mausteista ja mustaherukkamehusta siirappi. Maistele, kunnes maku on hyvä. Itse keitän siirappia n. 15 minuuttia. Siivilöi mausteet pois ja yhdistä punaviiniin. Kuumenna mutta älä anna kiehahtaa. Tarjoa perinteisesti rusinoiden ja mantelin kanssa.
Suosittelen maistamaan tätä glögiä valkohomejuuston kanssa, itselleni tuo kombo toimii meinaan aika hyvin!
Translation:
This home made mulled wine is all you need for Friday evenings!
Spiced mulled wine
1 dl of good blackcurrant squash
2 dl of water
2 cinnamon sticks
3 cm piece of ginger
10 cloves
3 dried star anise
3 slice of orange peel
(nutmeg and vanilla)
1 bottle of good, rich red wine
Make the syrup from blackcurrant juice and spices. Let it boil about 15 minutes. When taste is good sieve the syrup and add red wine. Heat the mulled wine but don’t let it boil! Serve with almonds and raisins.
Vastaa