Hääpostauksia on toivottu ja kyselty. Nyt, kun h-hetkeen on aikaa tasan 10 kuukautta, on suunnitelmia mietitty jo sen verran, että uskallan jotain niistä kirjoittaa.
Olen nopea (ja hyvä) tekemään päätöksiä, joten kun päätimme sanoa tahdon, muotoutui minulle aika nopeasti idea juhlasta. Vähän tylsästi Miksu on perinteinen sulhanen siinä mielessä, ettei häntä niinkään kiinnosta juhlapaikan koristelu tai sopivan pöytäliinan koko. Itsehän selvitin jo pythagoraan lauseen avulla sopivan kokoisen vuokraliinan pyöreään ruokapöytään. Toisaalta minulle sopii ihan hyvin olla yksin vastuussa juhlapaikan koristelusta.
Hääjuhlamme tulee olemaan romanttinen, boheemi ja ehkä hiukan DIY-henkinen. En haluaisi käyttää sanaa maalaisromanttinen, mutta miljöön puolesta se on kuvaava adjektiivi. Budjettimme on 10 000 euroa, mutta olen ainakin omalta osaltani jo varautunut ylittämään sen parilla tonnilla. Kaiken mahdollisen yritämme vuokrata tai ostaa käytettynä.
Olen päättänyt suosia suunnittelun osalta taktiikka ”päätä kerran ja pysy siinä, äläkä enää katsele muita vaihtoehtoja”. Kuten kaikissa muissakin juhlasuunnitelmissa, vaihtoehtoja on valtava määrä. Jotta välttyisin liialta stressiltä, olen selvittänyt mitä juhlilta haluamme, ja sen jälkeen edennyt päätöksissä niiden mukaan. Esimerkiksi ostamani hääpuku oli toinen sovittamani puku (ei kuvan puku).
Käytettyjä hääpukuja myyvästä Lovebirdsistä löysin puvun alle 900 eurolla. Uutena puku olisi maksanut 2 500 €. Puvun kanssa minulle kävi juuri se klassinen, eli lopulta päädyin pukuun, jota en edes ollut ajatellut ostavani. En halunnut merenneitomallia, syvää kaula-aukkoa tai valtavaa laahusta, mutta kappas, juuri ne tekivät siitä puvusta the puvun. Nyt puku on säilössä vanhemmillani, jotten näyttäisi sitä Miksulle.
Hääpaikka, Kytäjän Juhlatila, oli ensimmäinen ja viimeinen paikka, jota kävimme katsomassa. Sen varasimme jo kesällä 2019. Halusimme pitää häät elokuussa, jolloin pahin helle on jo ehkä väistynyt ja illat alkavat tunnelmallisesti pimentyä. Sattui aika sopivasti, sillä elokuussa 2021 oli enää yksi lauantai vapaana, ja se on tasan kuukautta ennen vuosipäiväämme.
Kytäjän Juhlatila ei ehkä ole edullisin mahdollinen paikka, mutta omistaja on ihanan rento. Saamme tilan käyttöömme jo torstaina tai perjantaina, jolloin ehdimme itse osallistua paikan koristeluun. Loppusiivous tulee olla suoritettuna sunnuntaina illasta. Kunnostetun navetan pihapiiriin saamme myös tehdä kevyitä rakennelmia kuten vihkikaaren.
Valokuvaajaksi varasimme PIIRTO Photographyn Sirpan, jonka tunnen ennestään Instagramista. Olemme kuuluneet Sirpan kanssa samaan ”sisustusporukkaan” nyt jo neljä (vai viisi?) vuotta. Lisäksi rakastan Sirpan kuvaustyyliä, joten valinta oli helppo.
Pitopalvelun suhteen olemme aloittaneet viestittelyn yhden ravintolan kanssa. Ravintolaa pyörittää ystäväni veli, jonka ruokaa olen päässyt maistelemaan ennenkin. Hyvin suurella todennäköisyydellä he tulevat hoitamaan häidemme tarjoilun, eli sekin meni niin sanotusti ykkösellä sisään. Häävieraille haluamme tarjota kasvispainotteista ruokaa, ja alkuruokien ystävinä panostamme enemmän niihin. Pääruokana tulee tämän hetkisen suunnitelman mukaan olemaan kala kahdella lisukkeella. Vieraita varten haluaisimme juhliin lisäksi gin- ja karkkibaarin (karkkibaari taitaa olla yksin minun toiveeni).
Pitopalvelun kautta vuoraamme varmaan myös pöytäliinat ja astiat, jotta pääsemme niidenkin suhteen mahdollisimman helpolla. Tulisi ehkä hiukan halvemmaksi vuorata ne toista kautta, mutta minua ainakaan ei huvita häiden jälkeen ajella ympäriinsä palauttamassa likaisia astioita.
Ainoa asia, jonka suhteen en osaa tehdä päätöstä, on bändi. Ensin päätimme Miksun kanssa käyttää bändirahat ruokaan, mutta toisaalta bändi sopisi tilaan hyvin.
Vastaa